Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Traktor-és bálázótűz: Hetvenmilliónyi égett a ˝külföldi földön˝

Nagy értékű traktor, bálázó, tíz hektár tarló és ötven kockabála égett le nemrégiben Babót határában.

Teljesen kiégett az a több tízmillió forint értékű traktor és az a bálázó, mely nemrégiben Babót határában kapott lángra. Információink szerint egy osztrák gazda megbízására végezték a munkát a területen, amikor a tűzeset történt.

Schreiner Ágnes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese elmondta: a riasztásra a kapuvári, a csornai és a soproni tűzoltók is a helyszínre vonultak. A jelzett helyen 10 hektár tarló, a traktor és a bálázó mellett ötven nagy kockabála égett. A tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal körülhatárolták a tüzet, az utómunkálatokkal együtt közel négy óráig tartott a védekezés. A fertőendrédi önkéntes tűzoltók is segítettek, a kapuváriak helyét pedig az eset alatt a fertőszentmiklósiak vették át a központban.


Személyi sérülés nem történt, de igen jelentős – a becslések szerint körülbelül 70 milliós – az anyagi kár. A tűzvizsgálat még mindig tart: erre a szakembereknek 30 napjuk van, ami szükség esetén meghosszabbítható. A lángok keletkezési okáról így még nem tudtak nyilatkozni. Annyi bizonyos, hogy a bálázó kapott először lángra, s mivel nem sikerült lekapcsolni a traktorról, a tűz arra is továbbterjedt. A Kisalföld a katasztrófavédelem illetékesétől megtudta: a föld tulajdonosa és bérlője is külföldi állampolgár, bár előbbi magyarországi lakcímmel rendelkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismamának gyűjtötték a vért

Súlyos baleset után várja első gyermekét a bősárkányi Tóth-Szabó Annamária. Tovább olvasom