Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Több mint kétezren demonstráltak Kapuváron

A polgármester szerint ezzel a város és a környező települések egységét demonstrálták. Az intézmény megmaradását ez idáig több mint ötezer aláírással is támogatták.
Ahogy a kormány egészségügyet érintő tervei napvilágot látnak, úgy nő az elégedetlenség a Rábaközben is. Ennek demonstrálására tegnap este több mint kétezer ember gyűlt össze Kapuváron, hogy hitet tegyenek kórházuk megmentése mellett. Az esti program szentmisével kezdődött, majd a Szent Anna-templomtól a Lumniczer-kórházig vonult a menet. A csendes megmozduláson a város vezetői és országgyűlési képviselője mellett a környék több településének polgármestere is részt vett, mintegy ezzel is demonstrálva a kapuvári kórház környékben elfoglalt szerepét.

– Mindenképpen sikeresnek értékelem a mai estét a város intézményének szempontjából – mondta a menetet vezető polgármester. Hámori György kijelentette:

„ A csendes felvonulás a város és a környék teljes egységét demonstrálta az ügy érdekében."

– Mondom ezt annak ellenére, hogy alaptalan, rosszindulatú vélemények szerint a képviselő-testület és a város vezetése elnagyolná a helyi érdekek védelmét – tette hozzá a polgármester. Hangsúlyozta: amit tudnak, ezután is megtesznek az intézmény megmaradásáért. Épp a minap érkezett húszmillió forint pályázati pénz, melyet a kórház hitelállományának csökkentésére fordítanak. A pénz elnyerésének feltétele az aktív ágyak csökkentése volt itt is, akárcsak a megye más intézményeiben.

A kapuvári kórház megmentése érdekében aláírás-gyűjtési akciót kezdeményeztek a helybéliek, információink szerint ez idáig több mint ötezer aláírás gyűlt össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Cser Ágnes: A kormánynak nincs egészség-szakpolitikája

Dr. Cser Ágnes szerint „Gyurcsány kettes kormány” becsapta a választópolgárokat az… Tovább olvasom