Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Tudáspróba a természetről a parkban

Enese–Fehértó - Környezet- és természetvédelmi versenyt rendeztek az enesei általános iskola szervezésében. A megmérettetésen huszonöt csapat vett részt száz tanulóval.

A helybelieken kívül Csornáról, Szilból, Farádról, Fehértóról, Beziről és Nagyszentjánosról érkeztek alsós, illetve felsős csapatok az enesei iskola által szervezett környezet- és természetvédelmi versenyre. A rendezvényt – többek között – a megyei közoktatási közalapítvány támogatta. A verseny alkalmából előzetesen meghirdetett rajzpályázatra 60 pályamunka érkezett a helyi és a környező iskolákból. A gyerekek különleges technikákkal jelenítették meg az ébredő természet szépségeit.

Az alsósok természetvédelmi totót töltöttek ki, hulladékokat csoportosítottak, tapintással terméseket ismertek fel, valamint képről állatokat, növényeket, lábnyomokat. A felsősök a vízzel, a levegővel, az energiával és a Fertő–Hanság Nemzeti Park növény- és állatvilágával kapcsolatos tudásukat mérték össze. Ezután Fehértóra látogattak, ahol Fülöp Tibor, a tóközi őrkerület vezetője mutatta be a diákoknak a tó és környékének élővilágát. Vízminőség-vizsgálatokat végeztek, összehasonlították a tó-, a csap- és a kútvizet, mikroszkóppal megnézték a tó vizének élőlényeit, majd megismerkedtek a papírmerítés technikájával.

Fülöp Tibor, a tóközi őrkerület vezetője mutatta be a diákoknak a Fehér-tó élővilágát. Fotó: Krizsán Csaba
Fülöp Tibor, a tóközi őrkerület vezetője mutatta be a diákoknak a Fehér-tó élővilágát. Fotó: Krizsán Csaba

Az alsósoknál a szili csapat végzett első helyen, másodikak a bezi–fehértói, harmadikak a csornai rákóczis kisdiákok lettek. A felsősöknél (5–6., illetve 7–8. osztályos kategóriában) is a sziliak vitték el a pálmát. Második és harmadik helyen pedig a csornai rákóczisok voltak a legsikeresebbek. A házigazda iskola két csapata különdíjat kapott. A verseny emlékére az alsós tanulók növényeket ültettek az enesei iskola udvarán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincéves lett a ház

A minap ünnepelték Beledben a helyi művelődési ház fennállásának harmincadik évfordulóját. Tovább olvasom