Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Tökös Búcsú lovakkal

Kapuvár - A helyi Anna-napok rendezvénysorozata az idei évben új elemmel bővült. A szervezők szándékai szerint felelevenítik a helyi népi és kézműveshagyományokat. Az úgynevezett Tökös Búcsú programjai pénteken könnyűzenei koncertekkel kezdődnek a Gesztenye soron.
Szombaton a moziban teaház és filmvetítések várják az érdeklődőket. A Gesztenye soron kézművesutcát alakítanak ki, ahol fazekasok, gyékényesek, kosárfonók és többek közt perecesek készítik és mutatják be áruikat. Az Erzsébet utcai vendégház udvarán íjászbemutatóval várják a helybélieket. Az egészségügyi ügyelet alatt vérnyomásmérést, villám egészségügyi segítségnyújtó tanfolyamokat is tartanak a búcsú helyszínén. Délután fúvós- és mazsorettfesztivál, valamint a Hanság Big Band zenél. Este néptáncfesztivál és utcabál várja a táncos lábúakat.

Vasárnap délelőtt ünnepi szentmise a Szent Anna-templomban, majd délután a környék művészeti csoportjai lépnek fel a Gesztenye soron a kistérségi művészeti fesztiválon.

A Medosz-pálya kétnapos lovasbemutatónak ad helyet. Szombaton a hátasok és lovasaik mérik össze tudásukat és szépségüket, majd este lovasbállal zárul a szombati nap, vasárnap a fogatok versenyeznek. Mindkét nap néptánc- és egyéb bemutatókkal is várják a lóbarátokat.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Csitei Gábor 2008. július 28. 00:12
  „Kedves Szervező társaim!

  Szeretném köszönetem kifejezni az elmúlt napokért, néptáncosaimnak az elmúlt egy hétért. Jól teljesítettünk, de van még tenni valónk.

  Jó példa a Kapuvár Néptáncegyüttes: ha egy közösség összefog, sokra lehet képes. Csak így tovább! A héten 150 résztvevővel zajlott egy tábolr, éjjel nappal dolgoztunk. Hétvégén a búcsúban mi biztosítottuk a teljes logisztikai hátteret, nem kis munka volt. Míg mások szórakoztak, mi tettük a dolgunkat, mert elvállaltuk. Köszi néptáncosok!

  A résztvevőktől várjuk az építő jell.kritikát, az ötletet és a segítséget.

  A fellépőknek, szervezőknek, dolgozóknak és támogatóknak hála és köszönet!

  Üdv: Csitei G.”
 • 27. Várkonyi Gábor 2008. július 27. 23:38
  „Fotók a Tökös Búcsú-ról és a Lovasnapokról --> http://kapuvar.extra.hu”
 • 26. Egy semleges 2008. július 27. 15:35
  „Engem nem lehet vádolni,hogy politikailag elfogult vagyok.
  Csitei ur és társai erőn felül teljesitettek,hogy jól érezzék
  magukat az emberek.Kapuváron jót nem lehet csinálni,rosszindulatu kritika nélkül.Aki itt kritizál soha!!!!!!!!
  nem szervezett még programot.Ha van,azért ha nincs csak azért.
  Különben nagyon jó szórakozást mindenkinek!”
 • 25. Magyar Attila 2008. július 27. 12:13
  „kedves kazimkazim

  a péntekért elnézésedet kérem. mint szervezőnek nekem is voltak gondjaim azzal, hogy nagyon rossz szögben állt a színpad. én nem így gondoltam volna felállítani, de így alakult, tanulunk belőle. hangerő kapcsán is jogos a kritika, túlzó volt, kevesebb is elég lett volna. bár nyilván akkor is van kritika, mert az mindig van.
  örülök, hogy felajánlod a segítségedet, az építő kritika és az időben tett javaslatok fontosak, a jó ötletek sziintén. ha gondolod keress meg, a jövő évi programok fő vonalainak előkészítése már most is folyik. email: ma@mpr.hu

  kedve palmer

  jogos észrevétel. bár ki volt írva merre van a wc, a szél vagy egy lelkes látogató megtépázta a feliratokat. stílus és minőség. ha csak egyféle van, az sem jó, mert unalmas és csak egy körnek tetszik. ha sokféle van, abban biztos lesz olyan, ami nem teszik. nekem sem tetszett minden műsorszám, de láttam, hogy másnak meg éppen az tetszett. lehetetlen ebben igazságot tenni. a minőség főként erőforrás kérdése. pénz és ember. a szervezők és a segítők így is sokat dolgoztak, hogy sikerüljön a rendezvény. a dícsérő szavak -mert volt az is sok- jól estek, az építő jellegű kritikai és tanács is jól esett, a sima anyázás meg persze bántott, még akkor is, ha tudja az ember, hogy ilyen mindig volt, van és lesz. legközelebb lesz búzasör, ha megígéred, hogy Te is segítesz a szervezésben :)

  üdv
  Magyar Attila”
 • 24. kazimkazim 2008. július 27. 10:46
  „kedves Palmer cinikus vagy ,de kell ilyen is. Egyébként voltam lent töbször is ,és valóban jó hangulat volt délután. A péntek éjszakával voltak gondjaink,de ugye az már elmúlt. Úgyhogy én a magam részéről lezártnak tekintem a dolgot. A szervezőknek üzenem :) legközelebb ,először kérdezzenek, utána cselekedjenek. Fesztivált nem szervezek ,de szívesen segítek a következő tökös búcsú szervezésében. FINE”
 • 23. palmer 2008. július 27. 09:58
  „kazimkazim, közben visszaolvastam a korábbi hozzászólásokat.

  ki kell javítsalak, van mobilvécé, én láttam.
  kicsit el van dugva, de legalább diszkréten lehet használni, nem kell a sörpadoknál ülők előtt bevonulni, vagy a kürtöskalácsostól kérdezni, hogy mi ez a furcsa illat.....

  jobban is kitáblázhatták volna, ez tény. de mondjuk ha lejössz a lakásodból, és körülnézel, akkor megtalálod. a teraszodról lehet, hogy nem látszik. ;-)

  stílus és minőségben kérdésben részben egyetértek veled. de voltak pozitívumok is ezt el kell ismerni. és tegnap este jó hangulat volt a belvárosban ahogy figyeltem. még a teraszokon is több helyen.

  ha csinálsz te is fesztivált, akkor ha lehet kérni legyen csapolt búzasör. akkor tényleg tuti rád szavazok!!!!!!”
 • 22. palmer 2008. július 27. 09:36
  „kazimkazim

  10 méterről odébbtolta valaki a színpadot 3 méterre???
  ez piszokul felháborító.

  tényleg meg kellene mutatni nekik, hogy hogy kell megszervezni egy fesztivált, ami stílusos és mindenkinek teszik. én elmennék rá szívesen. és támogatlak én is, ha indulsz képviselőnek!”
 • 21. ceni 2008. július 26. 21:24
  „legalább van téma! rotty!!!!!!”
 • 20. kazimkazim 2008. július 26. 21:02
  „Kedves Mobil!!!!
  Tőlem 3 méterre van a " buli"!!!!Jöhetsz hozzánk is,de nem fogsz pihenni!Az indulataimat nem maga a " buli " váltja ki,hanem ,mint már ezerszer megírtam,a MINŐSÉGE!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 19. mobil 2008. július 26. 20:27
  „ej ej kazimkazim,mért vagy indulatos? mért irnék bal......ságot?ááá rosszul látod,talán az indulatosságtól te nem olvasol jól:) öö tőlünk kb 100m re van a buli,de no problem,szokás kérdése,apropo..most vannak a lovasnapok néptáncosai,tisztán hallani szórakoztató!esetleg nemjössz megnézni? leme rólad az indulat !befejeztem!!”
 • 18. kisetti 2008. július 26. 19:56
  „Hajrá Kazimkazim!!!
  Jó lenne ,ha már felvirágoztatnád ötleteiddel Kapuvárt!!!Teljesen igazad van!!!Mindenki igazat ad,mert reálisan látod a dolgokat!!
  Csináljunk közösen egy kurva jó fesztivált,nekem vannak kapcsolataim,nem kevés...majd megmutatjuk,mi a fesztivál lényege!!!
  Jelentkezz képviselőnek,van már egy szavazatod!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 17. szenvedő kapuváriak 2008. július 26. 19:41
  „Kedves KazimKazim

  Kapuvár közönsége igényli építő jellegű javaslataidat és aktív segítségedet, tapasztalatodat, melyekkel ha időben jelentkezel, nyilvánvalóan sokmindent lehet kezdeni. Ha aktívan bekapcsolódnál igazán jó programok szervezésébe és lebonyolításába, az biztosan minden kapuvári és környéken élő számára nagy örömöt jelenthetne. Hálásak is lennének és bearanyoznák a neved.

  Jelentkezz azoknál, akik szervezik a programokat. Tégy rendet. Mutasd meg mit tudsz. Kapuvár minden lakosa nevében biztatlak. Lépj ki a fénybe. Segíts rajtunk, szenvedő kapuváriakon.”
 • 16. l.z.f. 2008. július 26. 17:17
  „Tisztelt Csitei Gábor!
  A hozzászólásod tele van csúsztatással ,kár hogy nincs aki számonkérje. Én nem akarok sokat kihozni ebből ,mert nincs értelme. Bármikor vitatkozhatunk bármilyen stílusban, nyitott vagyok mindenre.
  Tisztelettel:Lajtos Zoltán Ferenc
  Kapuvár, Gesztenye Sor 5.”
 • 15. kazimkazim 2008. július 26. 16:17
  „Kedves Mobil!
  Nem Tudok válaszolni neked indulatok nélkül. Ha vetted volna a fáradságot és figyelmesen végig olvasod a hozzászólásomat nem írnál ekkora balfaszségot. Igényeljük a rendezvényeket nincs vele semmi gond, legyen. Viszont tökös búcsú néven nem hiszem hogy azonosíthatatlan stílusú zenekarok hőbörgését kellene halgatnunk éjjel kettőkor. Nem tudom este tízig mekkora volt a hangerő, de éjjel 2-kor elviselhetetlen volt. Ne hirdessünk hagyományőrző tökös búcsút ha üvölt a vad zene. Mégegyszer kihangsújozom nincs gondom a rendezvénnyel! Több rendezvényt látogatok évente ,de olyat még nem láttam ,hogy egy lakóháztól 10 méterre dübörög a zene. Jó szorakozást mindenkinek!”
 • 14. lora 2008. július 26. 15:36
  „ezer bocsánat! ..észt!”
 • 13. lora 2008. július 26. 15:35
  „ni ni a kapuvári már megint osztja itt az ész,mint mindenhol!!”
 • 12. Szisszy 2008. július 26. 14:32
  „Kedves hozzászólók! Nem értem ebbe a városba bármilyen rendezvény van semmi nem jó.A multkor a Punk-ok,most a búcsú zavar sok embert.Itt tényleg nem érdemes semmit szervezni mert mindenki csak punnyadni szeret,akinek nem tetszik maradjon otthon!ÉN a medosz pályán voltam és színvonalas műsort láttam,sokan vannak most is, és ahogy én láttam mindenki jól érezte magát, és remekül szórakozott!Reméljük az időjárás nem szól közbe,jó idő lesz!!!”
 • 11. Csitei Gábor 2008. július 26. 13:54
  „Kedves Érdeklődők!

  A Szt.Anna napi Vígasságok "Tökös Búcsú" programja szeretettel várja az érdeklődőket.

  Ma délután fúvóskoncert, mazsorett bemutató, big band és néptánc-népzene várja az érdeklődőket.

  Mint szervező, jól tudom, hogy nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Mi kérjük az együttműködést mindenkitől. Ez egy új kezdeményezés, meglátjuk ...

  A szervező civileknek és az önkorm.nem kis munkája és anyagi forrása áll a programban. Ezt is észre kellene venni! Kik és mit tesznek azért, hogy valami történjen a városban. Mert bizony a turista a programokra jön ...

  Válaszolva a sok-sok hozzászólásra:
  - a program időpontja és helye már rég köztudott (2007 évvége) volt. Miért nem jelezték időben, ha kifogásuk van? Volt rá lehetőség!
  - van jobb ötlet, várjuk! De ne akkor mikor reggel áll a színpad és minden, előtte (pl. 2009.programot 2008 év végén már szervezzük)
  - a zaj: amennyire lehetett, tegnap levettük, ma is 22.00 után csökkentjük a hangerőt!

  Ne a kifogást keressük, érezze mindenki jól magát, mert igen, most BÚCSÚ van. Szórakozzunk, menjünk ki a programokra, történik valami Kapuváron. De ha a kapuvári sem jön ki rá ... ne várja a turistát.

  Egyben kérem, hogy a véleményt névvel vállalva mondjátok el, én vállalom!

  Üdv:
  Csitei Gábor”
 • 10. Kapuvári 2008. július 26. 13:16
  „Cigányok által üzemeltetett retro körhinta, hangszóróból üvölt a modern talking és a 3+2, céllövölde!nesztek kapuváriak, búcsú 2008!”
 • 9. mobil 2008. július 26. 05:58
  „kazimkazim neked minden baj..........zsörtölödsz szivj annyit mint mi,majd akkor halllgatnál ,mégis mit szeretnél?speciel mi készülünk az ujabb 2 napi nem alvásra,mégis mit akarnál csinálni a kse és a medosz pályával?szegfü gombát szedni rajtuk? 1 -évbe talán 2x?vagy beépiteni társasházakkal? ugyan már!gyelni tudni kell azt tesszük!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyet kértek, egyet kaptak

Csorna - Négyből egy pályázata lett sikeres a csornai önkormányzatnak a regionális fejlesztési… Tovább olvasom