Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Több ezer vendég a Sás utcai fesztiválon

Kapuvár - Szombaton második alkalommal rendezték meg Kapuváron a Sás utcai fesztivált és vásárt. A több ezer helybélit és vidékit megmozgató rendezvény egyik fővédnöke Esterházy Antal herceg volt, akit a kismartoni Esterházy-huszárok is elkísértek az eseményre.

– Úgy gondolom, immár szép hagyományt teremtettek a szervezők Kapuváron a második alkalommal megrendezett Sás utcai fesztivál és vásár rendezvényeivel – mondta megnyitóbeszédében Hámori György kapuvári polgármester.

A szombati rendezvény délelőtt tíz óra után felvonulással kezdődött, melyen a kapuvári lovasok és a Hanság néptánc együttes mellett a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-huszárok is részt vettek. A Kickinger Zoltán ezredes vezette hagyományőrző alakulat Esterházy Antal herceget kísérte Kapuvárra. A neves vendég a városházi fogadáson kijelentette, bár alig tizenkét kilométerre lakik a család egykori birtokától, bokros teendői nem engedték az utóbbi húsz évben, hogy meglátogassa a kapuváriakat. Mint mondta, ezért is örül, hogy a szervezők gondoltak rá és a rendezvény egyik fővédnökének választották. Esterházy herceg Hámori György polgármester és a képviselő-testület néhány tagjának kíséretében megtekintette a városháza képgalériáját, majd a Rába-palota előtt fogadta a huszárok és a kapuvári lovasok tisztelgését.

A néptáncosok műsorát követően a szépszámú vendégsereg a Táncsics utcába, a fesztivál helyszínére vonult, ahol a körzet helyi képviselőjének köszöntője után a rendezvény két fővédnöke, a herceg és a polgármester nyitotta meg a fesztivált. A délutáni programokat gyermek- és táncműsorok kísérték, az érdeklődők a kézművesek mellett betekintést nyerhettek egy magyar jurta életébe is.

Este hét órától a Galaxy együttes szórakoztatta a több mint ezer főre „duzzadt" közönséget. A szervezők szándékai szerint jövőre ismét „megnyitja kapuit" a Sás utcai fesztivál. Esterházy herceg már szombaton ígéretet tett ismételt látogatására, mint mondta, szeretné jobban megismerni Kapuvárt és a helyi embereket. Lapunk munkatársának adott interjújában kijelentette, a Kapuvár vezetőivel folytatott tárgyalások meggyőzték arról, hogy a rábaközi kisvárosért érdemes neki is dolgoznia.
A kapuvári lovasok és az Esterházy-huszárok tisztelegnek a Fő téren.

Fotók: Turbók AttilaOlvasóink írták

 • 4. K.L. 2008. augusztus 21. 13:17
  „Kocsi hozzászólása építő jellegű, nem ellenzi a fesztivált! A rendezvényen én nem voltam, de bálban én is báli zenét szeretek. A zenét lehet minősíteni, hogy jó vagy rossz - nem besorolás függő - .A báli zene is lehet jó, a rock muzsika is lehet rossz. galaxi, szerintem,hogy Kocsi mit hallgasson bízzuk őrá.

  Üdvözlettel”
 • 3. galaxy for ever 2008. augusztus 12. 11:36
  „Kocsinak javaslom a Fásy mulató adásait a Budapest TV-n. Ott pont a te általad hiányolt igénytelen zenéket hallgathatod. Ui: megveheted dvd-n is, hogy mindig kéznél legyen!!!”
 • 2. gyümölcs 2008. augusztus 12. 10:50
  „Kocs!Tipikus Magyar mentalitás!Ezért nem érdemes sehol semmit csinálni csak a fikázás megy.Te még ilyet sem csinálnál!!!!”
 • 1. Kocsi 2008. augusztus 12. 08:21
  „A fesztivált jó kezdeményezésnek tartom,viszont a Galaxy-t le kellene cserélni. A zenei repertoárjuk szegényes, nem báli zenét játszanak, inkább az üzletet hajtják /pattogatott kukorica stb. /.
  Sem tavaly,sem idén nem tudtak igazi hangulatot csinálni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maráz atya búcsúzik

Acsalag - Huszonegy évig szolgált lelkipásztorként Acsalagon Maráz Sándor címzetes prépost,… Tovább olvasom