Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Tízutcányi aszfaltra talán elég a pénz

A csornai képviselő-testület elfogadta azt a listát, melyen az idén felújítandó utcák szerepelnek. Tíz fért bele az elképzelésekbe, a közbeszerzési eljárást megindították.

A csornai önkormányzat idén tíz utca burkolatának felújítását tervezi. Hetvenmillió forint áll rendelkezésre, a városvezetők bíznak benne, hogy a pénz elég lesz az elképzelésekre. A legutóbbi képviselő-testületi ülésre elkészített előterjesztésben felsorolják azt a tíz utcát, ahol várhatóan idén dolgoznak majd a munkagépek.

Az Árpád utca Jázmin utca és Piactér közti szakasza, a Csaba vezér, az Erdélyi, a Gyöngyvirág, a Sziget, a Kinizsi, a Radnóti, a Kodály, a Batthyány utcák, illetve a Dózsa utca keleti része szerepel a listán. Az összeállítást egyeztetések, helyszíni bejárások előzték meg. A képviselők abban továbbra is egyetértenek, hogy az útépítésekkel együtt a csapadékelvezetést is meg kell oldani.

A Szent István téri járdafelújítás ˝rejtett˝ hibák miatt állt le. A cég ígérete szerint már ma folytatódik a munka.
A Szent István téri járdafelújítás ˝rejtett˝ hibák miatt állt le. A cég ígérete szerint már ma folytatódik a munka.


– A felsorolt utcákból is kitűnik talán, hogy azok a területek kerültek előtérbe, ahol jelentős gondokat okoz a víz – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin csornai polgármester. – Előzetes költségbecslést végeztünk, reméljük, mind a tíz utca felújítása belefér a megjelölt keretbe. Napokon belül sor kerül a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás megindítására is. Az ajánlatok beérkezését követően rendkívüli ülésen, várhatóan július végén, augusztus elején dönthetnek a képviselők. A kivitelező kiválasztása után aztán mielőbb elkezdődhet a gyakorlati munka is. Ezeket az eljárásokat azonban be kell tartanunk, a törvényi előírások szerint.

A testületi előterjesztés készítői leírták: megtörténhet, hogy a közbeszerzési eljárás során a beérkező ajánlatok közül a legkedvezőbb esetében is szűkös lesz a rendelkezésre álló pénz. Ebben a nem várt esetben kevesebb utca újulhat meg, de a csapadékvíz-elvezetéssel együtt.

A Kisalföld a polgármesternek felvetette: korábban arról volt szó, hogy a Szent István téri járda felújításával június végére végez a kivitelező.  Ezzel szemben gyakorlatilag semmi nem történt az elmúlt hetekben. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin elmondta: nem várt hibák miatt állt a munka.

– A munkaterület bontása, feltárása során derült ki, hogy több helyen beszakadt a burkolat. Erre senki nem számított, ezért húzódik a felújítás. A társaságtól kapott tájékoztatás szerint csütörtökön folytatják a javítást és addig a területen lesznek, amíg nem végeznek – tette hozzá a polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnnek a közalapítványok Csornán

Két közalapítványát is megszünteti a csornai önkormányzat. Tovább olvasom