Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Többletmunkával teljesítették a véradótervet

A Magyar Vöröskereszt Kapuvári Területi Szervezete az elmúlt évben is teljesítette véradótervét – noha csökkent a véradók száma – és az ifjúsági munka területén is előbbre léptek.
A Vöröskereszt egyik – talán legfontosabb – feladata a véradások szervezése. Takácsné Szakács Ilona, a Magyar Vöröskereszt Kapuvár Területi Szervezetének titkára elmondta: tavalyi véradótervüket sikerült teljesíteniük, holott az elmúlt évekhez képest a véradók száma csökkent. Ebben közrejátszott az is, hogy a városban több üzem megszűnt.
– Hogy a tervet teljesíteni tudjuk, a községekben nem egy, hanem két véradó napot szerveztünk, Kapuváron pedig négy alkalommal vártuk az önkénteseinket. Az időpontokat úgy szerveztük, hogy a legtöbb véradónak megfeleljen. Ehhez egy kérdőívet is kitöltettünk velük – tájékoztatott Takácsné.

A kapuvári Vöröskereszt területéhez tartozó véradók közül az elmúlt évben 118 többszörös segítőt jutalmaztak. Közülük is kiemelkedett Bognár László, aki nyolcvanszor nyújtotta karját a rászorulóknak. A Vöröskeresztesek a véradások köré igyekeznek egészségvédelmi napot vagy hetet szervezni, így tavaly Beleden első ízben szerveztek ilyet. A program Vitnyéden már hagyománnyá vált.

Az ifjúsági munkában pozitív eredményekről számolt be Takácsné. Egy egészségnevelési pályázatnak köszönhetően minden iskolából – ahol működik a Vöröskereszt ifjúsági szervezete – két-három fiatal havonta részt vehet egy-egy szakmai foglalkozáson. Belőlük létrehozták a területi ifjúsági tanácsot, s talán ennek köszönhetően növekedett a fiatalok taglétszáma is.

Tavaly a kapuváriak számos segélyakcióban vettek részt, minden évben hozzájárulnak ahhoz, hogy egy egészségkárosodott fiatal részt vehessen a nyári mozgássérülttáborban.
Anyagiak hiányában a rászorulóknak elsősorban használt ruhaneműt adtak át, pedig pénzbeli támogatásra és tartós élelmiszerre is szükség lenne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fogadták el költségvetést

A nagymértékű hiány miatt nem biztos, hogy idén lesz elfogadott költségvetése Rábaszentmihály… Tovább olvasom