Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Több mint hatvan új vadászt avattak

Szany-A hétvégi megyei vadásznapon Szanyban több mint hatvan új vadászt avattak. A kamara megyei elnöke szerint alacsony a vadászat társadalmi elfogadottsága, ám a vadásznapokon egyre több hazai és külföldi vendéget köszönthetnek a rábaközi település vezetői.

Vadászhimnusszal kezdődött szombat reggel a megyei vadásznap Szanyban, majd a több mint kétszázötven éves Szent Anna-kápolnánál Tóth Imre helyi plébános celebrálta a Hubertus-misét. A megyei vadásznap látogatóit és a szép számmal megjelent vadászokat dr. Náhlik András, a vadászkamara megyei elnöke köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta: alacsony a vadászat társadalmi elfogadottsága és ez a tendencia napjainkban csak erősödni látszik.

Ennek okaként az európai trendeket, az egyre erősödő zöldmozgalmakat és az urbanizáció növekedését jelölte meg. A köszöntőt követően dr. Porubszky János nyugalmazott megyei fővadász avatta fel a több mint hatvan új vadászjelöltet, akik előtt kijelentette: nem a puska teszi a jó vadászt. Az újonnan fogadalmat tettek közt immár évek óta egyre több női vadászt köszönthetnek a Szent Anna-kápolnánál. Közülük a húszéves Németh Krisztina a Kisalföldnek elmondta: a vadászat és az erdő szeretetét édesapja oltotta belé annyira, hogy későbbi foglalkozása is kötődik a vadászathoz, hiszen jelenleg Sopronban az erdőmérnöki szakot végzi.

– Családomból szinte mindenki vadászik, már kiskoromban kijártam édesapámmal az erdőre – mondta. Két fegyverrel is rendelkezik már, de a vadászvizsgáig még nem ejtett el egy vadat sem. A fiatal vadász hozzátette: elsősorban a természet, az erdő, az állatok jobb megismerését várja választott hobbijától, későbbi munkájától.

A kitüntetések átadása után a sportpályán folytatódtak a programok, ahol a vadásztrófeák és a vadászati kellékek között több tucat kondérban készült a vadpörkölt. A programok helyszínén Németh Gergely polgármester nyilatkozott lapunknak.

Szany első embere szerint egyre több vendéget vonz az évente megrendezett esemény, idén is három-négyezer látogató fordult meg a vadásznapon, ahol a megye szinte minden vadásztársasága képviseltette magát.

– A vadásznap programjai közül kiemelném a Hubertus-misét, ami véleményem szerint lelkileg is feltölti a vadászokat a következő egy évre, ezenkívül nagy sikert aratott a főzőverseny és a vadászati kiállítás is – mondta a polgármester. Hozzátette, ebben az évben már osztrák, szlovák és erdélyi vendégeket is köszönthettek Szanyban.
A vadásznap fotókon: www.
kisalfold.hu.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tábor a lelki együttlétért

Rábcakapi - A bezi–enesei egyházközség szervezésében hittan- és alkotótábort rendeztek… Tovább olvasom