Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Tízszer több vendég, mint lakos

Sopronnémeti - Kilencedik alkalommal rendezték meg Sopronnémetiben a Kistelepülések Régiós Találkozóját. A község lélekszámánál tízszer többen – közel háromezren – jártak szombaton a faluban.

A főzőversenyen huszonhét kondérban főttek a finomságok, a szakácsok összesen tizenhét települést képviseltek. Első helyen a farádi Kukták csapata végzett, ajánlatuk a marhapörkölt farádi módra volt. Ennél is több település küldte el amatőr művészeti csoportját a sopronnémeti találkozóra. Összesen tíz község dalosai, zenészei, táncosai mutatták be tudásukat. A környékbeli falvakon kívül felléptek a vendéglátók testvértelepülései, a Zala megyei Batyk, a Vas megyei Őrimagyarósd és a szlovákiai Kismácséd is. A vendégeket különböző programok szórakoztatták. Népszerű volt a lovas-, illetve a honfoglalás kori bemutató, az íjászat, a Keszeg-éren kenutúrát szerveztek.

Bognár Sándor polgármester örömmel mondta a Kisalföldnek: Sopronnémetiben 280-an élnek, a hétvégén közel háromezren keresték fel a rendezvényt. ˝Célunk, hogy összehozzuk a településeket és ne csak önkormányzati szinten, hanem a helyiek is találkozhassanak egymással. Megismerhetik egymás kulturális életét, művészetét és nem utolsósorban ételeit is˝ – fogalmazott a polgármester.

A főzőversenyen 27 kondérban főttek a finomságok. Fotó: Cs. Kovács Attila
A főzőversenyen 27 kondérban főttek a finomságok. Fotó: Cs. Kovács Attila
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színes ökoprogram gyerekeknek

A kónyi iskola diákjai a Környezet és Energia Operatív Programon elnyert európai uniós támogatás… Tovább olvasom