Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Tulajdonos a Kapuvár Hús

A napokban a kapuvári húsgyár vágóhídját és darabolócsarnokát bérlő Kapuvár Hús Rt. megvásárolta az egész üzemet. A tulajdonos, Román Gyula a vételárról üzleti titokra hivatkozva nem szólt, ám a gazdákkal akár bővítené is a tulajdonosi kört.
Saját gyár: Megoldódni látszik a kapuvári húsosok helyzete.
Nemrégiben munkásgyűlésen jelentették be, hogy az eddigi tulajdonos Amida Rt.-től az eddigi bérlő, a Kapuvár Hús Rt. megvásárolta az üzemet. A vásárlás részleteiről Román Gyula, a Kapuvár Hús Rt. tulajdonosa elmondta: szinte nem múlt el hét, hogy ne állt volna elő egy-egy vásárlási ajánlattal a Ringa rt. tulajdonosánál. Napjainkra érett meg arra a helyzet, hogy komolyan gondolhattak a vételre.

A most tető alá hozott szerződésben az eladással megbízott Amida Rt. végre eladta a kapuvári gyárat. Ahogy az új tulajdonos elmondta, a szerződésben kikötött feltételek szerint az első részletet a szerződéskötéskor kifizették.

A vételár további részleteit ez év augusztusáig egyenlíti ki a Kapuvár Hús Rt. A teljes összeget a szerződési feltételek szerint, üzleti titokra hivatkozva nem hozzák nyilvánosságra.

A további tervekről Román Gyula, a Kapuvár Hús Rt. tulajdonosa elmondta: idén még nagyobb fejlesztéseket nem terveznek, egyelőre nincs szó nagyobb létszámfejlesztésről sem. A cégen belül felkérték a vezetőket további tervezetek készítésére.

Az újra és újra fölmerülő késztermékgyártásban viszont új lehetőségeket kell keresniük. Ez újfajta, konyhakész, előre fűszerezett, darabolt húsokat jelent. A konkrétumokról azonban a tulajdonos szerint korai még beszélni. Román hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetben lehetőség van a tulajdonosi kör bővítésére. Így akár a termelőket is bevonhatják a tulajdonlásba, mivel tavaly ez volt a sertéstermelők szándéka is.
A termelői tulajdonhányadról az akkori konzorcium egyik vezetője, Molnár István megkeresésünkre elmondta: a kapuvári gyár jövője ezzel a lépéssel biztosabbnak tűnik.

Ennek vonzataként a környékbeli termelők is valamivel jobb helyzetbe kerülhetnek. A tulajdonszerzés kérdésében azonban már borúlátóbb, mivel a jelenlegi piaci helyzetben a túlélés a legfontosabb a gazdák számára.

Hitelképességüket felemészti talpon maradásuk biztosítása, saját pénztartalékokkal nem rendelkeznek, így nem sok esélyét látja a kapuvári üzemben való tulajdonszerzésnek.

Pászli Tibor szakszervezeti vezető megerősítette: a kivásárlás nagy megkönnyebbülést hozott a munkások körébe, hiszen véleményük szerint a tulajdonosi szerkezet ezen formája valamivel biztatóbb jövőt ígér az egész üzem a számára.

Kapcsolódó cikkek >>

A Ringa és a Rába leépítése kétszázmillióba kerül (2003-09-10) >>
Egyelőre nincsenek új szerződések Kapuváron (2003-09-18) >>
Marad négyszáz munkahely (2003-09-04) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hírnevünk kezd rosszabb lenni, mint lehetne

Boross Péter szerint a két nagy pártnak az az érdeke, hogy az MDF ne legyen sikeres. Az… Tovább olvasom