Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

Tragédia után sorompóra gyűjt a család

Jobaháza - A fiukat gyászoló jobaházai szülők pénzt gyűjtenének, hogy a farádi vasúti átjáróban félsorompót szereljenek fel. Fiuk, a tizenöt éves Szalay Róbert tavaly nyáron motorjával összeütközött egy vonattal a kereszteződésben. A helyszínen meghalt.
A farádi vasútállomásnál az elmúlt tíz hónapban két halálos baleset is történt. A tavaly nyáron szerencsétlenül járt fiú családja most gyűjtést kezdeményezne azért, hogy a félsorompó ára összejöjjön és felszereljék az átjáróban. Szalay Attiláné Zsuzsa, az édesanya a Kisalföldnek azt mondta: tudja, kisfiát már soha nem kaphatja vissza, de mások életét megmentheti a sorompó. Könnyek között beszélt arról a fájdalomról, amelyet fia elvesztése jelent egy édesanyának.


Nehezen látható a piros

– A farádi átjáró nem biztonságos, Sopron felől nem látható be és a napsütés miatt sokszor a lámpa tilos jelzése sem érzékelhető – fogalmazott Zsuzsa. – Bizonyára az én kisfiam, Robika sem látta, és néhány hete nyilván az a fiatal édesanya sem, aki autójával a vonat elé hajtott. Ha a vasúttársaság nem képes arra, hogy sorompót szereljen fel, nekünk kell kezdeményeznünk.

Szalay Attiláné a fiát vesztette el a farádi átjáróban. A család abban reménykedik, hogy sokan csatlakoznak hozzájuk a gyűjtésben.Fotó: Krizsán Csaba
Szalay Attiláné a fiát vesztette el a farádi átjáróban. A család abban reménykedik, hogy sokan csatlakoznak hozzájuk a gyűjtésben.Fotó: Krizsán Csaba


Zsuzsa abban bízik, hogy a kezdeményezés mellé állnak a környékbeli önkormányzatok, a falvakban működő cégek és a helybeliek is.

Szalay Attiláné
Szalay Attiláné

– A fájdalmat, melyet azóta is érzünk és ami már egész életünkben végigkísér, nem lehet kifejezni – mondta Szalay Attiláné Zsuzsa  a Kisalföldnek. – Tizenöt éves volt a fiam, élvezte az életet, szeretett élni. A végzetes napon a munkából értem haza, amikor telefonon kaptuk a hírt, mi történt. Az első kérdésem az volt, melyik kórházba vitték, de amikor kiértünk a helyszínre, láttuk, hogy nem viszik már sehová sem Robikát.
Szalay Robi szobája azóta is úgy van, ahogy azon a nyári napon hagyta. Asztalán az általános iskolai ballagási fotók, sportos oklevelei és a bukósisak, amit születésnapjára kapott. Szülei, testvérei nehezen lépnek be oda, de édesanyja minden reggel benéz „elköszönni a fiától".
– Robika a középső fiunk volt. Itt van nekünk még Attila és Patrik, de ők nem pótolhatják testvérüket. Ők is motoroznak, nem tilthatom el őket, de remeg a szívem, amikor elindulnak, főleg, ha Csorna felé, a farádi átjárón át. Ha csak egy félsorompó lenne a sínek előtt, nagyobb biztonságban tudnám őket. Akkor Robi is megállt volna. Az átjáró már több áldozatot követelt, számos baleset történt ott. Azt szeretném, ha többet ilyen nem fordulna elő. Tudom, hogy sokba kerül, de ha mindenki csak egy kicsivel segít, összejöhet az a pénz és életeket menthetünk meg.

Tragédiák emlékei.
Tragédiák emlékei.

A családunk is hajlandó anyagi áldozatot vállalni. Ennek ellenére azt mondom, nem nekünk kellene ezt kezdeményeznünk. Vagy hány halálesetet várnak még meg, mire biztonságossá teszik az átjárót? – tette fel a kérdést a tizenöt éves fiát gyászoló édesanya.
A jobaházai önkormányzat hat évvel ezelőtt már kezdeményezte a félsorompó felszerelését. Akkor azt a választ kapták a vasúttársaságtól, hogy „az üzemeltetőnek figyelemmel kell lennie arra, hogy megfelelő költségráfordítással milyen fokozatú közlekedésbiztonság és milyen mértékű menetrendszerűség érhető el. Létezik ugyanis egy optimális ráfordítás-eredményesség aránypár, amelytől a lényegesebb eltérés – akár szakmai, akár pénzügyi – nem igazán indokolható és védhető". A félsorompót tehát nem szerelték fel. 2002-ben hatmillió forintba került volna a berendezés. Azóta ketten haltak már meg az átjáróban.
Két héttel ezelőtt Tóth Mihályné, Jobaháza polgármestere ismét írt a GYSEV-nek, megismételve a régi kérést. Erre még nem érkezett válasz.
– A jobaházi önkormányzat mindenképpen vállalja, hogy segít a szervezésben. A Szalay család fájdalma és vesztesége óriási. Éppen ezért minden tisztelet megilleti őket, hogy kezdeményezik a gyűjtést. Magam is képviselni fogom az ügyet és minden lehetséges eszközt megragadunk, hogy végül sikerrel járjunk – jegyezte meg Tóth Mihályné.


Helyszíni szemlét tartanak

A vasúti átjáróban bekövetkező balesetek minden esetben a figyelmetlenségre és a KRESZ-szabályok figyelmen kívül hagyására vezethetők vissza – közölte a Kisalfölddel Stöckert Dávid, a GYSEV Zrt. kommunikációs munkatársa. Hozzátette: „A kereszteződések előtt 3 egyenlő távolságra elhelyezett veszélyt jelző távolságjelző tábla, az útátjáró előtt vasúti átjáró kezdete tábla és a fénysorompó hívja fel az autósok figyelmét az átjáróra, amely előtt minden esetben meg kell állni. A csapórúd azonban egy kiegészítő elem, amely csak a szabályok betartásával együtt hatásos baleset-megelőző elem. A bekövetkezett balesetek miatt, a GYSEV Zrt. a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Közlekedésbiztonsági Szervezet, a közút kezelője, az illetékes önkormányzat, valamint a Csornai Rendőrkapitányság szakembereivel közös helyszíni bejárást és szemlét kezdeményezett június elejére. A szemle lezárása után határozat készül, mely meghatározza, ha ez szükséges, a biztosítás módjának megváltoztatását."

Olvasóink írták

75 hozzászólás
 • 75. támogató 2008. július 05. 06:27
  „jaja, csornánál csütörtök délután is valaki barom elvitte a csapórudat...”
 • 74. Envagyok 2008. július 03. 10:12
  „Robika is így állt volna meg a sorompó előtt... Főleg, ha a telefonjárt nyomkodta...

  http://www.youtube.com/watch?v=hCG6vDfFd-w&eurl=http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/35190_video_rogzitette_felsorompot_letoro_motorost”
 • 73. vasútbarát 2008. június 19. 00:52
  „Teljes mértékben egyetértek a vasutasokkal. A szabadidőm 90%-át a vasúton töltöm, és ugyan ezt tapasztalom amit írnak. Néha direkt szopatom a szabálytalankodni készülőket, főleg Győrben az 5 vágányú átkelőnél (5-6 fénysorompó van és talán 4 félsorompó) a postai feldolgozónál. Kiállok láthatósági mellényben egy fényképezőgéppel a nyakamba az átjáró közelébe, hogy lássanak az emberek. Érdekes módon valahogy beszarnak mindig, mert elindulnak a tilos jelzés ellenére, de amint meglátnak megállnak és csak bámulnak. Én meg röhögök magamban, hogy ennyi ostoba ember. A multkor rendőröket is kiállítottak kamerával, de sajnos csíkos autóval voltak, nem civillel. Persze, hogy akkor sem mert átmenni senki sem. Ilyenkor már nem olyan nagy az arcuk...”
 • 72. 72 2008. június 04. 18:16
  „Ma megálltam egy félsorompós vasuti átjárónál (én megszoktam), még 2 autó állt mögöttem. A 4. nek érkező autó kikerülte a kocsisort és a sorompót és áthajtott a vonat előtt. A vonat kb. 56-60 méterre volt.
  A kocsiban a sofőrön kívül még űlt eny nő és egy gyerek.
  (gondolom a családja)

  Ennyit ér egy félsorompó.

  Vajon mi lehetett olyan sűrgős, hogy a saját családja életét is kockáztatja?”
 • 71. 71 2008. június 04. 18:06
  „Kell a sorompó!
  Bolondbiztossá kel tenni a vasuti átjárókat.
  Kell, mert a birkákat el kell keríteni a vasúttól!

  Miért nem gyüjtötök inkább felűljáróra?
  Az még bolondbiztosabb.”
 • 70. Candynak! (68) 2008. június 04. 17:58
  „Candy!

  Nem írtad, más írta a másik oldalon.
  Sok szerencslt a gyűjtéshez, bár értelmét nem látom. Aki a lámpa ellenére a sinekre hajt a srompó sem fogja érdekelni.

  Az "Állítsátok le" szöveget nem én mondtam neked.
  (Én vagyok a mozdonyvezető amúgy.)”
 • 69. Gergő.. 2008. június 03. 21:50
  „Hát..Egy szégyen amit műveltek..A hatodikasok legalább őszinték voltak..Ti meg...Nincs több eszetek mint nekik..Csak nagyobbra nőttetek...A család kezdeményezése példamutató...Akik nem hisznek a sorompóban nézzenek át Tamásiba..Nincs baleset..jéééé...Gondolom szerintetek ott okosabbak az emberek...Menjetek a kocsmába kötekedni...Ez a hely másra hivatott...”
 • 68. Cady 2008. június 03. 21:04
  „Írtam azt, hogy ilyen meg olyan vasúttársaág? Mi csak szeretnénk megakadályozni, hogy mégegy ilyen baleset történjen... És azért kell leállítani, mert az érzéseimet írom, és felvállalom a véleményem? Nyugodj meg, többet erre sem nézek...”
 • 67. Candynek! (63) 2008. június 03. 19:54
  „Igen, jól látod! Tele a hócipőnk, bár inkább a tökömet mondanám!
  És hiába is írod az érzelgős szöveget Robikáról, számunkra ő is egy idióta, kit feleslegesen öltünk meg! Igen, feleslegesen halt meg, a saját hülyesége miatt!
  Lehet eltussolni a dolgokat, de Robikát a sorompó sem mentette volna meg, mert Robika leszarta a piros jelzést is, a sorompót is leszarta volna!
  EZ AZ Igazság!
  Nem oda figyelt, a sorompót sem vette volna észre.

  És a jóindulat kevés, ahhoz észt még nem osztanak...

  Mint mondtam nap mint nap látok ilyeneket, és egy idő múlva már nem lesz "Szegény Robika, ő bizony jó gyerek, de most csínytalankodva a vonat elé hajtott".
  Előttem mindenki egyenlő, ha tetszik, ha nem, nem tudok megállni. És az még egy jobbik eset, ha személyvonattal jövök, és nem teherrel! Vannak olyan esetek, emikor a tehervonat fékezéskor először gyorsul, és utána kezd el fékezni. Egyszerű fizika, összetorlódnak a nehéz kocsik, és egy ideig bizony tolják a mozdonyt, hiába fékezel

  Lehet szépíteni a dolgokat, de egyet tudok mondani, amit már mondtam:
  Inkább a szabályokat kell betartani, mert ugyanolyan szabályosan kell átkelni az andráskereszt mellett is, mint a sorompónál!”
 • 66. SOROMPÓT KÖVETELŐKNEK EGY KÉP! 2008. június 03. 18:28
  „SOROMPÓT KÖVETELŐK FIGYELMÉBE AJÁNLOM AZ ALÁBBI KÉPET!

  http://imgfrm.index.hu/imgfrm/9/3/1/8/BIG_0004379318.jpg

  Igen VAN SOROMPÓ, működik is a sorompó, le is van zárva, és az autós mégis a síneken van, a rögtönítélő pedig jön!

  De nem baj, gyűjtsetek csak!”
 • 65. Icsi 2008. június 03. 10:57
  „Cady néhány hozzászólásával egyetértettem, de mert nagyon sok!

  Állítsa le valaki!

  Fájdalmas elveszíteni valakit, főleg egy ilyen szörnyű balesetben, de ha én most autóbalesetben meghalnék úgyhogy én voltam a hibás, mert nekihajtottam egy kamionnak vagy szabálytalanul előztem és meghalok, a szeretteim összetörnek, de nem fogják hibáztatni azt akinek neki mentem, hogy ő most miért jött erre.
  Miért nem maradt otthon!

  Én tényleg nem akarok morbid lenni, mint az előttem szólók, de egy kicsit gondolkodj már el Cady!

  Ha ennyi ilyen hozzászólás van, akkor egy picit magamban szálok, hogy vajon tényleg az a jó, amit egyedül állítok?

  Sajnálom!”
 • 64. Icsi 2008. június 03. 10:51
  „52!

  Igazad van,de egy kicsit morbid a megfogalmazásod!

  Akárhogy is történt a baleset, akkor is fájdalmas a hozzátartózóknak és így olvasni meg szörnyű.

  Amúgy én is úgy tudom, hogy a fiú volt a hibás, mert hátrafele beszélt a barátjának, aki biciklivel ment mögötte.

  De tényleg nem akarok fájdalmas sebeket felszakítani!”
 • 63. Cady 2008. június 03. 10:17
  „Én megértem, hogy a mozdonyvezetőknek tele van a hócipőjük azzal, hogy felelőtel sofőrök eléjük hajtanak. Tudom azt is, milyen érzés elveszíteni valakit, akit szeret az ember. De azt nem értem, hogy miért szidnak emberek egy fiút, akit nem ismertek és aki életében csak egyszer hibázott... Robika egy szeretni való, jóindulatú, aranyos fiú volt. Soha nem ártott a légynek sem. Mindenki szerette! El sem tudjátok képzelni, hogy mennyire hiányzik nekünk! Akármikkor átmegyek, várom, hogy kijöjjön a szobából.... De nem jön...
  És mi azért indítottunk gyűjtést, hogy senki ne érezze azt az űrt, amit maga után hagyott! Aki pedig sarat akar dobálni, az tegye! Lehet itt nekem esni, hogy helyesírás stb. A célunkat akkor is véghez fogjuk vinni!”
 • 62. Nyugalmazott forgalmista 2008. június 02. 18:44
  „Cady!

  Igenis azon csámcsogunk! Mert talán mindegyikre szükség van.

  rendőrnek igaza van, tényleg szégyellned kéne, ha arra buzdítod a gyerekeket, hogy kit érdekel helyesen írják e a szavakat. Az ilyen emberek miatt csorbul a magyar nyelv, meg az undok tótok, meg románok meg szerbek miatt.

  Nekem is volt egy jó barátom, és ő is hasonlóan halt meg, csak neki egy szlovák paraszt traktoros okozta a halálát Tardoskeddnél.
  Ő is mozdonyvezető volt, és nagyon hiányzik.

  Sajnos tele van a világ, és ez a hatalma és büszkeségevesztett ország az ilyen Robika-félékkel, akik attól "menők", hogy fel s alá motorozgatnak(tanulás helyett) és fittyet hánynak a KRESZ-re!
  Robika felelőtlen volt, és sajnos megjárta. Miért nem szállt le az átjárónál, és tolta át a motorját vagy valami, ha nem látja a piros jelzést? miért? miért? mert el volt tellve magától, azért!

  Csak az anyukát tudom sajnálni, hogy ilyen felelőtlen fia volt.

  Gyűjtsetek csak, ti is állítsátok fel, ti álljátok az összes költséget, és 10 perc alatt legyen ahogy a rábatamási hatodikasok mondták( amugy elmondom mégegyszer, hogy egy fénysorompó felszerelése, bebetonozása, bekötése, beállítása, vezetékek berakása nem 10 perc hanem 2-3-4 óra!!!!)”
 • 61. Mv 2008. június 02. 18:20
  „Amúgy érdekességképp: Nekem a mozdonyon az orrom elé ki van írva:

  SZEMED A PÉÁLYÁN LEGYEN!

  Az autósoknak-motorosoknak miért nincs legalább a KRESZ könyvbe ez beleírva? Nekik miért lehet mobilozni, nemodafigyelve vezetni?
  Én egyszer szopok be egy vörös jelzést, azon 1000 ember élete múlhat! Könyörgöm, felnőtt emberek, gondolkozzatok már!”
 • 60. zsu18-asnak! (59) 2008. június 02. 17:59
  „Valahol megértelek! De ha előhoztad a gyerkőcödet,, hát én is előhozom az enyémet!
  Bele tudod abba képzelni magad, hogy neadjisten egy szép napon feleségem közli a gyerekekkel, hogy apa ma nem jön haza, sőt soha többet, mert meghalt egy átkelőhelyen? Eléhajtott egy kamionos, és meghalt a mozdonyon?
  Tudod, volt egy nagyon kedves kolégám. Nem írom le a nevét, remélem, tudja, hogy rá gondolok. A megengedett sebességgel ment a pályán, amikor meglátott egy kamionost az átkelőnél. Csak kidugta az orrát. Rákürtölt, erre megállt. Kolégám, a biztonság kedvéért rákürtölt mégegyet, nehogy meggondolja magát a sofőr. A kamionos gondolkodott fél mp-et, és mégis gázt adott. Kolégám berántotta a vészféket, és kürtölni kezdett, pedig látta, hogy a kamionos hajthatatlan elé fog hajtani. Kolégám csak nyomta-nyomta a kürtöt, mintha az a magasba elemelné előle a kamiont. Szabályok szerint iylenkor nekünk már menekülnünk kellene, ő ott állt, és nyomta a kürtöt, csak az utolsó pillanatban ugrott a géptér felé. Összeütköztek. A kamionos karcolásokkal túlélte, kollégám és nagyon jó barátom, a helyszínen meghalt. Utolsó erejével is a géptérajtó kilincsét markolta, egy fél másodperc kellett volna csak, hogy lenyomja. Ő ezt a fél másodpercet a vészfékezéssel, a kürtöléssel töltötte, hogy annak a pöcsfejnek az életét megóvja. Saját életét áldozta a kamionosért. A géptérben karcolásokkal túlélhette volna, de nem.
  Vétett a szabályok ellen, vagy ki keleltt volna ugrania, vagy be a géptérbe, de ő kürtölt, hátha nem csattannak össze. Mindez kb 3-4 mp leírása volt.

  Talán ezalapján megérted a "másik oldalt". Velem is bármikor megtörténhet. Elémhajt valaki, és apa nem jön többet haza. Gyermekeim hogy reagálnának erre? Feleségem?

  Ezért mondom én is, hogy NEM a sorompó a megoldás, hanem az, hogy betartjuk a szabályokat! És erre nem mentség az, hogy még kicsi a gyerek! Én a gyerkőcöket 5 évesen kivittem a vasúthoz, és a padra leülve elmagyaráztam nekik, hogy miért nem szabad a sínek mellett ugrálni, és miért nem szabad akkor átmenni, ha villog a piros, vagy épp miért kell még akkor is jó alaposan körbenézni, amikor a fehér villog! Ami elismerés volt számomra, és jelezte azt, hogy megértették, az az volt, hogy balatonlellénél az átkelőhelyen egy nő átszaladt a piroson, és fiam elkedze rángatni a kezem, nézd mit csinál a néni! 5 évesen már tudta realizálni, hogy a lámpa piros, nem szabad átmenni, ha a néni mégis átmegy azt rosszul teszi!
  CSAK NEVELÉS KÉRDÉSE!
  És hidd el, szülőként mondom, nem azért leszel rossz szülő, mert megtiltod nekik a csavargást! Azért leszel rossz szülő, ha nem tanítod meg őket, hogy egyedül hogyan is vigyázzanak magukra!

  Csak azt tudom mondani, amit a másik oldalon is írtam, hogy bizony, az én vonatom előtt napi több száz autó áll meg, és véletlenül egyik sem csúszik be a vonat alá! Ez butaság, és felesleges volt pont egy mozdonyvezretőnek előadni! A srác NEm állt meg, egyenesen belerohant a vonat oldalába.
  Ha nagyon akarom, utána tudok nézni a pontos körülményeknek, kár az etetés...

  Tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy mit hogyan kell! És ne sorompót követeljünk, mert a fénysorompós, SŐT, az andráskeresztes átjárókban is tudni kell biztonságosan közlekedni!”
 • 59. zsu18 2008. június 02. 16:20
  „Jah könnyen beszéltek!!Robikával egy osztályba járta gyermekem!!Tudom miloyen érzés lehetet hogy elveziti a legjobb barátját!!3 nagyon kevesett evett és sokat fogyott a szobájába ült és nézte Robika tabló képét!Teljesen elment a kedve mindentől!!Nem értem hogy miért nem akarjátok hogy egy félsorompo legyen az átjáronál és együtt életeket mentsünk meg!?
  Magam is támogatni fogom a Szalay családot.Kicsit belegondolhatnák vagy gondolhatnátok magatokat a saját helyzetükbe.És itt most nem azt akarom mondani hogy a figylem nem fontos de ha például egy 8-9 éves kisgyerek arra szökik mert megteheti és ő nem nagyon tudja még a kressz szabájait.Mert sajnos a szülő nem tud mindig a gyerekére figyelni.És sajnos a mostani gyerekebe benn van az az ördögség is hogy elszöknek!!És ha netalántán veletek megtörténik hasonlo dolog nektek áll feljebb és veritek magatokat a Máv és a Gysev-nél hogy miért nem rakattak fel egy rohadt sorompot akkor majd gondoljatok vissza miket irogatatok itt ezen az oldalon.Nem kivánom hogy érezzétek azt amit és a kisfiammal átéltem.Mert tudom hogy a 12 éves lányomba és a 16 éves fiamba is benn van ez az ördögség hogy elszökök vagy csavargok de nem tilthatom nekik meg mert nem szeretnék ugy az emlékükbe maradni hogy egy csúnya szivtelen anya voltam!!!Tudom nehéz a gyerekkekel saját börömön tanultam főleg a tinédszerekkel.De arra kérek mindekit hogy ne veszekedjünk főleg ne ezen az oldalon hanem probáljuk egy kicsit beleképzelnünk magunkat az ő helyükbe és probáljunk enyhiteni a fájdalmukon ugy hogy segitünk nekik.Persze tudom hogy nem felejtik el soha és nem biztos hogy majd megtudják emészteni de arra kérek mindenkit hogy segitsetek egy picivel is akár egy képeslappal akár egy telefonnal vagy akár a gyüjtéssel.

  Köszönettel:Gaálné”
 • 58. Kendinek ezis! 2008. június 02. 15:43
  „És lehet, hogy némileg nyersen fogalmaztam, de hidd el, naponta találkozok iylen kreténekkel. Egy idő múlva megszokja az ember, ahogyan a mentős sem áll neki bőgni minden meghalt beteg fölött. Ő is megszokja ez vele jár.
  Egy idő múlva mi is megszokjuk, hogy lehet egyik pillanatban kedélyesen vezetek, és az asszonyon jár az agyam, meg a gyerkőcökön, de lehet, következő pillanatban már a vészfékszelephez (és magamhoz) nyúlok, mert egy seggfej elémhajt.
  Én is ember vagyok, engem is hazavárnak. (Tudom, meglepő) Robika éppenséggel motorral csattant, de ha egy kamion, vagy traktor jön elém, engem is csak a jószerencse menthet meg!”
 • 57. Kendinek 2008. június 02. 15:38
  „Na mondd Candy mit gondolsz rólam? Mondd csak?!
  Azt, hogy némileg értek ahhoz, amit ócsároltok? A másik topikban lépten-nyomon a vasutat szidtátok, így a szemét vasút úgy a szemét vasút! Miért nincs sorompó?
  Hát tudd meg, naponta találkozok iylen Robika-szerű faszokkal, akik a vonatom előtt rohangálnak át! Tudod miylen az, amikor látod, hogy közeledik feléd egy autós/motoros? Amikor kinyitod a vezérlókocsi tükrét, hogy na, akkor most belémjött a faszfej, vagy mehetek tovább?
  Dehogy tudod, utoljára fényképen láttál mozdonyt...
  Tudd meg: egy-egy ilyen baleset után alaposan elővesznek minket, és ÉN személy szerint egy ilyen seggfej miatt sem akarok szívni, csak azért, mert motorozgatott. Menjen motorozni a határba vagy akárhova, de a vasutat kerülje el.
  Szegény Robika meghalt, jajjistenem! Az sekinek nem jutott eszébe, hogy a kolléga hány hónapig nem tudott dolgozni esetleg, mert Robika "Nem látta" a piros jelzést? Perszehogy nem látta, amikor a mobilját nyomkodta vagy a pöcsét verte menetközben!
  Nagyon sok kolléga soha többet nem jön vissza mozdonyozni, mert nem tudja feldolgozni ami történt. Sokukban az van, hogy meg tudtam volna állni...stb. Pedig nem tud...
  Ezért kellene inkább az úton közlekedőknek vigyázni, itt nem él a régi ORFK szlogen: Vigyázz, Te vagy a nagyobb!
  Itt Te vigyázz, mert én vagyok a nagyobb a szlogen!”
 • 56. Cady 2008. június 02. 15:01
  „52! Nem részletezném, hogy mit gondolok rólad, mert nem férne el ide annyi mocskos szó... Meg nem fogok a te szintedig lesülyedni... Undorító, kretén egy alak vagy!!! Hogy irkálhatsz ilyeneket? Vannak egyáltalán benned emberi érzések??? Amúg hol olvastad, hogy bárki is okolja a vasutat? Neked kellene inkább elgondolkodni azon, hogy mit váltanak ki ezek a szavak azokból, akik ismerék és szerették azt a fiút? Például az anyukának, akit emlegetsz??? Elég neki a baja a te baromságaid nélkül is! Inkább fejezd be az irogatást, mert így csak másoknak okozol fájdalmat!!!”
75 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz és kaminon ütközött a 85-ös főúton

Kóny - Szerencsés kimenetelű baleset történt hétfőn délelőtt a 85-ös főúton. Kóny térségében egy… Tovább olvasom