Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Turisztikai központ épülhet

Rendkívüli ülést tartott hétfőn délután a kapuvári önkormányzat képviselő-testülete. Az előre nem tervezett tanácskozásra európai uniós és regionális pályázatok sürgető határideje miatt volt szükség.
Hétfői rendkívüli ülésén döntött a kapuvári képviselő-testület arról, hogy a város csatlakozna a körzetben megalakuló területfejlesztési kistérségi társuláshoz, illetve különböző pályázatok benyújtásáról és ingatlanértékesítésről is határoztak.

A kistérségi társulásokat tárgyaló napirendnél dr. Biró Péter polgármester és a képviselők is abban egyeztek meg, hogy nem Kapuváron múlt a többcélú társulás létrehozásának meghiúsulása, hiszen a város vezetői kompromisszumkészek voltak, de az érintett települések elöljáróival nem tudtak megegyezni. Így csupán a területfejlesztési társulás megalakítására maradt lehetőség. Később kiderült, ez sem jöhetett létre, mivel két település nem kívánt csatlakozni.

A hétfői ülésen arról is határozat született, hogy az önkormányzat részt vesz azon a Phare-pályázaton, amelyen maximálisan 125 millió forintot nyerhet a város, 10 százalékos önrész biztosításával. Horváth Gyula, a polgármesteri hivatal vagyongazdája a képviselőknek elmondta: a KRESZ-park területén elsősorban a kerékpáros-turizmust kiszolgáló központot szeretnének létrehozni szálláshelyekkel, fitneszteremmel, biciklikölcsönzővel és étteremmel.

A projekt egyelőre „embrióállapotban" van, hiszen még a tervek sem készültek el. Szintén pályázati támogatással kívánják fejleszteni Kapuváron az ipari park infrastruktúráját is. Ehhez a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz nyújtják be igényüket. Siker esetén a tanács 70 százalékban segíti az önkormányzat elképzeléseit.

Döntés született az úgynevezett Vásártéren kialakított építési területről is. A hat darab telek árát négyzetméterenként négyezer forint kikiáltási árban állapította meg a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárják a csornai strandot

Hiába a várva várt kánikula, ma reggel nem nyit ki a csornai termálfürdő, miután az ÁNTSZ vizsgálata… Tovább olvasom