Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Traktort loptak Beleden - A rendőrök a menekülők autójára lőttek

A két röjtökmuzsaji férfit üldözték a rendőrök, majd a meneküléshez használt autó kerekére lőttek. A tolvajokat végül elfogták.

Traktorlopáson értek két férfit a hét végén. A tettesek a felszólítás ellenére sem álltak meg, ezért a rendőrök a menekülők autójának kerekére lőttek – többször is. A két tolvaj előzetes letartóztatásba került.

Az elmúlt hétvégén két – röjtökmuzsaji – férfit Beleden traktorlopáson értek tetten a Győr-Moson-Sopron megyei nyomozók. A gyanúsítottak ellenszegültek a rendőri intézkedésnek és a helyszínről megpróbáltak elmenekülni. A rendőrök, hogy megállítsák őket, többször a járművük kerekére lőttek. Végül elfogták a gyanúsítottakat.

Az akció során személyi sérülés nem történt. A férfiak ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A Soproni Járásbíróság hétfőn elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A Kisalföld információi szerint a beledi illetőségű gazdát szombat hajnalban ébresztették fel a nyomozók azzal, hogy egy 22 és egy 28 éves röjtökmuzsaji férfi ellopta egyik traktorát. A gazdálkodó lapunknak elmondta: a traktort már előzőleg téliesítették és leeresztették belőle a hűtővizet. Vélhetően ez hiúsította meg véglegesen az erőgép elkötését, mely a Keszeg-ér partján „megadta magát". Nem így az elkövetők, akik próbáltak elmenekülni az információink szerint őket hőkamerával már figyelő rendőrök elől.

Úgy tudjuk, a felszólítások és jelzések ellenére a tolvajok nem álltak meg, ezért a rendőrök többször a meneküléshez használt autó kerekére lőttek. A tolvajokat végül a rendőrség elfogta.

Lapunk információi szerint a röjtöki „gyűjtők" először egy hétmillió forintos bálázót akartak meglovasítani, ám szakértelem híján nem tudták azt a traktor után kötni. Bánatukban az ellopott MTZ-traktort még „megfejelték" egy amerikai traktorból kiszerelt akkumulátorral is.

A beledi gazda lapunknak elmondta: az akkumulátort visszakapta, ám az ellopott traktor besült motorja miatt több százezer forintos kár érte.

Elmondása szerint nem ez volt az első esete tolvajokkal: hét-nyolc éve egy kétezer literes alumíniumtartályától szabadították meg a hívatlan látogatók.

Olvasóink írták

 • 17. Dwatson 2013. november 14. 23:53
  „Addig nem lesz rend,amíg csak az autó kerekére lőhetnek a rendőrök!”
 • 16. Mankapunka 2013. november 14. 00:48
  „Csak nem volt hülyeség a gettó a régi világban.”
 • 15. Karcsika 2013. november 13. 22:14
  „Egy <moderálva> politikus sem veszi észre, hogy ~80%-ban ezekkel a fiataloknak van mindig gond?
  <moderálva>”
 • 14. Legs 2013. november 13. 19:39
  „Van aki traktort gyűjt van aki bélyeget.”
 • 13. Aci 2013. november 13. 19:27
  „pumukli110
  Úgy nézem többen is vagyunk bizakodók. Én is egy MTZ megtalálásában reménykedem, amit egy Kapuvár melletti erdei telephelyről vittek el júniusban.”
 • 12. pumukli110 2013. november 13. 19:12
  „Tavaly cirákról loptak el egy mtz-80-ast pótkocsistól,eddig nem volt meg a tolvaj,de abba bizok most meglettek és talán a traktor,pótkocsi is előkerül.”
 • 11. vonLichthofen 2013. november 13. 15:42
  „Segítség!!!
  Eddig a fiamat fiatalként kezeltem - de a mindennapi eseményekről szóló hírek után valami más nevet kell találnom számára. U.i.: eddig még nem vert agyon egyetlen Magyar öreg nénét vagy bátyót sem, nem akart traktort vagy
  rézfelső-vezetéket lopni /vagy az réz-felsővezeték helyesen?/ sőt még sínszöget sem szedett föl életében. Nem rabolt ki egyetlen Magyar tanulót sem a Győr-Soproni buszon.
  Vajha milyen kifejezés illene rá?
  Ha a traktorlopók meg ´´férfiak´´ voltak - akkor én most mi vagyok? Nem loptam még életemben - még egy csikót sem Debrecenben.
  Jobb ha maradok aki vagyok: vonLichthofen.”
 • 10. cukkini 2013. november 13. 14:07
  „Fagyallot kell veluk itatni meggyborban aztan megoldodik a problema.Nem keveset,sokat!”
 • 9. gyugyu1 2013. november 13. 12:38
  „Végre a fegyverüket is használták a rendőrök !!! Próbálnák a demokrácia nagy hazájában az USA-ban egy rossz mozdulatot tenni ! Úgy szétlőnék a retkesek seggét mint a céltáblát ! Ja hogy ott a járőrkocsin fedélzeti kamera van,ami rögzíti az eseményeket és nem lehet félrebeszélni !!! Ott a járőr egyedül van a kocsiban,de tudja ha baj van 22-en mennek segíteni !

  És a legnagyobb segítsége a rendőrnek a törvény mert saját maga a törvény !! És azok nem a gazembereket védik !!
  /csak halkan jegyzem meg, MEG IS FIZETIK ŐKET !!!! /”
 • 8. hehe08 2013. november 13. 12:31
  „Hááát ha lenne bodza a környéken akkor azt gyűjtenék ám........ :)”
 • 7. WeiseÖdenburg 2013. november 13. 12:19
  „5. Mankapunka 2013.11.13. 11:22
  Kérdés jogos ! Nem kedvelik a veszélyhelyzetet és mint ismert a Röjtök környéki nagy erdőségben a "vadak" miatt jelentős
  vadászati tevékenység folyik.A Vadászok lövészeti készsége pediglen kiváló. A rendőreink keze pedig kissé megvan kötve.
  A csúnya dolog a "gazda" az öt ért kárt ebben "színes világban behajtani nem lesz képes.”
 • 6. titokban 2013. november 13. 11:48
  „Kedveli a mezőgazdaságot a tolvaj banda?!?! Nosza, lehet menni árkot ásni ki a szabad ég alá büntetésképp évekig! Ja de miket beszélek?!? Színes TVs, fűtött börtöncellát nekik! Majd mi fizetjük azt is... ÁHHH...nem is kell kommentálni az gyalázatos helyzetet.”
 • 5. Mankapunka 2013. november 13. 11:22
  „Fiataloki is, gyűjtők is. Akkor miért nem a vadonban élnek?”
 • 4. acsali 2013. november 13. 10:27
  „BMW X 5-re vágytak.”
 • 3. astra1 2013. november 13. 10:21
  „Ezek a röjtöki rejtettek mit gondoltak? Maj lerázzok őket a ladáve?”
 • 2. WeiseÖdenburg 2013. november 13. 09:11
  „Már Röjtökmuzsajra is betört a Traktor és a fém utáni vágy.”
 • 1. p.panamera 2013. november 13. 08:55
  „Szép munka! Így kell ezt csinálni! Grat. a rendőröknek!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzt lopott a kapuvári gimnáziumból a betörő

A tolvaj informatikai eszközöket is elcsent a hétvégén a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál gimnáziumból. Tovább olvasom