Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Továbbra is zárva a termálfürdő

Csorna - Az ígéret ellenére mégsem nyílt meg a hét elején a csornai termál. A beruházás műszaki szempontból sem készült el és engedélyek is hiányoznak. A Kerti Park Kft.-t kötbérfizetés is fenyegeti.
Kedd reggeli nyitást ígértek ugyan a csornai termálfürdő üzemeltetői, ám a strand mégsem fogadja a vendégeket. A nyitás újabb időpontjáról a Kerti Park Kft. illetékese érdeklődésünkre most nem adott tájékoztatást. A cég vezetői elnézést kérnek mindenkitől, aki számított a nyitásra, de mint mondták, kisebb munkák még hátravannak.

A Kisalföld időközben megtudta: több engedély is hiányzik a működtetéshez.

Többek között az ÁNTSZ hozzájárulása sincs meg. Információink szerint pénteken tartanak szemlét a helyszínen. Ezt erősítette meg dr. Márkus Katalin, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Csornai, Kapuvári Kistérségi Intézetének főorvosa is.

– Az úgynevezett üzemeltetési engedélyt adja meg az ÁNTSZ – mondta dr. Márkus Katalin. – Ez tulajdonképpen az üzemeltetési szabályzat jóváhagyása, melyhez a kérvényt benyújtotta a cég. Abban maradtunk, hogy pénteken találkozunk a fürdőben.

A téliesített fürdőt még a csornai önkormányzat sem vette át. A polgármesteri hivatal szakemberei hétfőn tekintik meg a létesítményt. Azt ellenőrzik, hogy a Kerti Park Kft. elvégezte-e azokat a beruházásokat, melyeket a szerződésben vállalt.

A csornai termálfürdőt egyelőre nem nyitották meg. Engedélyek is hiányoznak.
A csornai termálfürdőt egyelőre nem nyitották meg. Engedélyek is hiányoznak.

A Kisalföld megtudta: még használatbavételi engedélye sincs a Kerti Park Kft.-nek a termálra. Építési hatóságként a kapuvári polgármesteri hivatal jár el ebben az ügyben. Borsodi Tamás címzetes főjegyző érdeklődésünkre elmondta: a használatbavételi engedély iránti kérelem sem érkezett meg a kapuvári városházára.

– Jogerős építési engedély alapján kezdték meg az építkezést – tájékoztatott. – Amikor műszaki szempontból elkészül a beruházás, akkor kérhetik meg a használatbavételi engedélyt. Ez még nem történt meg. Az engedély kiadása természetesen nem megy néhány nap alatt, hiszen nekünk valamennyi érintett szakhatóság véleményét ismét be kell kérnünk.

Borsodi Tamás hozzátette: azon lesznek, hogy az engedély mielőbb meglegyen, de legjobb esetben is három hétig tart az eljárás.

A Kerti Park Kft. és a csornai önkormányzat közti szerződés arról is rendelkezik, hogy a társaság kötbért fizet, amennyiben az ígért beruházások nem valósulnak meg. Ha a december 31-i határidőt nem tudják tartani, visszamenőleges hatállyal, október elsejétől fizetik a kötbért. Az összeg minden „működésképtelen" hónap után emelkedik. Az első hónapra 100 ezer forint, a másodikra 500 ezer forint. A harmadik havi folyamatos zárva tartás után már egymillió forintot kötelesek fizetni. További szigorítást is tartalmaz a megállapodás. Ha 2009. március 1-jéig nem valósítják meg a beruházást, 50 millió forintot fizetnek. Ez az úgynevezett meghiúsulási kötbér. Az önkormányzat ekkor már élhet elállási jogával is, azaz szerződést bonthat a Kerti Park Kft.-vel.

Olvasóink írták

 • 6. Judytka 2009. január 11. 18:22
  „Nyáron nem koripálya lesz??? :)))”
 • 5. fortuna54 2009. január 10. 18:11
  „Ugy gondoltam,a nyáron talán már üzemel a termálfürdö.Nem látom,mit tapogatnak álandoan a tetön.
  Mi sem akarunk fóliasátorban nyaralni.Jaj csak elne bonták az egésszet.Majd érdeklödöm egy hirneves
  jövendömondónál,ö talán tud valamit igérni.”
 • 4. sziszifusz 2009. január 10. 15:54
  „Tévedés - nyáron- /nyárra/ - el kell bontani az ideiglenes téliesítést.
  Vagy nem?/Fóliasátorban a nyári hőségben ?/”
 • 3. fortuna54 2009. január 09. 13:58
  „Reméllem a nyárra már elkészül.Már lassubb,mind a lucaszék.”
 • 2. Jazz8 2009. január 09. 10:41
  „Tiszta Csorna, itt soha semmi sem megy simán...”
 • 1. kackac 2009. január 08. 10:43
  „Tehát február 28-án fog kinyitni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leállt a Suzuki és a Tondach

A gázhiány miatt mindkét gyárban leállítják a termelést, az embereket hazaküldik. Tovább olvasom