Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Tucatnyi eljárás drogügyben

A tavalyi adatok szerint közel hetven százalékot tesz ki a vagyon elleni bűncselekmények aránya a Rábaközben.
Tellesz Endre alezredes
– A Csornai Rendőrkapitányság állománya alapvetően végrehajtotta az elmúlt évi munkatervben meghatározott feladatokat. Igyekeztünk biztosítani az állampolgároknak a közbiztonsághoz való jogát, javítani a rendőri munka színvonalát – jelentette ki a tavalyi évet értékelve Tellesz Endre alezredes.

Több felderítés

A kapitányság vezetője a továbbiakban adatokat is említett; ezek szerint a 2003-ban regisztrált 49,82 százalékos felderítési eredményességet tavaly 55,26 százalékra sikerült javítani. A csornai rendőrök a tavalyelőtti 135-tel szemben az elmúlt évben 189 ismeretlen elkövető kilétét tisztázták. Az adatokból az is kitűnik, hogy továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények dominálnak, közel hetven százalékkal.

A többi bűncselekmény-kategóriában stagnálás vagy visszaesés tapasztalható. Kivételt képeznek a közrend elleni bűncselekmények. Ezekből 2003-ban 36, egy évvel később 77 vált ismertté. A növekedés döntő részét a kábítószerrel kapcsolatos eljárások teszik ki, hiszen amíg 2003-ban egyetlen eljárás sem indult visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt, addig a mögöttünk hagyott évben már tizenkettő.

Összefogással a drog ellen

– Kezelni próbáljuk a kábítószerhelyzetet és ehhez kérjük az intézmények, önkormányzatok, magánszemélyek segítségét, mert ez nem csak rendőri probléma. Sokkal inkább széles társadalmi összefogásra van szükség ez ügyben – fűzte hozzá a kapitány.
A közlekedési bűncselekmények száma a 2003. évi 69-ről 2004-ben 60-ra csökkent.

Az ezzel kapcsolatos szabálysértések viszont 859-ről 900-ra emelkedtek. A kiemelt közlekedési szabálysértések száma 265-ről 290-re növekedett. Tavaly majdnem ugyanannyian ültek ittasan volánhoz, mint korábban; számuk a legutóbbi két esztendőben csekély mértékben, 58-ról 55-re csökkent. Gyorshajtás miatt 2003-ban 116, 2004-ben 148 esetben indítottak szabálysértési eljárást és többen szegték meg a közlekedési szabályokat a vasúti átjárókban is.

A tárgyi feltételek rendben

Tellesz alezredes szerint a kapitányság tárgyi feltételei adottak. Az épületet 1989-ben adták át, ezért egy felújító festés ráférne. Az elhelyezési körlet alkalmas az igényes munkavégzésre, csakúgy, mint a számítógéppark. Azt meg csak reméli a kapitány, hogy idén megkezdődik a gépjárművek lecserélése.
– A személyi állományból jelenleg öten hiányoznak – tette hozzá Tellesz Endre.

A kapitány nem tud tervezett változásokról

Tellesz Endre kérdésünkre válaszolva elmondta: arról nincs információja, hogy a kapitányságvezetői poszton változást terveznének a felettesei. Ellenben az igazgatásrendészeti osztály vezetője, valamint a vizsgálati alosztály vezetője eltávozott Csornáról. Helyükre Faludi Bélát és Völcsey Andrást nevezik ki.

Hallgat a lövésekről

A soproni lakóházát tavaly ért lövésekről pedig továbbra sem kíván nyilatkozni a csornai kapitányság vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Athénból hozta haza az olimpiai gyűrűt

Róth Ferenc szárföldi galambász is küldött öt szárnyast az olimpia megnyitójára. A galambok közül a… Tovább olvasom