Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Többet vállal az iskola

A kapuvári Széchenyi-iskola névváltoztatása mögött újabb feladatok vállalása áll.

A többcélú kistérségi társulás egyes oktatási elemeinek ellátását a szakszolgálatként is működő intézmény vállalta magára.

Ahogy azt a kapuvári Széchenyi-iskola igazgatója, Hámori György elmondta, nemcsak a képviselő-testület küzdött meg az intézmény új nevével, hanem a helyiek is értetlenkedtek a megújulás külsőségein. „Egy kapuvári ismerősöm kérdezte, mi jöhetne Széchenyi után, miért kell nevet változtatni? Nos, a törvény szerint az intézmények nevének tartalmazni kell minden ellátott feladatot, így lettünk Széchenyi István Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Pedagógiai Szakszolgálat" – mondta Hámori György.

Az újonnan vállalt feladatok közül a speciális szakiskola elnevezés a sajátos nevelési igényű gyermekek képzését takarja. Egészen a tizedik osztályig oktatják ezeket a tanulókat, a nyolcadik után csak szakiskolai képzésben részesülhetnek. A pedagógiai szakszolgálat létrehozása a többcélú kistérségi társulás feladatai miatt vált szükségessé. A társult települések számára a Széchenyi végzi a különféle szakfeladatokat, így a gyógypedagógiai, fejlesztő felkészítő és a logopédusi ellátást. Ezek eddig is szerepeltek az iskola palettáján, de a kistérségi társulásnak felajánlva nagyobb hangsúlyt kaptak, amit néhány szakember felvétele is nyomatékosított.

Hámori György hangsúlyozta, iskolájukat szeretnék a továbbiakban is fejleszteni, ennek egyik jeleként várhatóan szeptembertől két tannyelvű osztályt indítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szociális válság nyomasztóbb

Kapuváron a kívánatos négyezer munkahelynek csak a fele van meg, folyamatosan zsugorodik a város adóbevétele, az idei év működési hiánya egyelőre kétszázmillió forint fölötti. Biró Péter polgármester szerint azonban nem ez a fő baj, hanem a városban tapasztalható szociális feszültség. Tovább olvasom