Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Több tízmillióból fejlesztenek

Több mint ötvenmillió forintból fejleszti intézményeit a mihályi községháza. A település átvette üzemeltetésre a Dőry-kastély kertjét.

Több mint ötvenmillió forintot költ intézményeire a mihályi önkormányzat, melynek keretében új faluházat, felújított iskolát és óvodát, valamint megújuló temetőt vehetnek birtokukba a helyiek. Csitei Gábor örömmel újságolta, hosszas huzavona után a település átvette üzemeltetésre a Dőry-kastély kertjét.

– Az úgynevezett integrált közösségi szolgáltatótér (IKSZT) fejlesztésére 25 millió forintot nyertünk egy pályázaton, melyből 21 milliót fordítunk a faluház teljes – külső-belső – felújítására és a támogatásból még eszközbeszerzésre is futja – mondta Csitei Gábor polgármester. Az akadálymentesített és kerékpártárolóval is ellátott épületet a szeptember 11-i falunapon adják át. Jelenleg folynak az építési munkák, a belső részt teljesen szétbontották.

A teljes átalakítást követően szeptemberben adják át a faluházat.
A teljes átalakítást követően szeptemberben adják át a faluházat.


A terveztetés és a közbeszerzések lebonyolítása után 18 milliós ráfordítással újul meg a mikrotérségi iskola is, ahol a nyílászárók cseréje mellett a gázkazánt cserélik és a fűtésrendszert korszerűsítik az intézményben. – A teljes épület rekonstrukcióját megterveztettük akkor is, ha jelenleg a tetőre és a homlokzatra nincs keretünk – tette hozzá Mihályi első embere. Ugyancsak felújították az óvoda nyílászáróit, a munkát a közcélú munkaprogram keretében valósították meg és új udvari játékokat is beszerzett a községháza mintegy 400 ezer forint értékben.
A további fejlesztésre tízmilliót pályáztak az úgynevezett LEADER-programból, a pályázati forrást a temető kerítésének felújítására fordítják.

a
Csitei Gábor: „A kastélyparkot már mi üzemeltetjük."


Utóbbi munkák ősszel kezdődnek meg, melyek nyomán egy tizenhat fős parkolóval bővítik a sírkert környékét.

– Üzemeltetői szerződést sikerült kötnünk a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel a helyi, Dőry-kastély kertjére – mondta a Kisalföldnek a polgármester.

Az utóbbi időkben elhanyagolt kastély parkjában már megkezdték a szépítést.

Az épület további sorsáról csak később tud nyilatkozni a mihályi településvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A testület felbecsülteti az ipari parkos telket

A csornai képviselő-testület azon van, hogy a beharangozott napelemgyár megépüljön a városban. Tovább olvasom