Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Több mint 17 millió fejlesztésre

Kapuvár - Több mint tizenhétmillió forintot költött a fejlesztésre a kapuvári strand üzemeltetője az utóbbi években. A vendégéjszakák száma évente kétezerrel növekszik, a kerékpároscentrum fél házzal üzemel.

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén tartott beszámolót Szücs Kálmán, a helyi termált üzemeltető Flóra kft. ügyvezetője. Hangsúlyozta, olyan adatokkal szolgált, melyek a tavalyi átvétel óta még nem hangzottak el Kapuváron.

– A Flóra kft.-t 2008 májusában vettük át az előző tulajdonostól, mivel a működésben komoly anyagi nehézségek merültek fel – kezdte a tájékoztatót Szücs Kálmán. Az átvételt megelőző időszakban a Flóra havi vesztesége meghaladta a kétmillió forintot. Nagy feladat állt előttünk akkor, amikor belevágtunk a legsürgősebb fejlesztésekbe. Ezekre több mint tizenhétmillió forintot költöttünk az azóta eltelt egy évben – jelentette ki az ügyvezető. Tavaly május óta új vegyszeradagolót építettek a tan- és gyógymedencékhez, mellyel a vízminőséget javítják. A medencéket új porszívóval látták el és fejlesztették a hőcserélő berendezést a termálmedencékben. Utóbbiakhoz szélvédőt építettek és bővítették a fedett átjárót a központi épülettől, megteremtve a téli átjárást is. Modernizálták a központi épület takarítását és csinosították a strand egész területét.

Júniusig négyezerrel több vendég volt a fürdőben, mint tavaly.
Júniusig négyezerrel több vendég volt a fürdőben, mint tavaly.

– A termál működtetéséhez, ezáltal a helyi turizmus fejlesztéséhez elengedhetetlen a lakópark fejlesztése, melynek apartmanjait az ide látogató fürdővendégeknek adjuk ki – mondta Szücs Kálmán. Öntözőrendszer, közvilágítás és bővített parkoló az utóbbi hónapok eredménye a lakópark területén. – Átvételkor bevizsgáltattuk a termálkutakat és csak jó eredményekről tudok beszámolni, sőt, a gyógyvíz metángáztartalmát a későbbiekben kinyerve, azt villanyáram termelésére is tudjuk hasznosítani – mondta az ügyvezető.

A kapuváriakat megépítése óta élénken foglalkoztatja a Hany Istók Kerékpáros Centrum sorsa. Az épület kihasználtságáról meglepő adatokat közölt a Flóra ügyvezetője. Szücs Kálmán szerint például júniusban a hét szoba ötvennyolc százalékos kihasználtsággal üzemelt. A vendégéjszakákról szólva az ügyvezető elmondta, míg 2007-ben kétezer, addig tavaly már négyezer vendégéjszakával számoltak, az idei évben pedig hat-hétezerre számítanak. Az már most elmondható, az év első öt hónapjában négyezerrel több vendég volt a fürdőben, mint a megelőző évben.

Szücs Kálmán a fejlesztések irányairól elmondta, a legnagyobb – 150 milliós – tétel a központi épületre ˝megy el˝, bővítenék az öltözőket és a belső medencéket is. Ez utóbbira pályázati pénzeket várnak úgy, hogy a tervek az idén elkészülnek.

Olvasóink írták

 • 7. pacalpöri 2009. július 08. 18:13
  „Máshol egy egész város gazdagszik abból a melegvízből,de abban a városban csak páran!”
 • 6. Reális 2009. július 08. 14:52
  „Hülyék ezek ahhoz!Jelenleg olyan településeken van gyógy és termálfürdő,ahol 15 éve azt sem tudták mi az!Kapuvár meg itt áll a 3x2m medencével!”
 • 5. Lasik 2009. július 08. 08:24
  „És egy 28-30 fokos élménymedencét miért nem terveznek? Olyat, mint Pápán, Sárváron, Kehidában? Lenne példa bőven. Nem csak a termálvízben ülőkre kellene gondolni, hanem a fiatalabbakra, családosokra is.”
 • 4. Reális 2009. július 07. 16:10
  „Arról nem írnak,hogy romák tucatjai rontják a levegőt,és nem mer nekik szólni senki!”
 • 3. pacalpöri 2009. július 06. 21:14
  „Hát ezt kapták a helyiek turisztikai fejlesztés cimén!
  Tele soha sem volt és nem is lesz! Hanság Hotel 2.
  Pár év és majd viszi valaki,vagy enyészet!”
 • 2. Reális 2009. július 06. 08:27
  „A fidesz veri a mellét,aztán senki nem jár abba a kerékpáros centrumba,csak osztálytalálkozók,meg afterpartik vannak!”
 • 1. Reális 2009. július 04. 13:49
  „Kiváncsi lennék a valós adatokra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiásták a bronzkori falut

Enese - Száz-százötven lakosa volt 3200 éve annak a késő bronzkori falunak, amelyet most ástak ki a… Tovább olvasom