Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Több lesz a járőr város- és környékszerte

Kapuvár - A határőrségtől átvettekkel együtt elérte a százas létszámot a Kapuvári Rendőrkapitányság állománya. Január elejétől jóval több járőr lesz a közterületeken.

– A helyi rendőrkapitányság állománya – a beérkezett negyvenhárom határőrrel együtt – elérte a százat – mondta Kiss Zoltán alezredes, kapuvári rendőrkapitány. Az új munkatársak egy részéből önálló egységet, a határrendészeti és közbiztonsági osztályt hozták létre.

A huszonhat munkatárs irányításával a harmincnyolc éves, agyagosszergényi Szakál Sándor őrnagyot bízták meg. Ezenfelül a kapitányság szinte minden osztályára jutott új munkatárs, legtöbben az immár negyvenkettő fősre duzzasztott közrendvédelmi és közlekedési osztályra.

Új osztályvezető: Szakál Sándor őrnagy (jobbra) átveszi szolgálati igazolványát Kiss Zoltán alezredestől.

– Új munkatársaink elsőrendű feladata a schengeni övezethez való csatlakozás nyomán a biztonság fenntartása lesz. Így nemcsak az úgynevezett belső, mélységi ellenőrzést, de a hozzánk tartozó tizenkét kilométernyi határszakasz vizsgálatát is végzik. Ez utóbbit később az osztrák kollégákkal közösen – tette hozzá a rendőrkapitány.

A betagozódott határőrök természetesen „hagyományos" rendőri feladatokat is ellátnak. A határőrségtől átvett zöld színű személygépkocsikat átcímkézik és az új munkatársak is megőrzik régi egyenruhájukat, ám már rendőri jelzésekkel. Szolgálati igazolványukat már megkapták az új kapuvári rendőrök, akik beállításával alaposan növekszik a közterületi járőrök száma Kapuváron és környékén. Kiss alezredes kijelentette, terveik szerint folyamatos továbbképzést tartanak az új kollégáknak, valamint a régiek is tanulják a határőrizeti feladatok fortélyait. – Úgy vélem, az integrált rendőrség hatékonyabban fogja szolgálni az állampolgárok érdekeit és a közbiztonságot – hangsúlyozta.

Petárdázás, verekedés
Bár komolyabb dolguk nem volt a kapuvári rendőröknek az év utolsó napjaiban, néhányszor intézkedniük kellett. December 30-án délután egy közúti ellenőrzés során egy Himodon élő osztrák férfit állítottak meg a rendőrök, aki erősen ittas állapotban ült volán mögé. Ellene büntetőeljárás indult. Szilveszter éjjelén a kapuvári belvárosban két fiatalt állítottak elő a rendőrök petárdázás miatt, valamint lefoglaltak több tucat petárdát is. Ellenük szabálysértési eljárást indítanak a rendőrök. Január elsején hajnalban két fiatalember veszekedett az egyik belvárosi vendéglátóhelyen, mikor is egyikük egy sörösüveggel fejbe vágta vitapartnerét, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A verekedő fiatal ellen garázdaság miatt indít eljárást a rendőrség.

Olvasóink írták

  • 1. Fernando Torres 2008. január 03. 11:55
    „Minek ide 100 rendőr!Csak át ne essenek a ló túloldalára és a békés, becsületes, jogkövető állampolgárt is zaklassák, mert a főnöknek be kell mutatni a bírságokat!Alvóvárosba nem kell 100 rendőr!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rekultiváció folytatódik az idei évben is

Kapuvár - Kapuvár környezetvédelmi programjában kiemelt szerepet szánnak a hulladékgazdálkodás… Tovább olvasom