Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Trükkös és gép- tolvajokat fogtak

Kapuvár - Eredményes hónapot zárt a Kapuvári Rendőrkapitányság augusztusban. Az utóbbi hetekben több környékbeli bűneset elkövetője került rendőrkézre, többek közt egy trükkös és egy géptolvaj, de elfogtak egy fiatalkorúakból álló társaságot is.
A Kapuvári Rendőrkapitányság nyomozói a minap elfogták egy trükkös lopás elkövetőjét. Még augusztus elején történt, hogy Kapuváron a Vasút sor egyik családi házába egy ismeretlen nő csengetett be azzal a mesével, hogy az önkormányzat alkalmazottja, és különböző elintéznivalója lenne a házbéli idős nénivel. A nyolcvanegy éves néni később beinvitálta a „megszomjazott" vendéget, aki a konyhából közel háromszázezer forintot vitt el. A kapuvári nyomozók kiterjedt vizsgálata nyomán végül azonosítottak egy Heves megyei, negyven év körüli nőt, aki már több hasonló eset miatt is a rendőrség látókörébe került.

Az eset kapcsán Varga Krisztián százados, a kapitányság bűnügyi osztályvezetője megjegyezte, a trükkös tolvajok jó része úgynevezett „utazó tolvaj", tehát akár az ország másik feléből is jöhetnek, ami megnehezíti a felderítést. – Immár sokadszor figyelmeztetjük a lakosságot, hogy ne engedjenek idegent a házukba, lakásukba semmilyen indokkal – mondta a százados.

Szintén eredményes nyomozást folytattak egy minapi, házhelyi eset kapcsán, ahol az egyik vendéglő készpénz- és cigarettakészletét „dézsmálták meg" a hívatlan látogatók. A három kapuvári fiatalkorú ellen a rendőrség megindította az eljárást.

Meglett egy rábakecöli mezőgazdasági gép eltulajdonítója is. Még az elmúlt hónap közepén vittek el ismeretlen tettesek egy kétszázezer forint értékű gépet a dél-rábaközi kistelepülésről. A nyomozás során – melyben nagy szerepük volt a beledi rendőröknek is – megtalálták az elkövetőket, akik a Vas megyei Csöngéről érkeztek „beszerző körútjukra". A huszonnégy éves férfi és két társa ellen megindult az eljárás, az ellopott gép vélhetően valamelyik fémkereskedőnél kötött ki.

Olvasóink írták

 • 5. aquila 2008. szeptember 19. 13:15
  „Kedves Kapuvári. Rendőreink eddig is dolgoztak, nem is akármilyen hatékonysággal. :)
  Nem azon kell nyafogni, hogy kit miért büntetnek meg, hanem igyekezni kell úgy élni, közlekedni, viselkedni, hogy ne legyen ok a büntetésre.
  Mellesleg "rangtalan" rendőr nincs, tudtommal mindegyiknek van rendfokozata.
  Sőt neve is van mindegyiknek, legfeljebb te nem tudod. :)
  Szép napot! :)”
 • 4. esztipeszti 2008. szeptember 17. 16:32
  „azt a paszta!! nem vagy semmi ember ikyen beirásokkal!! ez már sokkk: -)) de megjegyzem itt szinte majdnem ... mindenki aki vezet,, az iszik is!! hát jó kis ellenörzések mondhatom,,ez pedig hiba!! de mért egy szürke emberke lát meg ilyet? nem más vagy mások kellenének ilyet felfedezni? pl 1-2 kocsma elé el állni!addig mig nincs ugye baj,pl valami baleset ne adj isten ha netán ,súlyos ugye?igy beólni autóba? italosan? eszméletlen!! sorry!! kapuvár: -))) hja..kapuvári te egy góré vagy!!”
 • 3. Kapuvári 2008. szeptember 16. 20:08
  „Bírság mindenből lehet: nincs elsősegély láda, hiányzik az izzókészlet vagy e.j. háromszög, vagy szimplán nem tetszik a rendőrnek a pofád, akkor is bírságol; ehhez nem kell kiállni az útra.
  DE egy jobb összefogás nagyobb eredményt hoz, illetve egy sikeres bűnüldözés sokkal nagyobb mérvű cselekedet, mint napi 2 feljelentés és 2 helyszíni bírság kiosztása. Nem mindegy a "rangtalan, nevesincs" rendőrnek, hogy mikor kapja a kitűzőt a vállára... vagy a picsájára :)”
 • 2. Gartai 2008. szeptember 16. 13:19
  „De abból van a bírság, a pénz!
  Egyébiránt és örülnék ha lenne felesleges 300000 Ft-om a konyhában.”
 • 1. Kapuvári 2008. szeptember 16. 06:37
  „Végre, a rendőrség dolgozik!
  Eltűntek az utakról, és a MOL-kútnál sem állnak már annyit, végre munkába álltak fizikálisan is!
  Sokkal nagyobb a közbiztonság, ha felderítő csoportok dolgoznak nyomozók bevonásával, mint a túlpakolt és túlterhelt kamionosokat állítgatni a város több pontján. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár: Jövőre zsúfoltabb a rendezvénynaptár

Kapuvár - A harmadik kapuvári civil fórum az ideinél gazdagabb és változatosabb rendezvénynaptár… Tovább olvasom