Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Tombolapénzből építettek játszóteret Árpáson

A helyiek pénzén, a helyi gyerekeknek épült játszótér Árpáson. Szó szerint az árpásiak adták össze az árát, mégpedig a falunapon vásárolt tombolák megvásárlásával.

A falunapi tombolabevételből játszótér épült a közelmúltban Árpáson. Régi terve volt a fejlesztés az önkormányzatnak, hiszen a településen nemcsak idősek, szerencsére fiatalok, gyerekek is élnek.

A volt óvoda előtt építették meg a játszóteret kerítéssel, fajátékokkal. Szabó András polgármester megjegyezte: zajos lett a település közepe, de ez senkit sem zavar. Azt jelzi ugyanis a helyieknek, hogy van élet, így van jövő is a faluban.

A falu közepén, a volt óvoda előtt alakították ki a játszóteret. Felvételünkön Szabó András polgármester (jobbra), Dombi Ferencné, az önkormányzat munkatársa és Kocsis István falugondnok.
A falu közepén, a volt óvoda előtt alakították ki a játszóteret. Felvételünkön Szabó András polgármester (jobbra), Dombi Ferencné, az önkormányzat munkatársa és Kocsis István falugondnok.

– Eldöntöttük és meghirdettük, hogy a falunapi tombolajegyek árát a játszótér építésére fordítjuk. Emiatt értékes nyereményeket is beszereztünk, hogy minél vonzóbbá tegyük az akciót. Szerencsére az árpásiak úgy gondolták, támogatják a kezdeményezést és sok sorsjegyet megvettek. Így alakíthattuk ki végül a kis parkot – tette hozzá a községvezető.

Szerencsére az árpásiak úgy gondolták, támogatják a kezdeményezést és sok sorsjegyet megvettek.
Szabó András polgármester

A közelmúlt hasonló, faluszépítő akciói közül megemlítette az első világháborús emlékmű, a rácföldi kereszt, a polgármesteri hivatal előtti tér, illetve a Rába-parton az Erzsébet liget környezetének rendbetételét. Ugyanígy a temetők környékét is igyekeztek karbantartani. A belső, illetve a dombiföldi sírkertben is felújították a ravatalozót és tervezik a kerítések javítását. A polgármester szerint náluk is gondot okoznak a temetőkben hagyott régi sírkövek és maradványaik. Előbb-utóbb, mint mondta, rákényszerülnek, hogy elszállíttassák a törmeléket.

Az önkormányzati épületek közül kiemelte a kultúrház nagytermének felújítását és az ifjúsági klub kialakítását. Ez utóbbit az egykori húsbolt helyén hozták létre. Korszerűsítették a könyvtárat is. A kényelmetlen, rendszertelen polcok helyett újakat építettek ki. Ezzel kapcsolatban Szabó András azonban úgy véli, még mindig kevesen használják ki a lehetőséget, azaz kevesen járnak olvasnivalóért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár-Csorna: szomszédok horgászcsatája

Első alkalommal rendezték meg a Kapuvár-Csorna horgász csapatversenyt, amelyet a csornai csapat… Tovább olvasom