Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Tízmilliót spórol az áramon a város

Tízmillió forinttal kevesebbet fizet jövőre a csornai önkormányzat a villamos energiáért, mint az idén. Egy különleges közbeszerzési eljárással „törte le" az árakat a város. A közvilágítás például feleannyiba kerül 2012-ben.
Kedvezőbb áron vesz villamos energiát jövőre a csornai önkormányzat. A város intézményei 29 százalékkal fizetnek kevesebbet a szolgáltatásért. A közvilágítás díja 51 százalékkal csökken 2012-ben – tájékoztatta a Kisalföldet Horváth Péter jegyző.

– A képviselő-testület villamos energia beszerzését célzó közbeszerzési eljárást írt ki korábban. Az eljárás lezárult, és nagyon kedvező eredményről számolhatok be. 2012-ben az önkormányzat intézményei a mostani árszinthez képest huszonkilenc százalékkal olcsóbban jutnak villamos energiához. Olcsóbb lesz a városnak a közvilágítás is, ötvenegy százalékkal. A településen összesen negyvenegy felhasználási helyről beszélhetünk – mondta a jegyző.

 2012-ben az önkormányzat intézményei huszonkilenc százalékkal olcsóbban jutnak villamos energiához – tájékoztatta a Kisalföldet Horváth Péter jegyző.
2012-ben az önkormányzat intézményei huszonkilenc százalékkal olcsóbban jutnak villamos energiához – tájékoztatta a Kisalföldet Horváth Péter jegyző.


Hozzátette: az önkormányzat éves energiafelhasználása 653.322 kilowattóra, a közvilágítás közel 400.000 kilowattórát jelent. Így több mint egymillió kilowattórányi energiát tudnak kedvezményesen beszerezni.
– Érdekesség, hogy különleges módot választottunk az eljárás lefolytatására: az úgynevezett árlejtéses módszert. A lényege, hogy az energiaszolgáltató ajánlattevők számítógépes online licit során ajánlottak az önkormányzatnak mind kedvezőbb és kedvezőbb árakat. A közbeszerzési eljárás összes költsége 900 ezer forint volt. Ezt az összeget levonva Csorna éves szinten 10 millió forintot spórol meg már 2012-ben is. A mai nehéz gazdasági helyzetben kiemelkedő eredmény ez önkormányzatunknál. A vagyongazdálkodási osztály folytatta le az eljárást, külön is köszönöm dr. Csehi Gabriella munkáját. Az eljárás jogilag a napokban befejeződik. A közvilágítással kapcsolatos szerződést már aláírtuk, míg a sok fogyasztási hely miatt az intézmények esetében ez még hátravan.

Horváth Péter megjegyezte: folyamatosan keresik továbbra is a lehetőségeit a racionális energiafelhasználásnak. Az épületek hőtechnikai, gépészeti, építészeti korszerűsítése érdekében figyelemmel kísérik a megjelenő pályázatokat, a közvilágítás további korszerűsítéséért vizsgálják a LED-technológia beépítési lehetőségét. „Tapasztalatainkat szívesen megosztjuk a helyiekkel, illetve más önkormányza-
tokkal, közületekkel, vállalkozókkal is" – említette meg a jegyző.

Olvasóink írták

 • 4. merzsebet 2011. október 05. 20:29
  „Sokaknak szimpatikus dr Horváth Péter és nem csak hozzáértőnek tűnik hanem az is.Ne felejtsük el dr Csehi Gabriella nevét és a vagyongazdálkodási osztály dolgozóit sem ,mert ez egy team munka lehetett.Még ha "csak"a munkájukat tették is.Mielőtt szentté avatjuk a jegyző urat ő vajmi keveset tehet a kórházért ,a napelemgyárért/de ez egy másik cikk/az elkerülő útért meg pláne.A termálról nem is beszélve,hol a beígért befektető?Szerintem is legyen belőle polgármester sőt országgyűlési képviselő! Hajrá Csorna!”
 • 3. realitás2010 2011. október 04. 18:07
  „Nagyon jó intézkedés!
  Nem erről nyilatkozott Klauszer Képviselő is a Molnár Televízióban, a bizottság elnökeként, akit aztán a múlt szerdai
  "Rábaközi Magazin" minőségi sajtóorgánumból kihagyott a szerkesztő?”
 • 2. Goldman 2011. október 04. 17:16
  „hajracsorna: úgy legyen!”
 • 1. hajracsorna 2011. október 03. 21:34
  „Bravó!

  Szimpatikus, hozzáértőnek tűnő fiatal ember az új csornai jegyző. Legyen belőle polgármester (már, ha túléli a csornaiak Turi Gyuriját egyáltalán... :-)).

  Viccet félre téve: dr. Horváth Péternek nagyon szurkolok! Lesz még dolga bőven, ahogy az egész város és környéke várja: kórház, napelemgyár, elkerülő, termál, és persze a legfontosabb: a HIVATAL RENDBETÉTELE!!!

  Hajrá Csorna! Hajrá Rábaköz!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai kórház: szédülésklinika a régiónak?

Szédülésklinikát hoznának létre a csornai Margit Kórházban. A fejlesztéshez 100 millió forintos… Tovább olvasom