Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Ügyészség előtt a tizenhét betörő

Csorna - Vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek a nyomozók a csornai betöréssorozat aktáját. Tizenhét elkövető szerepel az ügyben, negyvenhárom bűncselekménnyel.
Lezárult a nyomozás az emlékezetes csornai betöréssorozat ügyében. Tizenhét emberre negyvenháromrendbeli bűncselekményt sikerült rábizonyítani. Az ügy aktája több mint ezeroldalas. A helybeli
fiatalok, illetve fiatal felnőttek lakatlan, épülő, felújítás alatt álló, elhanyagolt családi házakba törtek be.

– A tizenhét tagú csoport fél éven keresztül fosztogatta a csornaiakat, ügyüket most vádemelési javaslattal továbbítottuk a Győri Városi Ügyészségnek – számolt be a részletekről a Kisalföldnek Völcsey András százados, a Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – A családi házakból mindent vittek, ami mozdítható volt: szerszámokat, színesfémet, kábeleket, kisgépeket, kerékpárt. Ezeket eladták, emiatt a sértettek közül csak kevesen kaphatták vissza tulajdonukat.

Huszka Pongrác őrnagy, a vádelőkészítő alosztály vezetője a betöréssorozat „ezer oldalával
Huszka Pongrác őrnagy, a vádelőkészítő alosztály vezetője a betöréssorozat „ezer oldalával


Jellemző volt a fiatalokra, hogy csak biztosra mentek. Miután terepszemlét tartottak, arról is meggyőződtek, valóban üres-e a kiszemelt épület. Apró kövekkel dobálták például az ablakokat és ha nem jött jelzés, „munkához láttak".

Völcsey András arról is beszámolt, hogy a körhöz tartozók közül többen a nyomozás idején is követtek el bűncselekményeket. Testi sértés, garázdaság írható még a számlájukra, illetve lopások. Ehhez a csoporthoz tartoztak azok is, akik a Füzesben lévő garázsokat feltörték. Ez utóbbi ügyben már ítélet is született, megrovást kaptak az elkövetők. A betöréssorozat tárgyalásakor azonban már nem számítanak büntetlen előéletűnek, tehát súlyosabb ítéletre számíthatnak. Az osztályvezető megjegyezte: a hasonló bűncselekmények ellen védekezni nagyon nehéz.
– Az elkövetők most is zárt épületekbe, bekerített ingatlanokra hatoltak be, úgyhogy nekik a lakat nem jelent akadályt. Segítség lenne, ha a szomszédok jobban figyelnének a gyanús mozgású emberekre, a járművek rendszámaira a lakatlan házak környékén. Akkor is hívják a rendőrséget, ha csak a leghalványabb gyanújuk van, számunkra ugyanis minden apró részlet támpont lehet egy esetleges nyomozásnál – tette hozzá Völcsey András.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. május 13. 20:39
    „Minek kellett ennyit összevárni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felajánlásból újult meg a hősi halált halt őrmester sírja

Csorna - Felújították Lőrincz Mátyás hősi halált halt őrmester csornai síremlékét. A katonasírt… Tovább olvasom