Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Továbbra is befektetőkre várnak

Érdeklődők jöttek, tárgyaltak és elmentek, noha a város vezetői szerették volna maradásra bírni őket.
Mivel ez csak egy esetben sikerült, a Csornai Ipari és Logisztikai Parkban továbbra is bőven jut hely a letelepedni szándékozó vállalkozások számára. Egy évvel ezelőtt kapta meg az ipari és logisztikai park címet Csornán az úgynevezett déli iparterület. A város alpolgármestere akkor így nyilatkozott:

„Az igazi munka csak most kezdődik." Vajon mit sikerült elvégezni a mögöttünk hagyott esztendőben? – kérdeztük Papp Imrétől.
– Az elmúlt egy évben a lehetőségeinkhez mérten azon dolgoztunk, hogy az ipari parkba életet vigyünk, és ez több-kevesebb sikerrel meg is valósult – válaszolta Papp Imre.

– A cím elnyerése után a terület önkormányzati tulajdonú részein tudtunk hasznos és látványos munkálatokat végezni. Például több vállalkozó segítségével sikerült a mély fekvésű részeknek mintegy a felét feltölteni, hasznosítható állapotba hozni. Több tízezer köbméter töltőanyagot kellett oda szállítani. Elkészült az ipari parkra vonatkozó tanulmányterv is, amely a terület megfelelően hasznosítható parcellázásáról rendelkezik, kijelöli a megközelítési utakat és a közművek helyét. A közműellátottság megoldása önkormányzati forrást igényel vagy a befektetőkre hárul a feladat.

Papp Imre szólt arról is, hogy tavaly az ipari park szomszédságában a Pannonmill Rt. egy korszerű, európai színvonalú malom építéséhez kezdett hozzá. Hozzátette: bár az építkezés területe nem része az ipari parknak – korábban a Pannon-Gabona Rt. tulajdonában volt –, de nem tettek le arról a szándékukról, hogy azzá váljon. Már tárgyaltak ez ügyben a céggel és a későbbiekben is folytatják a megbeszéléseket. Tárgyalnak a MÁV-val is, hisz a társaság jelezte, hogy az ipari park és a vasúti pálya közti területekkel csatlakozna az ipari parkhoz.

– Az egy év alatt több, különböző termékek előállításával foglalkozó cég is megkeresett bennünket, jelezve letelepedési szándékát – mondta az alpolgármester. – Egyrészt a zöldmezős beruházás, másrészt a Mofém épületegyütteséből egy-egy csarnok bérleti lehetősége iránt érdeklődtek. Sajnos ezek közül egyetlen betelepülés realizálódott.

A többiek meghallgatták az elképzeléseket, méltányolták az önkormányzat együttműködési szándékát, aztán valahol máshol kötöttek ki. Akadt egy osztrák tulajdonú fémforgácsoló cég, amelyikkel egészen odáig jutottunk – ebben az önkormányzat elsősorban koordináló szerepet vállalt –, hogy már csak aláírásra várt a Mofémmel megkötendő szerződés, végül az utolsó pillanatban meghátrált a befektető és máshová költözött. Ez eléggé fájdalmasan érintett.

Ezért nem vagyok elégedett az egy év alatt elért eredményekkel, de a lehetőségeink – amelyeket maximálisan kihasználtunk – eddig terjedtek. Természetesen várjuk az érdeklődőket és mindent megteszünk azért, hogy az ipari parkunk léte ismert legyen hazai és külföldi befektetői körökben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyben százöt munkás állása

A Kapuvári Ruhaipari Rt.-ből kivonul a Triumph. A cég Romániába telepíti itthoni gyártását a drága magyar munkaerőe hivatkozva. Kapuváron százöt munkahely került veszélybe, de tárgyalnak a dolgozók megtartásának lehetőségeiről. A dolgozóikat már értesítették az osztrákok szándékairól. A százöt embernek egyelőre megpróbálnak munkalehetőséget szerezni. Tovább olvasom