Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Több szakemberre lenne szükség

Kevesellték a kapuvári szálláslehetőséget, ám a kerékpároscentrum mielőbbi megnyitását üdvözölték.

Kapuvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén elfogadta az elmúlt évi költségvetést, s meghallgatták több helyi cég, valamint a gimnázium beszámolóját.

A kapuvári képviselő-testület csütörtöki ülésén először Kéri Zoltán, az Econorm ügyvezető igazgatója, majd Módos Ferenc, az Agronatúr ügyvezetője ismertette cége múltját és jövőbeni elképzeléseit. Míg az előbbi vállalkozás közel negyven, addig az utóbbi mintegy húsz dolgozóval működik a kapuvári ipari park területén. Az ülésen, az eredmények kiemelése mellett, mindkét cégvezető a szakképzett munkaerő hiányára panaszkodott. Kéri Zoltánnak asztalosok kellenének, Módos Ferenc pedig az idegen nyelveket beszélő külkereskedőket hiányolja a városból.

A cégek után a Fertő–Hanság Nemzeti Park képviselői ismertették a park működését és a turizmusban rejlő lehetőségeket. Ez utóbbi esetében a kapuvári szálláslehetőségeket kevesellték, ám a kerékpároscentrum mielőbbi megnyitását üdvözölték a szakemberek. Hozzátették: a Fertő-part és a Rábaköz idegen-forgalmi lehetőségeit csomagban kell eladni a turistáknak.

A képviselők véglegesítették az elmúlt évi költségvetést, majd beszámolót hallgattak meg a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium oktató-nevelő munkájáról. Bernád Csaba intézményvezető kijelentette: a felsőoktatásba jelentkezők létszáma alapján országosan harminckilencedik a kapuvári középiskola. Egy felmérésből az is kiderült, hogy mind a szülők, mind a tanulók körében több mint nyolcvanszázalékos az iskola tetszési indexe. Horváth Ferenc (MSZP) képviselő a gimnázium fűtésrendszerének mielőbbi korszerűsítését szorgalmazta.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy napon át kiállítás és vásár

Kilencedik alkalommal nyitja meg kapuit szombaton délután a csornai kiállítás és vásár. Az elmúlt… Tovább olvasom