Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Tóközi művész bemutatója

A cakóházi születésű, ma Kőszegen élő képzőművész-tanár, Németh János festményeiből nyílt kiállítás Csornán, a művelődési központban.
Németh János első kiállítása még 1959-ben, Egerben volt. A 65 éves művész azóta számos tárlaton mutathatta be alkotásait Pécstől Szombathelyig, Budapesttől Tokajig.
A csornai kiállítást dr. Halász Lajos, Markotabödöge, Cakóháza és Rábcakapi körjegyzője nyitotta meg. „ Németh János képein szinte megáll az idő, szabadon szárnyal a lélek. Természetelvű festőnek vallja magát és művei is ezt tükrözik, az itt kiállított képek többsége tájkép, ám a művész figyelme nem az érintetlen természetre, hanem az emberi kéz által alakított, megművelt tájakra összpontosul " – mondta megnyitójában dr. Halász Lajos.
Németh János arról beszélt a kiállításon, hogy nagy örömet jelent számára, amikor szűkebb hazájában is megjelenhet munkáival. Mert, noha ma már Kőszegen él és dolgozik, soha nem felejtette el a tóközi gyermekkort, megannyi élmény, történet köti ehhez a tájhoz.
Németh János kiállítása június 2-ig tekinthető meg a csornai művelődési házban, naponta délelőtt tíz és tizenkét, valamint délután két és este hat óra között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmeghallgatás szemrehányással

Duplájára emelkedett az érdeklődők száma a csornai önkormányzat képviselő-testülete által minap… Tovább olvasom