Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Továbbra is bajban és kinevezett igazgató nélkül a csornai kórház

Ülésezett ma délután a csornai önkormányzat képviselő-testülete. Hosszasan tárgyalták a Margit kórház helyzetét.

Új információk nem hangzottak el, az intézmény továbbra is bajban van, az állam által biztosított támogatás nem fedezi a kiadásokat. Donkáné Verebes Éva, az önkormányzati biztos cég vezérigazgatója elmondta: struktúraváltáson is gondolkodni kell, de a döntéssel érdemes megvárni a tavaszi választásokat, az új kormány intézkedéseit. A kórház adóssága most is meghaladja a 220 millió forintot.

Napirenden volt az intézmény igazgatói állására kiírt pályázat elbírálása. Mindössze egy pályázó jelentkezett a tisztségre. A pályázati bírálóbizottság véleménye alapján a testület nem támogatta kinevezését. Újabb pályázatot írnak ki, a sokadikat.

Az ülésen elfogadták a képviselők idei munkatervüket és módosították a lakbérekkel és a lakbértámogatásokkal foglalkozó rendeletüket. Elfogadták az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok javadalmazási szabályzatát és módosították a megyei szakképzés-szervezési társulás társulási megállapodását.

Módosították a gyermekorvosi, háziorvosi és fogorvosi megbízási szerződéseket és a Vilmos park kft. alapító okiratát. A cégnél felügyelő bizottságot is felállítottak: elnöke dr. Pintér József lett, tagjai Szőllősiné Kocsis Zsuzsanna és Horváth Tibor.

A kft. egyébként tevékenységet jelenleg nem folytat, de meg nem szüntetik, bízva abban, hogy egyszer majd lesz feladata.

Tárgyalták és módosították még a városi tulajdonban lévő gyermeküdülők felújításáról szóló megállapodásukat.

Olvasóink írták

 • 9. Moo 2010. január 26. 17:54
  „Mit csinál a Vilmospark Kft? Böki a csőröm nekem. Arra még emlékszem, hogy bizonyos P. úr évekkel ezelőtt jól megszedte magát rajta. Mennyi pénzt kapnak a felügyelő bizottság tagjai? És mit felügyelnek, ha nem folytat tevékenységet? Azt hiszem én is ilyen munkát akarok....”
 • 8. lakatos 2010. január 25. 21:40
  „Mit várnak ,bárki is lesz a vezető?Hogyan lehet egy kórház nyereséges?Nélkülöznek már így ís eleget,mit várnak mivel spóroljanak! Csak reméljük,hogy nem zárják be!”
 • 7. AranyKözépút 2010. január 25. 20:31
  „Az a helyzet, hogy nem kellene félni a 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságoktól, ha annak élére LOJÁLIS vezetőket tennének. Egy gazd. társasággá kellene alakítani a kórházat. Hogy mit változtatna? Próbálják ki.
  Amúgy mindenki tudja, hogy az eü elvéreztetését végzi ez a kormány, ami önmagában elegendő kellene lenni, hogy a nép elűzze őket a f....-ba/be.
  Reméljük, hogy a következő 4 évben az eü kiemelt terület lesz.”
 • 6. pinquin 2010. január 25. 19:42
  „Ez a mostani igazgatói pályázat olyan csendben zajlott le, hogy nem is tudott róla a város...
  Az már látszik, hogy a jelentkezők nem felelnek meg az önkormányzat elképzeléseinek. Vajon miért nem keresnek olyan egészségügyi szakembert, aki magáénak teszi a Polgármester Úr elképzeléseit? Mindenki számára világos, Csornán addig lesz aktív ellátás, amíg dr Turi György a polgármester! Nélküle már régen megszüntették volna a szülészetet és a sebészetet.
  Csak így tovább Polgármester Úr! Ragaszkodunk a Kórházunkhoz!!”
 • 5. qeu 2010. január 25. 19:13
  „Mit csinál valójában a Vilmospark Kft. valaki mondja mág legyen kedves!
  Csornaiként elképzelésem sincs erről?
  Kaphatnék itta fórumon erről tájékoztatást.
  Éves árbevétel, adózott eredmény, stb.”
 • 4. PrtG4 2010. január 25. 18:22
  „Míg a képviselők szerencsétlenkednek és nem neveznek ki független gazdasági szakembert addig csak nőni fog a hiány. Gondoljanak bele ha a tisztelt hivatal is, ahova bejárnak polgármester nélkül működne, merre tartana? Talán a tiszteletdíjukat valami nemesebb célra kellene felajánlani és nem saját céljaikra (ha van aki így tesz azoké minden tiszteletem). Hogy van a magánpraxis kérdése ügyeleti időben? Nincsenek összefonódások? Ki követelheti meg a rendet a fegyelmet? Remélem országgyűlési képviselőink tesznek érdemben is az intézmény megmentéséért akár Brüsszelből vagy Csornáról, hiszen nem mai kérdés a kórházügy. Vagy tönkre kell tenni, hogy valaki kiprivatizálhassa?”
 • 3. kovalygo32 2010. január 25. 17:40
  „Sajna ide jutott Csorna is felujitott korház ami ellátta a járást,de igy folytatva a politika lassan de szép csendesen tönkreteszi ezt is reménykedve hogy jó pénzt csinálhatnak belöle mint ingatlan.Akik meg ott laknak járjanak Kapuvára vagy Győrbe ne adj isten Szombathelyre (koraszülés miatt).
  Ezért menekül a fiatalság Győrbe vagy Mosonmagyaróvára ha teheti van munkahely és ezer és ezer lehetöség minden szempontbol.
  A város már csak nevében város (sajnos),már csak ugy ismerik az országba ez az a hely ahol kocsival áthaladni fél óra a településen és nem a városban.”
 • 2. HORIME 2010. január 25. 17:24
  „Csornán véleményem szerint a kórház ügye egyben politikai ügy is, nem akarják megoldani, később aztán a jelenlegi polgármester fejére olvassák a választások előtt! Egyesek ebből akarnak politikai tőkét kovácsolni a jelenlegi polgármester kárára. Talán a helyére pályázva?! Ne hagyja magát Polgármester Úr!”
 • 1. AranyKözépút 2010. január 25. 17:09
  „Sajnos lehangolóan alakulnak az ügyek Csornán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a közgyűlés Kapuváron

A kapuvári képviselő-testület nyílt ülésének utolsó harmadában több közbeszerzési eljárás… Tovább olvasom