Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Tűzoltók mentettek a viharos szélben

Vasárnap a 85-ös főúton egy benzinkútnál egy Suzuki csúszott az árokba, a mentők egy könnyű sérültet szállítottak kórházba. Ugyanebben az időben Fertőszentmiklóson a közúti lámpákat tépte le az erős szél.
Délután három órakor a vitnyédi gazdaáruháznál a nagy szél fóliákat fújt az útra, a tűzoltók a tulajdonos segítségével távolították el a forgalmi akadályt. Még ugyanebben az órában Fertőszentmiklóson, a petőházi útkereszteződésben a közúti lámpákat tépte le az erős szél, szintén az úttestet kellett megtisztítani.

Este hat órától aztán sűrűsödtek az események. Először egy fertődi családi ház tetőszerkezetére dőlt húszméteres fenyőfát kellett eltávolítani, néhány perccel később Röjtökmuzsaj és Csapod között pedig egy útra dőlt akácfával tették ugyanezt. Az akadály ugyanis a teljes úttestet elzárta. Negyed hétkor Kapuváron, a Vargyas utcában szintén egy útra dőlt fenyő adott munkát a tűzoltóknak. Innen a városházához indultak, ahol egy gesztenyefa dőlt ki a Damjanich utcában.

Hétfőn reggel ugyancsak Kapuváron, az egyik bankfióknál az építőállványzat dőlt az útra, szerencsére nem okozott balesetet. Az építmény darabjaitól a tűzoltók tisztították meg a területet. Tegnap napközben még számos esetben kellett kidőlt fák miatt motoros fűrészt „ragadniuk" a kapuvári tűzoltóknak, hogy szabaddá tegyék az utakat, járdákat a közlekedők előtt.

Molnár Sándor őrnagy, kapuvári parancsnok a Kisalföldnek elmondta: a beavatkozásokat a viharos széllökések nehezítették. „A magasban végzett mentéseket tette még veszélyesebbé az időjárás, de szerencsére munkatársaim jól végezték feladatukat. A viharos szélben ügyelni kellett a vonuláskor a közlekedés biztonságára is" – jegyezte meg Molnár őrnagy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babaház Babóton

Babaház nyílt nemrégiben Babóton. A helybeli Pap Istvánné bocsátotta gyűjteményét a község… Tovább olvasom