Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Turi nem kér jutalomállást

Két induló már biztosan lesz az októberi önkormányzati választásokon Csornán. Turi György és Gyopáros Alpár korábban bejelentették: megméretik magukat a városvezetői székért.


A jelenlegi polgármester állásajánlatot is visszautasított és nem fogadja el egyik párt támogatását sem.

A városban elterjedt szóbeszéd szerint Turi Györgyöt magas beosztású állással kínálták meg a közigazgatásban. Mindössze annyit kellett volna tennie, hogy visszalép a jelöltségtől. A polgármester nem cáfolta az értesülést.

– Valóban tettek ajánlatot a Fidesz köreiből – erősítette meg a városban elterjedt híreket Turi György. – Igaz, nem közvetlenül nekem, hanem egy hozzám közel álló személyen keresztül. Komoly, a szakterületemet érintő tisztségről volt szó. Visszautasítottam természetesen, mert én a tisztességes versenyt szeretem. Eltökélt vagyok, nem lépek vissza senki kedvéért és semmilyen ajánlattal nem tudnak eltéríteni szándékomtól.

Turi György eltökélt és nem kér a pártok támogatásából.
Turi György eltökélt és nem kér a pártok támogatásából.

Október harmadikán döntsenek a csornaiak arról, kit látnának szívesen a polgármesteri székben.

Van egyéb hír is Turi György indulásával kapcsolatban. Magyar Zoltán országgyűlési képviselő, a Jobbik megyei elnöke nyilatkozta, hogy Csornán nem állít pártja polgármesterjelöltet. Mint fogalmazott, a tagság döntött így, mivel a jelenlegi városvezető munkájával elégedettek. Turi György érdeklődésünkre megjegyezte: nem tárgyalt a Jobbikkal.

– A megyei pártelnök véleményét én is hallottam. Velük sem egyeztettem, nem tárgyaltam, és ha felajánlanák, sem fogadnám el támogatásukat. Mint ahogy egyik pártét sem. Hiába is keres meg bármelyik a jövőben, nem kérem a támogatásukat – jelentette ki Turi György.

Kerestük a helyi Fidesz vezetőit, de kérdéseinket az esetről egyelőre nem tudtuk feltenni számukra.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. huszárkapitány 2010. július 23. 00:22
  „Cassano .Legalább hülyeségeket ne írj a polgármester neje Csorna egyik legkeresettebb fogorvosa. Már akkor is így volt mikor a férje még nem volt polgármester.Azok a rendelők meg egyformák.Irigyelek hogy neked kezelés közben mi mindenre van energiád.talán másra kéne fordítani.Mondjuk jókat mondani a lakossági fórumokon.”
 • 25. GYMS 2010. július 21. 23:43
  „24.

  Ha egy P. József 12 évig volt képes betölteni a polgármesteri tisztséget, akkor Gy. Alpár akár még a nyugdíjig is kihúzhatja! :)”
 • 24. rick_ 2010. július 21. 17:54
  „23.

  Vigyázz, két biten négy érték is ábrázolható... :)

  Azért azt vedd figyelembe, ha Gyopáros nem fér bele a 200 fős parlamentbe 2014-ben, attól még a most megszerzett polgármesteri szék nem feltétlenül lesz stabil 2014-ben. Ha viszont jó munkát végez és mi választók elégedettek leszünk, akkor akár 3-4 cikluson keresztül is polgármester lehet. Egyébként számításaim szerint van esélye a 200-as keretbe beférni...”
 • 23. Cassano 2010. július 21. 11:20
  „No lám, akik gondolkodás nélkül szavaztak a Fidesz jelöltjére 2006-ban, most ismét ezt fogják tenni, csak a jelölt változik. Gyopáros feltehetően a kisebb parlamentbe 2014-ben nem fog beférni, előlkészítik neki a polgármesteri helyet, ez szép gesztus. Ha most nem lenne polgármester, amit a sok csornai kétbites szavazót ismerve erősen kétlek, akkor legközelebb összejöhet. Addig meg OGY képviselőként tengődhet. Azért rendes ezektől a narancsos csávóktól, h. Turit is megpróbálták benyomni egy másik tuti helyre, dehát akinek a családja megélhetéséhez kell a polgármesteri hely, annak már csak "lelkiismereti okokból" sem szabad elmozdulni a pozícióból.”
 • 22. rick_ 2010. július 21. 07:40
  „21.

  A Jobbik elfáradt picit...
  Nem olyan könnyű országos szinten működő szervezetet működtetni, a parlamenti politizálást gyakorolni és emellett az aktivistákban is tartani a lelket. Jelölteket állítani és teljes gőzzel kampányolni úgy, hogy nincs reális győzelmi esély, csak a korábbi százalék szinten tartása vagy pici növelése lehet a siker, nem lehet valami könnyű. Ráadásul a "mélyen hívő" Jobbikosok csalódtak is a választási eredményben. Emlékezzünk csak arra, hogy mi ment itt a fórumon.

  TGY támogatásának bejelentése nem más, mint a kommunikációs szempontbók kisebbik rossz bevállalása.

  TGY totális ellenreakciója pedig valóban ostobaság, hiszen a teljes egészében pártfüggetlenül, személyre szavazók rétege önmagában nem elég egy választási győzelemhez, főképpen egy relatíve gyenge négyéves bemutatkozást követően.”
 • 21. GYMS 2010. július 21. 01:05
  „A Jobbik kétszínűsége pedig elképesztő! Azt az embert támogatják, akire kígyót-békát kiabáltak, amikor ő nem engedélyezte nekik az adventi keresztjüket felállítani a városban. Mindenesetre Magyar Zoltán helyében én komolyan tartanék attól, hogy a kurucinfó kipécézi őt ezért a döntésért, ahogy a minap Pősze Lajost...”
 • 20. GYMS 2010. július 21. 00:45
  „Ez már több, mint makacsság...ez már ostobaság.”
 • 19. xen 2010. július 20. 22:13
  „Hajrá Gyuri!”
 • 18. gombócartúr 2010. július 20. 21:19
  „Turi rendkívül komoly teljesítményét bemutató szakmájához hozzá tartozik, hogy szerencsétlen életűektől származó minősítetlen hozzászólásokat és véleményeket is eltűrjön! Ha nem tűri, ne legyen polgármester! Ha Neked nem tetszik, ne olvasd a fórumot! Attól, hogy már nem fiatal a 4 éves teljesítménye sajnos nem érdemel tiszteletet. Ezt pedig igenis jogom van kifejezni!”
 • 17. Hyde44 2010. július 20. 19:47
  „Kedves??????!!!!!!! gombócartúr.

  Egy dolgot nem értek, egy a szakmájában csak komolyat nyújtó, vélhetőleg nálad (te s....) idősebb emberről ilyent írni....Az mindenképp téged minősít. Majd egyszer próbálj te is ilyent alkotni, szánalmas életedben, aztán akkor gázolj más életébe. Te szerencsétlen.”
 • 16. gombócartúr 2010. július 20. 19:22
  „15. Jajjj.. ezek az összeesküvéselméletek! Nem lehet az embernek magánvéleménye? Sopronig már nem kiabál el róla az antipolgármester mentalitása?

  14. Teljesen egyetértek veled! De tudod, ha egyszer nem megy egyedül...”
 • 15. LAZA 2010. július 20. 17:49
  „2.pont Lejáratás!
  13.14.
  Kubatov kommandó akció kezdet!”
 • 14. turista1982 2010. július 20. 16:38
  „Már ne is haragudjatok, de aki a családtagjait hozza folyamatosan pozícióba (ügyvéd fiát közpénzen fizetni, fogorvos feleségnek a legjobb rendelő az új rendelőben stb.), az nem való a város élére. Nehogy már a város tartsa el az egész családot. Ennyi.”
 • 13. gombócartúr 2010. július 20. 14:01
  „moderálva”
 • 12. miro132 2010. július 20. 13:22
  „#11 :) igen lehet.”
 • 11. MacGyver 2010. július 20. 12:15
  „Tisztelt miro123!

  Talán azért, mert Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő úr még nem elég éber, és ellobbizták az orra elől. Nézzük el Neki, hiszen sokfelé kell keményen dolgoznia egyszerre.
  Sebaj majd 4 év múlva talán belejön, addig meg nézeget, mit lehetett volna tenni.”
 • 10. miro132 2010. július 20. 11:25
  „Tisztelt Polgármester és Fidesz!

  Szeretném megkérdezni azt hogy miért Komáromba az amúgy is jól működő ipari parkba megy ez a gyár és miért nem Csornára ??????

  http://www.hrportal.hu/c/hazankat-valasztotta-a-gyogyszergyar-negyszaz-uj-munkahely-20100720.html”
 • 9. rick_ 2010. július 20. 08:04
  „8.

  Na nagyokos...

  PJ csornai volt... Sokra mentünk vele.
  Áder nem volt polgámester. Viszont csornai volt. Ja, és tudni, hogy hol van.
  TGY csornai. Ha neked ennyi is elég, akkor majd rá szavazol. Ja, és két év múlva azt sem fogod tudni, hogy hol van.”
 • 8. Mátyásfeketeserege 2010. július 19. 22:56
  „Na nagyokosok Mert a Gyopáros Alpárt Ismeri valamelyitek?
  Még csak nem is csornai, hát az én véleményem szerint csornán legalább csornai legyen a polgármester.
  Áderra is milyen büszkék voltatok most meg már azt sem tudni hogy hol van...”
 • 7. MacGyver 2010. július 19. 21:51
  „Tisztelt Turi György polgármester úr az eltelt majdnem 4 évben sok maradandót nem alkotott. Elmaradt a munkahelyteremtés, amit beígért, vagy ez is egy Fideszes támogatói blöff volt?

  Javasolnám, mivel válság van, a következő polgármester olyan személy legyen, akinek van már tisztességes jövedelme, így a polgármesteri posztért nem járna fizetés. Így a többi képviselő sem kapna fizetést. Ha nincs anyagi juttatás, automatikusan eltűnnek a piócák, akik a "városon" élősködnek évtizedek óta! Átadhatják a bársonyszéket olyan képviselőknek, akik valóban tenni szeretnének a település felemelkedéséért.

  "Ex." képviselő hölgyek, urak! Nem most kell kapkodni, és hamar "valamit" felmutatni, folyamatosan kellett volna serénykedni.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos kórházi átépítésben bíznak Csornán

A Margit Kórház milliárdos fejlesztésén gondolkodik a csornai önkormányzat. Egyelőre – a… Tovább olvasom