Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Több pénzért több járőr jár

Páli - A jövőben többször járőröznek a rendőrök Páliban. A helyi önkormányzat a csornai kapitánysággal köt megállapodást, a „többletszolgáltatásért” 100 ezer forintot fizetnek egy évben.
Tavaly megnőtt Páliban a betörések, besurranásos lopások száma. Az elkövetők az esetek többségében átutazó bűnözők, házaló árusok. A község vezetői a Csornai Rendőrkapitányságot kérték: fokozottabban ellenőrizzék a falut. Ezért készek fizetni is a páliak, évente 100 ezer forintot.

A páli önkormányzat támogatja a rendőrséget, cserében sűrűbben járőröznek.

– Falunkban ugrásszerűen megnőtt a bűncselekmények száma, ami ellen tennünk kell. Működik nálunk ugyan a polgárőrség, de tagjai csak hétvégén tudják vállalni a szolgálatot. A bűnesetek pedig elsősorban hét közben fordulnak elő. A rendőrség végzi a dolgát, de megértjük, hogy többször nem tudnak megjelenni nálunk, mint amennyit a „keretük megenged" – mondta el a Kisalföldnek Póczik András polgármester.

– A legutóbbi képviselő-testületi ülésen jött az ötlet, hogy a kapitányság támogatására felajánlunk 100 ezer forintot. Ezért azt várjuk, hogy fokozzák a rendőri jelenlétet. Bízunk benne, hogy kezdeményezésünkkel nemcsak a bűncselekmények száma csökken a községben, de az átmenő forgalomra is jó hatással lesz.

A csornai rendőrkapitány, Kiss József alezredes elmondta: szívesen tesznek eleget a páliak kérésének.

– Az önkormányzat által felajánlott összeget a körzeti megbízotti jármű üzemanyagára fordítjuk – fogalmazott Kiss alezredes.
– Emellett természetesen megmaradt az eredeti kerete is, azaz a támogatás pluszként jelentkezik. Ezáltal kollégáim sűrűbben járőrözhetnek a településen. A döntéssel a páli önkormányzat a törvényben előírt kötelezettségének is eleget tesz, hiszen a közrendért és a közbiztonságért is munkálkodnak.

Kiss József hozzátette: „A napokban több településről is jelezték már a községvezetők, hogy készek a páliakhoz hasonló együttműködésre."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciustól útburkolat javítás a 85-ösön

Kapuvár - Az állami kezelésű 85-ös főúton márciusban burkolatot javítanak 64 millió forintért. Az… Tovább olvasom