Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Toronyzene a kenyérszentelőre

Az augusztus huszadiki ünnepségek mellett harangjátékkal köszönti Kapuvár az új kenyér ünnepét. A művelődési központban színvonalas műsorral emlékeztek Szent Istvánra és átadták az önkormányzat kitüntetéseit.
A Szent István-szobor és a kopjafák megkoszorúzásával kezdődtek az augusztus huszadiki ünnepségek Kapuváron. A Rábaközi Művelődési Központban Jókai Anna Ima Magyarországért című verse után Biró Péter polgármester köszöntő szavai következtek. Ebben a város vezetője kiemelte, augusztus huszadika az egyetemes magyarság ünnepe, amit az előző évtizedekben már sok-sok jelzővel illettek, de napjainkra letisztult és büszkén vállalhatjuk Szent István örökségét.

A város elismerései

A beszéd után átadták az önkormányzati kitüntetéseket. Kiváló oktató-nevelő munkájáért kitüntetésben részesült Fábián Imre, a Berg Gusztáv Szakiskola igazgatója, valamint ugyancsak oktatói munkájáért Kiss Olga, a helyi gimnázium nyugdíjas tanára, aki versben köszönte meg az elismerést. A közművelődésben végzett áldozatos munkájáért részesült elismerésben Kapui Ferenc nyugalmazott könyvtárigazgató. Közalkalmazotti munkájáért tüntették ki Somogyi Imrénét, a napközi otthonos óvoda gazdasági vezetőjét, valamint kiváló egészségügyi munkájáért részesült elismerésben Boross Jánosné vezető védőnő.

Sikeres műsor-összeállítás

A Junior Mozgásstúdió táncosai Honfoglalás című előadásukkal arattak nagy sikert a közönség körében, majd Kapui Jenő kanonok szentelte meg az új kenyeret. Az ünnepi műsor utolsó részében a Haydn kórus énekelt, majd Henger Zsuzsanna adta elő Ének Szent Istvánról című műsorát. A megemlékezés a Szózattal zárult.

Meglepetés a templomban

Biró Péter polgármester lapunk kérdésére elmondta, a város egy meglepetéssel is készült az ünnepre, a Szent Anna-templom tornyában a „Kapuvárra négy úton kell bemenni" című népdal hangjai szólalnak meg naponta többször is.
Amennyiben a kapuváriaknak tetszik az ötlet, úgy a további jeles ünnepekre mindig külön toronyzene szólal meg a templomból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi programok - Rábaköz

Tovább olvasom