Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Több a beteg kisdiák Kapuváron

A kapuvári iskolákban, óvodákban – kevés kivételtől eltekintve – az ilyenkor megszokott húszszázalékos a beteg gyermekek aránya. A város egyik osztályában azonban a diákok több mint hatvan százaléka hiányzik. Influenzaszerű tünetekkel egyelőre a bejáró tanulók jelentkeznek.

A kapuvári oktatási intézményekben – iskolákban, óvodákban – még nem jelent meg az influenzajárvány. Az egyik intézmény kiemelkedő hiányzási mutatója kivételnek számít az ilyenkor megszokott, többnyire húszszázalékos arányhoz képest. A gyermekorvosok szerint jellemzően az egyéb vírusos megbetegedések okozzák a tanulók hiányzását.

Dr. Molnár Emma gyermekorvos elmondta: másfél hete kezdődött emelkedés a betegek számában. A szokásosnál egyharmaddal több a beteg kisgyermek – mondta a doktornő. Kiemelte, a jelentkezők száma általában hétfőnként ugrik meg. – Influenzaszerű tünetekkel alig egy-két középiskolás fiatalnál találkoztunk kollégáimmal, jobbára ők is Győrben vagy Sopronban, tehát a megye nagyobb városaiban tanulnak – beszélt a részletekről dr. Molnár Emma.

Dr. Molnár Emma: Kapuváron egyéb vírusos megbetegedések fordulnak elő nagyobb számban, főként első és második osztályos kisdiákoknál.
Dr. Molnár Emma: Kapuváron egyéb vírusos megbetegedések fordulnak elő nagyobb számban, főként első és második osztályos kisdiákoknál.

Hangsúlyozta: Kapuváron egyéb vírusos megbetegedések fordulnak elő nagyobb számban, főként az általános iskolai első és második osztályos gyermekeknél. – Az influenzajárvány még nem érkezett meg Kapuvárra, hasonló tünetekkel alig egy-két gyermek került kórházba – mondta a gyermekorvos.

A kapuvári óvodákban egyelőre 10–15 százalékos hiányzásról beszélt Boros Imréné intézményvezető. Sajnos ennél jóval több otthon maradt gyermekről számolt be egy kapuvári intézmény helyettes vezetője. Törekiné Takács Beáta lapunknak elmondta: iskolájában a 324 gyermekből 65 hiányzó van, ám az első és második évfolyamban ennél nagyobb arányt regisztráltak. – A másodikos osztályokban több mint 60 százalékos a betegek aránya és az elsősöknél is meghaladja a 20 százalékot – mondta a helyettes vezető. A nyolcadikosok közül alig egy-két diák hiányzik.

Kapuvár másik általános iskolájának vezetője, Horváth László elmondta, a Széchenyi-tagiskola alsóbb évfolyamain 5 százalékos a betegek aránya, a felsősöknél is alig 10 százalék. A Pátzayban 10 százalék hiányzik az alsóból, itt viszont a maga 23 százalékával már kiemelkedőnek számít a felső tagozat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányoznak az ifjak a kisközségekből

Nehéz dolog manapság a fiatalokat megtartani a kis falvakban. Munkahelyek nincsenek, de kedvezményes… Tovább olvasom