Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Tolvajok aratnak más birtokán Bogyoszlón

Tolvajok dézsmálják meg rendszeresen az egyik bogyoszlói gazda földjét. Egy-egy alkalommal nem okoznak nagy kárt, de összeadva jelentős a veszteség.

Bogyoszlói őstermelő hívta fel panaszával szerkesztőségünket. Azt mondja, kaszálás után azonnal tolvajok lepik meg lucernáját. Nem nagy a kára, egyszer-egyszer néhány kosárnyit vagy zsáknyit visznek magukkal, de ő mégis sajnálja. Azt lopják el ugyanis, amiért ő és családja megdolgozik. ˝Hogyan védhetem meg a tulajdonomat?˝ – kérdezi.

Szinte naponta látják a helyiek, hogy olyan emberek közlekednek megrakott lovas kocsival vagy utánfutóval, akikről tudják: egy négyzetméternyi földjük sincs.
– Bérletben használjuk a földet, évente közel ötvenezer forintot fizetünk ki érte. A napokban kaszáltuk le és már aznap este láttuk, hogy idegenek bóklásznak a rendek között.

Amikor észrevettek, elszeleltek – panaszolta a bogyoszlói gazda. – Kis tételben szedik össze a lucernát, így még azt az értékhatárt sem érik el, amivel a rendőrség foglalkozna. Egy lucernabála azonban nyolc-kilencezer forint. Ha már így számoljuk, nekünk jelentős kárt tudnak okozni.

A bogyoszlói termelő felvetése nem egyedi, hiszen terménylopás gyakran fordul elő a Rábaközben. Szinte naponta látják a helyiek, hogy olyan emberek közlekednek megrakott lovas kocsival vagy utánfutóval, akikről tudják: egy négyzetméternyi földjük sincs.

Böröcz Péter őrnagy, a Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője érdeklődésünkre azt mondta: a kis lopás is lopás.

– Érthető, ha a gazdákat néhány zsák takarmány eltulajdonítása is felháborítja. A mezei lopásokkal is foglalkoznak kollégáim. A konkrét esethez kapcsolódóan azt tanácsolom, ha a tulajdonos látja, hogy a földjén idegenek garázdálkodnak, azonnal értesítse a körzeti megbízott rendőrt. Ő tudni fogja, mi ilyenkor a teendő – jegyezte meg Böröcz őrnagy.

Olvasóink írták

 • 7. MotorosPista 2010. május 30. 18:53
  „Miért nem írják ki a "nemzetiségét" a kcsög tolvajoknak ?”
 • 6. k2968 2010. május 29. 19:59
  „Ci..ány ,nem ci...ány.Mindegy. Ha meglátja bele a vasvillát otthagyni majd valaki megtalálja.Én nem láttam semmit de jó hogy mondja a "biztos" úr.Ami a másé az nem az enyém.Kezd egyre több idáig nem jellemző bűncselekmény felénk is.”
 • 5. kefefejű 2010. május 28. 18:08
  „No meg lopni sem a cigányok szoktak...”
 • 4. kefefejű 2010. május 28. 18:08
  „Nem a cigányok járnak lovas kocsival...”
 • 3. janika 2010. május 28. 15:58
  „A mezőőr arra való, hogy lefotózza a tolvajokat,Ők meg jól megverjék! Egyébként Ő is csak annyit érne, mint a derék rendőreink. Persze az önkormányzatok és a gazdák e téren sem képesek összefogni, mert sajnáljáki a mezőőri állásra a pénzt!”
 • 2. BMK 2010. május 28. 13:41
  „Mire való a mezőőr?”
 • 1. janika 2010. május 28. 08:22
  „Ja,tudják mi a teendő? Akár a rábaprdányi anyadisznók ellopásánál, vagy a traktor a bálázóval. Vagy a rábapatonai fuvaros üzelmei a "narancssárga autós" fafuvarosnál.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farád: Három ünnep egy napon

Ünnepel a farádi evangélikus gyülekezet szombaton. Templomuk felszentelésének 225. évfordulóját,… Tovább olvasom