Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Több mint harmincmillió a farádi orvosi rendelőre

Elődjétől az orvosi rendelő felújítását örökölte Farád polgármestere. Következő évi terveiben egy új óvoda és a ravatalozó felújítása is szerepel.

– Még elődömtől örököltem a helyi orvosi rendelő felújítását, ám a munkák a következő hónapban már megkezdődhetnek – jelentette ki Szalai Zoltán, Farád új polgármestere. Elmondta, a munkákra 31,7 millió forint pályázati pénzt nyertek, amihez az önkormányzat valamivel több mint hárommilliót tesz hozzá.

A munkálatok december 9. után kezdődhetnek és jövő év augusztusában fejeződnek be. A kivitelezést közbeszerzési eljárást követően csornai vállalkozó nyerte. A munkálatok idejére a háziorvos az idősek otthonában fogadja betegeit. Az épületben lévő szolgálati lakás felújítását az önkormányzat finanszírozza. A rendelő előtt parkolókat alakítanak ki, az épületben elvégzik a nyílászárók cseréjét és a szigetelést, az akadálymentesítést, valamint felújítják a tetőszerkezetet. A rendelő váróhelyiségét öt négyzetméterrel növelik, kiépítik a beteghívó rendszert és úgynevezett hangos táblát szerelnek fel. A pályázati pénz eszközbeszerzésre is biztosít forrásokat, látásélesség-vizsgáló táblát és magzati szívhangvizsgálót szereznek be. A munkák idejére az orvosi rendelőt áthelyezik az idősek napközi otthonába, az idősek pedig az iskola épületében kapnak átmeneti helyiséget.

– Sürgős lenne a jelenleg 74 gyermek ellátását biztosító helyi óvoda felújítása vagy új építése – mondta a polgármester. A régi épület már nem felel meg a kor követelményeinek, ám a községháza régebben beadott 360 milliós pályázatát nem fogadták el. Szalai Zoltán hangsúlyozta, ha kisebb költségvetéssel is, de újra keresnek forrásokat a település egyik legégetőbb problémájára.

Úgyszintén régebbi keletű a helyi ravatalozó teljes kiépítésének szándéka is.

– Erre 12–14 millió forint kellene, melyhez már helyi adakozás is társult, több mint egymillió forint értékben és a kivitelezésben helyi vállalkozók is segítenének – tette hozzá Szalai Zoltán. Hangsúlyozta, természetesen a felújításokba utcák is beleférnek, többek között a Május 1. utca rekonstrukciója és két másik portalanítása.

– Ezek a tervek természetesen nem egy évre szólnak, lehetőségeinkhez és a pályázatokhoz igazítva végezzük el őket – mondta Farád polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult a Fertő–Rábaköz régió

A Fertő–Rábaköz régió megalakulásával új elnevezésű régió kezdte meg működését a megyei… Tovább olvasom