Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Több a kamion a 86-os főúton, mint a sztrádán

Csorna - A 85-ös és a 86-os főutakról tartottak fórumot Csornán. A résztvevők a legfontosabb kérdésre most sem kaptak választ: mikor kezdődik a főutak felújítása, az elkerülő szakasz építése?
A 85-ös és a 86-os főutak Csornára és környékére gyakorolt hatásáról rendezett fórumot a városban a megyei önkormányzat. Abban a résztvevők egyetértettek, hogy a település közlekedési gondjaira az elkerülő út jelent megoldást, de a kivitelezésre vonatkozó konkrétum ezúttal sem hangzott el.

A fórumon Fleischer Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia főmunkatársa az európai uniós és a hazai közlekedéspolitikáról beszélt. Grónay Andrea, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség főosztályvezető-helyettese a Közlekedési Operatív Programot mutatta be. Szavaiból kiderült, Brüsszelnek jelenleg nem tetszik a hazai közlekedési program. Az Európai Unió ugyanis egységes fejlesztési stratégiát vár el a tagországoktól. Az operatív programban meghatároztak prioritásokat: az ország és a régiók közúti elérhetőségének fejlesztése, a vasúti fejlesztés, a térségi elérhetőség javítása, logisztikai központok kialakítása, illetve a városi és agglomerációs közlekedés fejlesztése. A beruházásokra európai uniós forrásokat várnak. A programban szerepel a 85-ös és 86-os főutak fejlesztése, a várost elkerülő szakasz megépítése.

Kiderült, hogy Csorna a belvárosán naponta áthaladó húszezer járművel országos szinten is vezető helyen áll.
A fórum résztvevői csak mosolyogtak, amikor a beruházás 2007-es kezdési időpontja jelent meg a kivetítőn. A felszólalók azt hangsúlyozták: eddig egyetlen kapavágást sem láttak a területen, de még a nyomvonal pontos irányát sem fogadták el. Konkrét időpont ezúttal sem hangzott el a szakemberektől.

Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője adatokról számolt be a főutak közlekedését illetően.

Az ügyvezető elmondta: az M3-as autópálya kisebb terherjármű-forgalmat bonyolít le, mint a 86-os főút.

Olvasóink írták

 • 6. nándi 2007. december 17. 23:18
  „Az országban több helyen is épülnek elkerülő utak, ahol a forgalom sokkal-sokkal kisebb mint a 86-os út forgalma.
  Mostanában készül el éppen a 71-es balatoni út elkerülője, még nyáros sincs ott akkora forgalom, mint Csornán egész évben folymatosan.
  Lobbisták befolyásolják hogy hol épül elkerülő. A Balaton lobbi ezekszerint erősebb mint a csornai.”
 • 5. XY 2007. december 17. 08:55
  „A vége az lesz, hogy saját kezébe veszi az Istenadta nép dolgot. És az már lehet, hogy nem lesz törvényes, meg alkotmányos. Ahogy az sem, ami az úton folyik.”
 • 4. ch 2007. december 16. 21:38
  „Csak a rend kedvéért - az utolsó mondat helyesen:
  Az ügyvezető elmondta: az M3-as autópálya kisebb országos tranzit teherjármű-forgalmat bonyolít le, mint a 86-os főút.”
 • 3. HáTé 2007. december 16. 08:16
  „Többször kérdeztem már: hány család akar még a 85, 86, 83-as főutak oltárán áldozni? Addig ücsörögnek az okosok az asztal mellett, amíg őket (holt)testközelből nem érinti a probléma. Ez lehet, hogy morbid, de igaz. Nem hiszem, hogy hosszú évek alatt addig tudtak eljutni, hogy a csornai vasúti-átjáró nyomvályúit feltöltötték. Miután az ember már derékig ült benne... Arról nem is beszélve, hogy a vonatközlekedés miatt esetenként negyed óra - 20 perc is a várakozás. Erre meg az a megoldás, hogy megszűntetik a Csorna-Hegyeshalom vonalat. Én mondom, Mekk Elek ezekhez képest sokdiplomás Nobel-díjas ZSENI.”
 • 2. gli 2007. december 15. 11:28
  „Az sem fog javítani a helyzeten, ha bevezetésre kerül a használat arányos díjfizetési kötelezettség az autópályákon. Még inkább az egyéb utakra fogja a kamion forgalmat irányítani.
  Egyedüli megoldás, a ´70-es évek arccal a közút felé jelszavát megfordítva, a vasútra irányítani a teherfuvarozást.”
 • 1. L.A 2007. december 15. 10:26
  „Bizony, bizony, nem csaka főútat kellene fejleszteni, hanem a térség egy autópályát is megérdemelne, amelett, hogy a kamionokat rakják már vonatra, mindenhol müködik a dolog csak nálunk nem... az utakat tönkreteszik, arról nem is beszélve, hogy mennyi baleset közvetlen, vagy közvetett okozoi”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek táncszínháza

Kapuvár - Idén februárban alakult meg a Zenés Táncszínház. A fiatalok két nagy sikerű előadáson… Tovább olvasom