Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Több mint hatszázan ünnepeltek

Rábacsécsény - Izgalmas programokat rendeztek kicsiknek és nagyoknak a rábacsécsényi falunapon a hétvégén, ahol a falubeliek és a környező települések lakói együtt ünnepeltek.
– Az idei falunap más volt, mint a többi, hiszen fiatalok kapták meg a szervezési feladatokat – nyilatkozta Kovács Teodóra, Rábacsécsény polgármestere.

Az öt éve együtt dolgozó ifjúsági csoport – akik részt vettek a Róka György-emléknap, a rábacsécsényi iskolatalálkozó szervezésében – most az augusztus negyedikei falunapot önállóan rendezte.

A legfiatalabbtól a legidősebbig mindenki bekapcsolódott a munkálatokba, így minden tervezett műsorszám sikeresen zajlott. Már a kora reggeli órákban négy-öt fős csoportok ebédet főztek, és az Ágota Nyugdíjas Klub tagjai palacsintát készítettek.

A reggeli órákban, a Budapest Parádéhoz hasonlóan, Rábacsécsényben is megszólaltak a kilowattok. Fiatal, csinos helyi lányok a kamion platóján táncolva ébresztették a hatszáz lelkes falut. Délelőtt a polgármester köszöntőt mondott és átadta a falu „kulcsát" az ifjúsági csoportnak.

A rendhagyó szabadtéri szentmise után, az izgalmas gyermek- és kulturális programok következtek: Tét Város Tűzoltó Egyesületének bemutatója, a Rába Parti Lovas Klub fogathajtó versenye, majd a mosonmagyaróvári Tir-Punk rockegyüttes műsora. A délutáni órákban az Ágota Nyugdíjas Klub hazafias dalokat és bordalokat énekelt, vendégszereplőjükkel, a tizenkét éves Jónás Alexandrával, akiről a Kossuth-díjjal kitüntetett Bangó Margit úgy nyilatkozott, hogy „előttem az utódom". Majd az El Paso Táncstúdió és a Margaréta dalkör-citerazenekar fantasztikus produkciója következett. A hangosítást a faluból elszármazott Faludi János biztosította.

A gyerekek agyagozhattak, gyöngyöt fűzhettek, arcot festhettek, légváron ugrálhattak és megcsodálhatták a kiállított galambokat és papagájokat. Az esti órákban a Jaffa zenekar játszott, és a felejthetetlen báli hangulatról a Gramy együttes gondoskodott.

A falunapi hangulatból természetesen a tombola sem hiányozhatott, így az elektromos kerékpár is gazdára talált. „A műsor nagyon jól sikerült, és ezt a falu lakói is megerősítették" – tette hozzá Lengyel Eszter rendező.

Kertics Dia

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égnek a gumik, szellőztetni sem lehet

Csorna - Csornán a kis-csornai városrészen több család foglalkozik színesfém-kereskedelemmel. Többen… Tovább olvasom