Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Turisztikai fejlesztés a Füzesben

Sopronnémeti - Több mint hárommillió forintos turisztikai fejlesztést végzett el az önkormányzat.

A falu határában kerékpáros-pihenőhelyet alakítottak ki.

Kerékpáros-pihenőhelyet alakított ki a település határában a sopronnémeti önkormányzat. A beruházásra 3,3 millió forintot fordítottak, jórészt önerőből. Terveiket az önkormányzati minisztérium támogatta 1,3 millió forinttal. Az úgynevezett Füzesben közel ötven túrázónak tudnak fedett pihenőt, tűzrakót biztosítani.

Bognár Sándor polgármester portálunknak elmondta: további terveik is vannak.

– Az erdős terület régóta kihasználatlanul állt, most megpróbáljuk hasznossá tenni. – Elsősorban a környéken kiránduló kerékpárosokat várjuk, s természetesen a helyiek is kihasználhatják a lehetőséget. A pihenőhely csak az első lépés volt ezen a területen. Újabb pályázatokkal szeretnénk bővíteni turisztikai szolgáltatásainkat.

Bogyoszlói és jobaházi kerékpárosok rendszeresen megpihennek a sopronnémeti Füzesben.
Bogyoszlói és jobaházi kerékpárosok rendszeresen megpihennek a sopronnémeti Füzesben.

A polgármester hozzátette: a Regionális Operatív Program keretében több környékbeli faluval összefogva szeretnének forrást szerezni. A pihenőhely szomszédságában tavat alakítanának ki, illetve az elképzelések között szerepel öko- és kalandpark létrehozása is. A község határát érintő Keszeg-éren kenukikötőt terveznek kölcsönzővel.

– Rajtunk nem múlik, hiszen a pályázatot, a terveket elkészítjük. Azt szeretnénk, ha a kiírók is értékelnék azt az energiát, amit egy-egy program előkészítésébe fektetünk – jegyezte meg Bognár Sándor.

A sopronnémeti kerékpáros-pihenőhely már most népszerű. A szomszédos falvakból rendszeresen érkeznek túrázók, akik megpihennek az igényesen kialakított területen.


Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2009. október 06. 08:13
    „Ez az....így kell csinálni. Szükség és igény is lenne rá. Már csak a közútkezelőnek kellene az utakat normálisan megcsinálni, hogy kerékpározni is lehessen rajta zökkenők nélkül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igehirdetés

Családi istentiszteletet tartottak vasárnap reggel a csornai evangélikus templomban. Tovább olvasom