Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Több gyermekre számítanak

Enese - A jelenlegi hetvenöttel szemben jövőre nyolcvan gyermekkel számol az enesei óvoda vezetője. A növekvő létszámhoz felújított, bővített intézményt kapnak.

Több mint harmincötmillió forintból, kétszázötven négyzetméterrel bővítik jövőre a Tündérkastély Óvodát. Az intézménybe jelenleg hetvenöt gyermek jár, ám a vezető jövőre nyolcvan csemetével számol. Szabóné Horváth Judit elmondta, a bővítés nemcsak a létszámnövekedés miatt szükséges, az új szabályzók már nagyobb területet írnak elő egy-egy gyermekre, így kényelmesebbek lesznek az új csoportszobák is.

– Intézményünk bővítésére pályázatot is nyert a helyi önkormányzat, jelen esetben közel húszmillió forintot – mondta a vezető. A többit a községháza önerőként biztosítja, de a bővítésbe mintegy nyolcszázezer forinttal ˝beszáll˝ a Közalapítvány az Enesei Óvodásokért is. A jelenlegi épületen belül kisebb átalakítások várhatók, az egyik csoportszoba megszűnik, új orvosi rendelőt és elkülönítőt, valamint egy közösségi teret alakítanak ki. Ehhez a hátsó traktus felé kétszázötven négyzetméternyi, új épületrészt építenek csoportszobákkal, vizesblokkokkal és irodákkal.

Szabóné Horváth Judit óvodavezető: ˝Kétszázötven négyzetméterrel bővül az intézmény.˝
Szabóné Horváth Judit óvodavezető: ˝Kétszázötven négyzetméterrel bővül az intézmény.˝

– A tervezővel történt egyeztetés után a testület a minap elfogadta az óvodabővítés tervezetét – tájékoztatott Mesterházy József enesei polgármester. Hozzátette, a bővítés teljes költségvetése majd a közbeszerzési eljárások lefolytatása után körvonalazódik, ám annyit el tudott mondani, az előzetes számítások szerint az intézmény bővítése, átalakítása harmincöt-negyven millió forint lesz. – A legmagasabb megpályázható összeget kaptuk a fejlesztéshez, további pályázatokat is figyelünk az önrész csökkentése érdekében – jelentette ki Mesterházy József.

Az óvoda épülete.
Az óvoda épülete.

Információink szerint a szakhatósági engedélyek megszerzése, a közbeszerzési eljárás lebonyolítása után, március környékén indulhat az építkezés és az eneseiek elképzelése szerint jövő nyárra fejeződik be a Tündérkastély Óvoda bővítése, átalakítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt jelölt a listán

Csorna - November 8-án, az időközi országgyűlési választáson öt jelölt közül választhatnak a… Tovább olvasom