Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Tüntetni is készek a pápai húsgyár beszállítói

Kintlévőségeik behajtásáért akár tüntetnek is a pápai húsgyár beszállítói. A gazdáknak közel 1,5–2 milliárd forinttal tartozik az üzem, ám tárgyalni legutóbb sem volt hajlandó.

Kiderült: a szakminisztérium munkatársa nem is tudott a
beszállítók problémáiról

Lapunkban már több alkalommal foglalkoztunk a rábaközi sertéstartók gondjaival, akik a kapuvári húsgyár leállása után újabb akadállyal, a pápai húsgyárral küzdenek („Pápa sertést és bizalmat kér, de pénzt nem ad", Kisalföld, 2013. június 6.). A még működő húsgyár elfogadja a beszállított sertéseket, ám fizetni egyelőre nem hajlandó. A beszállítókkal az üzem illetékesei nem is tárgyalnak, pedig van olyan rábaközi gazda, akinek több tízmilliója ragadt benn az amúgy állami pénzen „kistafírungolt" pápai üzemben.

A sertéstartók számos alkalommal keresték fel a gyár illetékeseit, a témában még a pápai polgármester is megszólalt – utóbbi fizetést is ígért („Leváltották az ügyvezetőt, folyamatosan fizetnek", Kisalföld, 2013. június 1.), ám a mai napig nem történt előrelépés az ügyben.

A gazdák több levelet küldtek a szakminisztériumnak is, ám választ, vagy egyáltalán bármiféle ígéretet nem kaptak. Csütörtök délután 60–70 beszállító végül Pápán gyűlt össze, hogy közösen döntsenek a következő lépésről, mely akár egy demonstráció is lehet. Ahogy lapunk egyik informátora elmondta, a gazdálkodók összességében mintegy 1,5–2 milliárd forintot követelnek a pápai húsgyáron, beszállított sertéseik ellenértékeként. Megjegyzendő, számos rábaközi gazda le is állt a szállítással.

A pápai megbeszélésen részt vett a Vidékfejlesztési Minisztérium munkatársa, Fejes Zoltán is, aki azzal a meglepő kijelentéssel állt elő, hogy a fővárosban még csak tudomásuk sincs a pápai problémákról. Egy újabb levél megírására kérte a gazdákat, amire nyolc napon belüli választ ígért. A Kisalföld úgy értesült, ennek eredménytelensége esetén a beszállítók tüntetnek. A csütörtöki találkozó „érdekessége" az volt, hogy a pápai gyár jelenlegi vezetéséből senki nem volt kíváncsi a beszállítók panaszaira. Úgy tudjuk, a leváltott ügyvezető látogatott el a megbeszélésre.

Olvasóink írták

  • 1. embertelen 2013. július 01. 20:08
    „Orbán ellen felesleges tüntetni. A helyzet csak akkor változik, ha a nemzet leváltja!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új cégek nem jönnek, a régieket őriznék meg

Kistelepülések: ingyenterülettel vagy bérletidíj-kedvezményekkel csábítanák a betelepülő üzemeket. Tovább olvasom