Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Tovább fejleszt a Hantech Zrt. Csornán - fotók

A csornai székhelyű vállalkozás 26 millió forintos támogatásával korszerűsítette gyártócsarnokait és az üzem szociális helyiségeit.
Ismét jelentős fejlesztést zárt le a Hantech Zrt. A csornai székhelyű vállalkozás az Új Széchenyi terv 26 millió forintos támogatásával korszerűsítette gyártócsarnokait és az üzem szociális helyiségeit. A 100 millió forintos beruházással felújított telephelyet Seszták Miklós miniszter adta át.

Tovább korszerűsíti csornai gyártóbázisát a Hantech Zrt. A magyar magántulajdonban lévő és csornai központú vállalkozás 26 millió forintos állami támogatással újította fel gyártócsarnokait és az üzem szociális helyiségeit, valamint irodáit. A Nyugat-Dunántúl egyik legjelentősebb ipari központjaként is ismert Hantech az elmúlt hetekben több elismerést kapott. A cég elnök-vezérigazgatója, Zelenka Pál a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén vehette a Fertő-Rábaközi Térség Gazdaságáért Díjat, majd ezt követően, augusztus 22-én a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdasági díját kapja meg a vállalkozás.
Ez utóbbi elismerést, a Hónap kis- és középvállalata díjat azon cégek kaphatják meg, amelyek a kkv-szektorban kiemelkedő tevékenységet folytatnak.

Tovább fejleszt a Hantech Zrt. Csornán


A Hantech Zrt. Nyugat-Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő társasága. Az egykori gépállomást 1999-ben vásárolták meg a jelenlegi tulajdonosok, s az eltelt évek alatt a Hantech a magyar mezőgazdaságigép-gyártás meghatározó szereplője lett. Az évi 3,5 milliárd forintos forgalmat 200 munkatárs alkalmazásával valósítják meg. A Győr-Moson-Sopron megyei termelőbázis – ahol főleg bálázógép-egységek készülnek – mellett immár Tamásiban is működik egy gyáruk.

A cégcsoporthoz tartozó Tamgép Kft. gyártócsarnokaiban főleg a holland-francia Kuhn cégcsoport számára készítenek mezőgazdasági gépekhez való részegységeket – így például szecskázógépekhez rotorokat. A Hantech Zrt. teljes termelését exportra szállítja, fő export piacaik az Egyesült Államok és európai országok. Zelenka Pál joggal büszke arra, hogy partnereik között a világ legjelentősebb mezőgazdaságigép-gyártói szerepelnek Hollandiától Japánig. A Hantech Zrt. a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően csúcstechnológiát honosított meg a Hanságban, és a legkorszerűbb technológiát saját oktatóbázisán adja át a fiataloknak. A cég szakmunkásképző intézetében idén szeptemberben hetven fiatal kezdi meg, illetve folytatja tanulmányait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvbemutató Kapuváron

Pölöskei Sándor Lengyel menekültek Sopron vármegyében című könyvének bemutatója lesz augusztus… Tovább olvasom