Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Triumph üzembezárás: a kapuvári Diadal varrodaként működik tovább

Hogyan érinti a kapuvári Diadal varrodát a Triumph fehérneműgyártó cég üzembezárása?

Megszünteti a burgenlandi Felsőőrben (Oberwart) működő üzemét és magyarországi telephelyének eladását tervezi a Triumph fehérneműgyártó cég - közölte a vállalat.

A kapuvári Diadal Zrt-nél 1970 óta bérmunkában varrnak fehérneműt a Triumph-nak. Tóth Bernadett cégvezetőtől arról érdeklődtünk, miként érinti az üzemet a német cég döntése.

Tóth Bernadett elmondta, az információról a sajtóból értesültek. Hozzátette: "2014 második félévben a Triumph nem tudta teljes kapacitásunkat kiterhelni és a Diadal más európai fehérneműgyártó cégekkel vette fel a kapcsolatot."

Megtudtuk, a kapuvári gyár 2014. novembere óta még három fehérneműgyártó cégnek dolgozik („mey", Spediel németországi és a Janira termékcsaládot varró spanyol cég). Tóth Bernadett megjegyezte, a szerződés szerint mindhárom céggel hosszú távú kapcsolatot kötöttek, tehát amennyiben a Triumph kivonul Magyarországról, a Diadal továbbra is varrodaként működik tovább.

A Triump lépései

A Triumph első lépésként a dunaújvárosi gyár kapacitásának csökkentését tervezi augusztus végéig, amely 170 főt érint a jelenlegi 412 alkalmazottból. A gyártó kapacitásának csökkentése miatt a cég dunaújvárosi gyárának, a Body Fashion Magyarország Kft.-nek eladási lehetőségét is mérlegeli.

Illusztráció
Illusztráció

Triumph bezárások

A német cég, a világ egyik legnagyobb fehérnemű gyártója 2010-ben zárta be a stájerországi Hartbergben működő üzemét, ahol 300 dolgozót foglalkoztatott. 2013-ban a burgenlandi Felsőpulyán (Oberpullendorf) és az alsó-ausztriai Aspangban zárt be gyárakat, így szüntetve meg 350 munkahelyet.


A felsőőri gyár, ahol 210 alkalmazottat foglalkoztatnak, 2015 végén állítja le a termelést és további személyi leépítéseket terveznek a cég bécsújhelyi (Wiener Neustadt) telephelyén is, a cég képviselői azonban pontos számokat még nem közöltek.
A gyártó közleménye szerint a döntés többek között a cég beszállítói és gyártó kapacitásának optimalizálását célzó új vállalati stratégia része. Eszerint a vállalat célja, hogy gyártó kapacitásának versenyképességét megőrizze, erre azonban a fontosabb európai piacokon jelenleg tapasztalható ár és költségszint növekedés, és az árfolyam kockázat kiemelten negatív hatással van.

Az ausztriai, németországi és magyarországi helyi forgalmazókkal való közös munkán nem kívánnak változtatni. A cég a következő napokban az érintett munkavállalók érdekében fokozottabban együttműködést ígért iparági partnereivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh Sándortól Mihálka Jenőig

Tovább olvasom