Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Toronyóra adományból

A farádi templom felújításának részeként órát szereltek a toronyba A beruházást egy ottani család támogatta.
A farádi templom felújításának részeként órát szereltek a toronyba. A beruházást egy helybeli család, Péntek Mária és férje, Kiss Gyula támogatta. Az adományozók a családi hagyományokat követték.

– Ükapám szülőfalumban, Szárföldön állíttatott Isten dicsőségére márványkeresztet a templom elé, ami azóta is ott áll – indokolta döntésüket Péntek Mária. – Féltve őrzöm dédanyám Mária-szobrát is, amelyet még mariazelli zarándoklatáról hozott haza. A szárföldi templom toronykeresztjét pedig bátyám festette le a restauráláskor, vállalva a veszélyes feladatot. Úgy gondoltuk, hogy mivel módunkban áll, a hívekre kiszámolt felújítási hozzájáruláson túl komolyabb összeggel is támogatjuk a templomot.

Férjemmel úgy döntöttünk, hogy a toronyóra beépítése lesz a legmaradandóbb felajánlás. Az egyházközség és a felújítási munkák szervezői szívesen vették az ötletet, így készülhetett el az óra.
Péntek Mária a költségekről nem nyilatkozott. „Számomra nagy öröm az, hogy Isten kegyelméből képesek voltunk erre az adományra" – fogalmazott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magántőkéből csatornáznak

Árpáson a térségben egyedülálló módon, állami támogatás nélkül valósul meg a csatornázás. Emellett – a nemrég befejezett felújítási munkák után – a falusiak a turizmus élénkítésén is dolgoznak, községük jövőjének biztosítása érdekében. A közelmúltban közel harminc jelzőrendszeres házi segítségnyújtó készüléket is telepítettek a faluban, s felújították az orvosi rendelőt is. Tovább olvasom