Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Turi György a polgári egyesület polgármesterjelöltje

A csornai polgári kör megnevezte polgármesterjelöltjét Turi György személyében. A civil szervezet minden körzetben állít képviselőjelöltet.

Hétfőn délután a – annak idején Orbán Viktor által életre hívott – polgári kör sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az októberi önkormányzati választásokon Turi Györgyöt indítja polgármesterjelöltként. A jelenleg is regnáló városvezető politikai cirkusz helyett konstruktív munkát ígért.

A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület a helyi polgári kör tagjaiból alakult. Ahogy Gecsényi András elnök a tájékoztatón elmondta, tagjaik között a városért tenni akaró, nem csak pártpolitikában gondolkodó jobboldali emberek vannak. Az elnök hangsúlyozta, polgármesterjelöltjük személyében olyan politikust támogatnak, aki követendő és vállalható politikai morált hozott a csornai közéletbe. – Ki kell emelnem az ötszázmilliós megnyert iskola pályázatot, az elkerülőért és a kórházért tett erőfeszítéseket, ám ez csak a csúcsa annak a munkának, amit a jelöltünk a városért tett – mondta az elnök.

Turi György és Gecsényi András együttműködést megpecsételő kézfogása.
Turi György és Gecsényi András együttműködést megpecsételő kézfogása.

A sajtótájékoztatón Turi György hangsúlyozta, megtiszteltetés a polgári kör felkérése. – Minden helyi híresztelés ellenére ez a jobboldali civil egyesület az, mely jelölt a polgármesteri székbe – jelentette ki Turi György. Csorna polgármestere hangsúlyozta, négy éve a jobboldal győzelmével olyan folyamatok indultak be a városban, melyek folytatásához, befejezéséhez kéri a választók támogatását.

– Hatékonyan, parttalan pártvitáktól mentes munkát szeretnék végezni, melyhez szinte elengedhetetlen az egyesület által jelölt képviselők támogatása is, ezért a civil egyesület minden körzetben indít képviselőjelölteket is – mondta Turi György.

Ki, hol?

A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület önkormányzati képviselőjelöltjei: 1. Vadász Ernőné, 2. Klauszer Péter, 3. Molnár Jánosné, 4. Kenesei Gáborné, 5. Csibi Ferenc, 6. dr. Kristóf János, 7. Kónya Krisztián, 8. Horváth Tibor.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. rick_ 2010. augusztus 09. 18:51
  „56.

  Oké.”
 • 56. sziszifusz 2010. augusztus 09. 16:39
  „55.
  Jól tartod a fidesz /fényképező/gépet !Olvass és találj majd egy - Papp Józsefet "támogató" hoz hasonló érvet-mint amilyet írtam - esetleg a fidesz jelölt mellett.Érvet-mondom - érvet és nem lekezelést-mellesleg - ebben hasonlítasz/lítotok/ hozzá.”
 • 55. rick_ 2010. augusztus 09. 15:36
  „54.

  Szerencsére nem sokan vagytok, akik visszasírják... :D”
 • 54. sziszifusz 2010. augusztus 09. 14:20
  „Eddig nem - most már- olvasva és tapasztalva a hátteret- majdnem visszasírom a Papp Jóskát.
  Ha, -jó,nyilt és együttműködő demokratikus nem is volt - "ilyen"/nem akarom sértőn összegezni a támogatók és ellenzők szubjektív ítéletemen alapuló szellemi magaslatait/ -azért nem volt!”
 • 53. fatuja 2010. augusztus 09. 11:45
  „Vicces ami itt van. Azt hiszem nem kell sajnálni a képviselőket és az önkormányzati dolgozók többségét sem.
  Buta marakodás megy itt már évtizedek óta! Csorna erről híres (hírhedt).”
 • 52. Jerry 2010. augusztus 09. 07:01
  „hekus, köszönöm a kérdőívedet, igazán szép? Gondolom nem saját zsebből készült,hanem közpénzből.Jókat nevettünk a lehetséges válaszokon.Elég nagy korlátoltságra utal, ha valaki 20 évvel a rendszerváltás után még komcsizik.Az meg tényleg röhejes, hogy politikai hozzá állás alapján akar hivatalnokokat lecserélni.Tudod egy várrost nem a hivatalban dolgozók, hanem a képviselő testület irányítja.Ők hozzák a döntéseket,a hivatalnokok csak a rendelkezéseket végre hajtják. Csorna azért tart itt,mert a négy év alatt a fideszes vezetés azon kívűl, hogy az mszp-re mutogatott, nem csinált semmi érdemlegeset,mindent leszavazott, ellehetetlenítette a polgármestert,aki ezt szóvá tette. A fidesz saját "megbízható" pártkatonáját akarja betenni,aki nem a város hanem a párt érdekeit tartja majd szem előtt,ahogy ezt elődje, áder bólogató jánoska tette, nem igaz? Nézd már meg, hogy járható e a 86-os, és indulj el rajta-haza.Ezzel tényleg jót tennél Csornának.”
 • 51. kukszi 2010. augusztus 08. 17:39
  „Na úgy látom elindult a Vadászné képviselő jelölt kampánya.
  Toldi úton három kátyút szögletesen kimélyítettek,de úgy is hagyták.
  Most már nem csak az autó kereke törik ki, hanem a sofőr nyaka is.
  Ez Csorna!!!!!!”
 • 50. körkép 2010. augusztus 08. 16:28
  „Hekus ! Szerinted előbbre lenne a város, ha a mai köztisztviselők helyett mások dolgoznának a hivatalban?
  A gonoszságotok túltesz mindenen.A Ti módszeretek az, hogy rúgjunk egyet még a dolgozókon, majd csak jobb világ jön. Remélem azt kapod amit megérdemelsz, meg a hozzád hasonlók is.”
 • 49. sziszifusz 2010. augusztus 08. 10:46
  „Csak tiszta forrásból.Egy vagy több tiszta hang.Élmény.”
 • 48. hekus 2010. augusztus 08. 10:17
  „látod mazsi! ez csornára is igaz. még a mai napig is komcsi hivatalnokok vannak, akikkel t.gy együtt dolgozik! Ő nem hajlandó arra, hogy a pap jóska embereit leváltsa.

  qeu!
  Ez amit mondasz ez egy az egyben a polgári kör! Teli olyan emberekkel akik más színeben voltak eddig. Kérdem én, miért? Talán mert a Gyuri olyat ígért nekik amit nem lehet visszautasítani?! Undorító, mocsok, szemétség ez!!!!!!

  Ne játszadozzon velünk néhány hülyegyerek aki nem bírja ki, hogy egyszer nem ő a jani a városban!
  Mert azért hülyék meg vakok nem vagyunk!”
 • 47. mazsi 2010. augusztus 07. 06:39
  „kérdem én hol volt itt redszerváltás ???? ugyanazok vagy leszármazottjai ülnek a trónon semmi nem változott söt a melósnak kuss mert ezren vannak az utcán!!!!”
 • 46. qeu 2010. augusztus 06. 22:55
  „moderálva saját kérésre”
 • 45. MacGyver 2010. augusztus 06. 01:31
  „40.

  Rick_ , lehet ezt egy győri olvasó még el is hiszi Neked, de a Rábaközi?

  Csiripelték a verebek, a parkoló őrt is elvitték a Brüsszeli kirándulásra. Kétlem, hogy a csóri csornai önkormányzat pénzén, inkább a Fidesz volt a nagylelkű támogató.

  Pár hete kaptam egy 8-napos, egyiptomi nílusi nyeremény hajóutat 2 fő részére.
  Szívesen átadom Neked, én úgyse szeretem süttetni magam, az indulás 2010.10.14.”
 • 44. huszárkapitány 2010. augusztus 05. 21:41
  „Hekusnak .A csornai önkormányzat 2oo5-ben adta el a termálkutat a külföldi tulajdonos PARK KFT-nek.Ha szőrözünk akkor a kertészettel együtt.Aki nem hiszi nézzen utána a net-en.”
 • 43. füstbement 2010. augusztus 05. 12:09
  „Sziasztok!

  Előre leszögezném,hogy nem vagyok bértollnok csak néhány gondolatomat írtam le.Természetesen nem azt mondtam a hozzászólásomban,hogy a T.Gy. mennyire jó és mennyire rossz hanem azt,hogy nagy tévedés lenne ha egy demokratikus választás azt sugallná a választóknak,hogy ha nem arra szavazol akit én mondok, akkor rossz lesz.Persze megértem,hogy mindkét oldal megpróbálja meggyőzni a polgárokat a maga jelöltjének az alkalmasságáról, de nem szeretem ha meg karja valaki magyarázni,hogy kire miért szavazzak és az az egyetlen alternatíva.Minden szavazó polgárnak egyéni döntése legyen az,hogy GyA-ra vagy T.Gy-re adja a szavazatát.
  A kapuvári példával azt illusztráltam,hogy megfelelő akarattal, szolgálattal és szerencsével igenis minden időben lehet sikereket elérnie egy kisvárosnak.A célok elérésében azonban nem csak egy embernek van szerepe hanem egy konstruktív és egységes képviselő testületnek.Hiszen a polgármester szavazata is csak egy szavazat a döntéseknél.Tehát tulajdonképpen egy képviselő testület is irányíthat egy várost a polgármester szavazata nélkül.véleményem szerint túldimenzionáltak a szereplők.Ha mondjuk T.Gy. lenne a polgármester 2010 október 4-én is, akkor a pénzcsapok megállnak Csorna fele?Kötve hiszem és Gy.A. is ugyanúgy tenne Csornáért, de fordítva is igaz lenne.Ha meg nem akkor megmutatkozna az,hogy ki gondolta őszintén a Csornáért való alázatot és azt,hogy csak a dicsőségre utazott volna.”
 • 42. huszárkapitány 2010. augusztus 04. 22:56
  „Hekusnak a termálkutat az MSZP-s polgármester adta el,míg nincs bírói határozat nem lehet semmit csinálni.Hogy lehetne munkahely teremtés mikor az ipartelepet/amit annak jelöltek/a vasúti sorompó lezárása miatt órák alatt lehet megközelíteni.Minden befektető hanyatt homlok menekül.Most talán hogy meg van az elkerülő nyomvonala,máshol kijelölni.Ez sem a mostani polgármester hibája.Kapuvár hát igen az Angió valami csoda,de ha elvágod a kezed lábad ugye Csornára kell jönni,vagy Győrbe ha oda érsz.Ugyan is a kórházat lefejezték.tehát nincs,mert ami van az nem kórház.Hát persze hogy Gyopárost kell támogatni,nehogy szegény a nagy leépítéskor véletlenül munkanélküli legyen mint mi.Hiszen nem választottuk meg Képviselőnek vagy mégis?.De miért is?.Legyen gyülölködés és összeférhetetlenség ezért nem megyünk semmire.Éljen a FIDESZ és a Turi György .Gyopikának meg sok sikert a parlamentbe.Segítse onnan városunkat és négy év múlva ha élünk meglátjuk!”
 • 41. ficki 2010. augusztus 04. 22:47
  „Csornán már elég jól áll a kampány... Felesleges itt egymást marni, mindkét jelölt "bértollnokai" már elég jól dolgoznak itt...”
 • 40. rick_ 2010. augusztus 04. 22:26
  „36.

  Mac, csak ilyen bugyuta megjegyzésre futja? :D
  Amúgy Afrikába szeretnék eljutni, a piramisokhoz, ha szabadna kérnem... :D :D :D”
 • 39. hekus 2010. augusztus 04. 21:03
  „Kedves mazsi!

  Igen csornai vagyok, ellentétben veled fiatal.
  És látom, hogy a régi öregek által képviselt eszme nem kifizetődő.
  Turi nem csinált semmit a fiatalok érdekében, még a strand ügyében is állt egy helybe. De neem kéne még kultúrált szórakozási lehetőség, kell munka, pénz a családépítésre, ház építésre. És az elmúlt négy év alatt fikarcnyit sem láttam ebből.
  Tisztelt mazsi! Az olyan emberek miatt van csorna még mindig itt, amilyen te vagy!”
 • 38. Deir_Yassin 2010. augusztus 04. 21:03
  „Jaj-jaj- jaj hekus ez igen kampányszagú....”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs pénz a helyi értékek védelmére Rábaközben

A Rábaköz kistelepülésein megnevezték a helyi védelem alatt álló épületeket. Tájházak kialakítására… Tovább olvasom