Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Új árverés a Vocational Academy épületeire

A jövő héten, április 17-én újra kalapács alá kerülnek a 675 millió forint bér-, közmű- és banki tartozás felhalmozása miatt elhíresült győri Vocational Academy Alapítvány tulajdonában lévő iskolaépületek.
Továbbra is 87, többek között a rábaközi közoktatásban dolgozó pedagógus és alkalmazott várja, hogy négy év elteltével végre megkapja a bíróságok által jogerősen megítélt bérét és egyéb juttatásait. (Kisalföld, 2012. február 10.)

Az ingatlan-árverési hirdetmény szerint a 2500 négyzetméteres iskolaépület kikiáltási ára 850 millió forint, a hozzá tartozó ipari csarnoké pedig 450 millió. A Rába Holding, Puskás Tivadar úti gyártelep épületeit még 2006 őszén szerezte meg a Vocational Academy Alapítvány.

A szerződést akkoriban Nagy Ottó László, a Vocational Academy Alapítvány elnöke jelenlétében Bajcsiné Király Vilma kuratóriumi elnök és Szabó József, a Rába Rt. beszerzési, eszköz- és vagyongazdálkodási igazgatója írták alá. „Ezzel a Vocational Academy Alapítvány egyharmados tulajdonrészt szerzett a Rába Rt. közúti jármű telephelyén" – szóltak akkor a hírek. (Rába Magazin, 2006. szeptember).

Mint ismeretes, 2011 decemberében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 8,1 milliárd forint közpénzt költött a Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek felvásárlására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan vezetők, alakuló szomszédság

A közigazgatási rendszer januári változása miatt számos körjegyzőség határa megváltozhat a… Tovább olvasom