Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Tolvajokat csípték el polgárőrök Egyeden

Fatolvajokat csíptek fülön az egyedi polgárőrök. Az elkövetők a helyi egyesület titkárának erdejét „gyérítették".

Kollégáival ezért a polgárőrvezető figyelőszolgálatot szervezett az erdő szélén. Nem is kellett sokat várniuk, hamarosan érkezett egy „gyanús" személyautó. Utasai rövid nézelődés után továbbálltak, majd fél óra múlva már egy zárt kisbusszal tértek vissza a helyszínre. A jármű rakterébe kezdték pakolni a kiszemelt fákat.

A polgárőrök vártak, a közelből figyelték őket. A rakodók, amint idegen autó közelített a tetthelyhez, becsukták a csomagtartót és úgy viselkedtek, mintha csak véletlenül tartózkodnának ott. A polgárőrök Gerencsér László egyesületi elnök vezetésével megvárták, míg a kisbusz félig megtelik, aztán „lerohanták" a tolvajokat. Közben a rendőröket is értesítették, kiérkezésükig visszatartották a tolvajokat. A meglepett faszedők beismerő vallomást tettek.

Olvasóink írták

 • 13. kobra67 2011. augusztus 31. 23:22
  „Minden polgárőrnek, bárhol, bármilyen településen végzi a munkáját, sok sikert, szerencsét, balesetmentes, és akciómentes szolgálatot kívánok. Jó hogy vannak polgárőrök, jó hogy számíthat rájuk a magyar polgárember, kellenek ők ide. Minden tiszteletem nekik.”
 • 12. kisroti 2011. augusztus 30. 21:08
  „Csatlakoznék skorpio66 hozzászólásához. Kedves sivatag 66. ha már ennyire nem szereti a polgárőröket, talán meg kéne ismerkedni a munkájukkal, az önként szabadidőben díjazás nélkül végzett feladataikkal, amit a közjó, a közbiztonság, az állampolgárok védelme,és a közlekedésbiztonság erősítése érdekében tesznek. Abban igaza van, hogy a polgárőrnek nincs több joga, mint egy állampolgárnak. Most jön a DE! A magyar köztársaság alkotmánya szerint minden magyar állampolgár jogosult, és köteles, bűncselekmény észlelése esetén, az elkövetőt a helyszínen tartani, értesíteni a megfelelő hatóságot(rendőrséget), és minden tőle telhetőt meg kell tennie, az arányosság figyelembevételével, a bűncselekmény folytatásának, vagy befejezésének megakadályozására. Ez alkotmányos jog, és egyben kötelezettség. A polgárőr ezt a munkát végzi el ön helyett. Minden tisztelet a polgárőröknek, sok siker és kitartást a munkájukhoz, amit önért is, értünk is, ingyen tesznek.”
 • 11. esőcsepp 2011. augusztus 28. 08:20
  „Miért lihegitek túl? Ilyen volt,van,és lesz is mindig. Mit kell erről vitázni? Ha ez a feladat....kész. Már humorrá fajul,egy feladat elvégzése.”
 • 10. skorpio66 2011. augusztus 28. 02:53
  „sivatag 66. Az a javaslaton, hogy lépj be polgárőrnek akár az Egyedi Egyesületbe ha még nem vagy az , akkor tisztában lennél néhány dologgal.
  Ha valamit nem tudsz járj utána. Csak annyit még , hogy a hétvégén ismét falopókat fogtak az egyedi polgárőrök. Tehát egy hét alatt kétszer. Dolgoznak, lelkiismeretesen végzik a munkájukat. Minden elismerésem nekik. És további sikereket kivánok nekik.
  Aki meg csak kötekedni akar az inkább ne is irjon itt, mert Ők önként, szabadidőben, saját költségen végzik a munkájukat. Gratulálok nekik.”
 • 9. szikra79 2011. augusztus 27. 13:35
  „Sivatag66!
  Tudatom veled, hogy a polgárőr a Büntetőkönyvben meghatározottak szerint " KÖZFELADATOT" ellátó személy, aki felkérésre bárhol és bármikor bevethető.
  A tisztánlátás végett: az erdő sem egyedi területen, sem egyedi lakos tulajdonában nincsen!!!!!!!!!!!!!
  Mindenkinek van joga saját vagy más tulajdonát óvni, védeni, pusztán emberségből és becsületből, ehhez nem kell POLGÁRŐRNEK lenni!!!
  Üdv)”
 • 8. sivatag66 2011. augusztus 27. 00:05
  „Azért tisztázzunk valamit !!!! Ha jól tudom (nem biztos) nem egyedi területen történt a fa lopás !!!!!
  Csak egyedié volt az erdő !!!!
  Akkor is joguk van a polgárőröknek intézkedni????? Egyébként a polgárőröknek annyi joguk van ,mint bármelyik állampolgárnak !!!!!”
 • 7. Star-Spangled 2011. augusztus 25. 21:22
  „"beismero vallomast tettek"!:) Ott volt a lopott fa!!!!!:)))) Ilyenkor azt szeretnem olvasni,20-evet kaptak!!!!
  Hamarosan jonnek lopni megint!!!!”
 • 6. Köszörűs 2011. augusztus 25. 17:54
  „Itt a bizonyíték.
  Igen is, hogy kellenének újra minden faluba.
  Az Önkéntes Rendőrök.:)”
 • 5. esőcsepp 2011. augusztus 25. 17:39
  „Ezért alakultak....Vagy nem?”
 • 4. vonLichthofen 2011. augusztus 25. 14:34
  „Tolvajok csipték el a polgárőröket vagy tolvajokat csiptek el a polgárőrök vagy a macska fel van mászva a fára?”
 • 3. bufi 2011. augusztus 25. 13:51
  „Gratulálok a Polgárőrőknek csak igy tovább.”
 • 2. elihu 2011. augusztus 25. 12:31
  „Hát igen. Jön a tél, a bodzaszedésből származó nyesedék meg hamar elfogy.”
 • 1. cukkini 2011. augusztus 25. 11:19
  „"Mig a kisbuszt felig megrakjak"Felig ures vagy felig tele van?Udv mindenkinek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klapka ötlete: Rábamenti Agrárnapok Osliban

Osliban szeptember 2-3-án először rendezi meg a Denise és Sandy Kft. a Rábamenti Agrárnapokat. Tovább olvasom