Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Turisztikai, marketing- és ökológiai kutatások

A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület (RVE) koordinálásában, a LEADER-pályázatok keretében három fejlesztési tanulmány elkészítése kezdődött meg a közelmúltban.
A földrajzi Rábaközről – melyhez 64 település tartozik – ez idáig még nem készültek átfogó szakmai tanulmányok a turisztika, a marketing és az ökológiai stratégia témakörében. A várt eredmények komoly hozzáadott értéket fognak jelenteni a Rábaköz valamennyi szereplőjének.

A turisztikai és a marketingfelméréshez az elmúlt hetekben elindult a kutatás, az adatgyűjtés. Ennek keretében 1100 tájegységben lakó személy lekérdezése valósult meg. A kérdezőbiztosok a Rábaköz mind a 64 településére eljutottak és pozitív élményekről számoltak be. Az első benyomások alapján nemcsak az tükröződik vissza, hogy a Rábaköz polgárai nyitottak, készségesek, kommunikatívak és segítőkészek, hanem az is, hogy az itt élők nagyon komoly értéknek tekintik az identitást, a helyi erőforrásokat. A projektgazdák nagy reményeket fűznek a beérkező adatokhoz, hiszen a megkérdezett rábaköziek egy helyi értékleltár összeállításában is együttműködnek.

A kutatáshoz kapcsolódóan a szomszédos tájegységekben és megyékben is elindult a telefonos lekérdezés. Ez majd megmutatja, milyen kép él a tájegységről, az itt élőkről más térségekben. A személyes és telefonos lekérdezés mellett szakmai interjúkra is sor kerül turisztikai és marketingszakértőkkel a térségen kívül és belül egyaránt. A kutatás részeként augusztusban a Rábaköz öt településén workshopokat szerveznek. Az ökológiai hatásvizsgálathoz a napokban indul el az adatgyűjtés a Rábaközben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövid határidőket ígér a csornai polgármester

A csornai városvezetés örül és minden segítséget megad az új gyár létesítéséhez. A polgármester… Tovább olvasom