Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Több köbméternyi hulladék Szárföld határában

Frissen lerakott szárföldi szemétkupachoz hívták a kapuvári rendőröket, akik még aznap elkapták a helybéli elkövetőt.

Büntetése akár százezer forint is lehet.

Egy híradás-technikai boltnak is becsületére válna az az „árukészlet", amelyet a minap fedezett fel Szárföld határában Horváth Ferenc polgármester. A nemrég kirakott több köbméternyi hulladékot a Szárföldet Oslival összekötő út mellett, még Szárföld külterületén találta a község vezetője.


– Lakossági bejelentés nyomán mentünk a helyszínre, ahol háztartási hulladék mellett nagy mennyiségű híradásés irodatechnikai gépmaradványt találtunk – mondta a polgármester. A kapuvári rendőrség munkatársai siettek a helyszínre és némi kutatás után a tulajdonosra utaló papírokat és egyéb, azonosításra alkalmas tárgyakat találtak. A rendőrségtől kapott információk szerint a papírok alapján rövid idő alatt azonosítottak egy helybélit, aki vélhetően a szemétkupacot elhelyezte a közterületen.

Információink szerint a kapuvári rendőrség kiemelt feladatként kezeli az illegális lerakók felderítését. A hulladék mennyisége és esetleges veszélyességi foka alapján akár bűncselekménnyel is meggyanúsíthatják az illegális szemetelőket.

– Az esettel kapcsolatban Horváth Ferenc polgármester kijelentette: településén ez idáig nem volt „divat" az illegális szemétlerakás, ennek elkerülése érdekében a továbbiakban is fokozottan ellenőrzi a külterületeket és erre buzdítja a szárföldieket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportcsarnokpályázat hatodszor

Az idei megszorítások Enesét sem kerülik el, ezért az elkövetkező hónapokban az intézmények működtetésére fektetik a fő hangsúlyt. Ebben az esztendőben hatodszor is benyújtják pályázatukat a sportcsarnok építésére. Mesterházy József a harmadik választási ciklust kezdte meg tavaly októberben a közel ezernyolcszáz lelkes Enese polgármestereként. Tovább olvasom