Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Tízmilliót kértek a közvetítésért

Szó volt a tanácskozáson a helyi televízió a testület november 13-i üléséről közölt tudósításáról is.
Szó volt a tanácskozáson a helyi televízió a testület november 13-i üléséről közölt tudósításáról is. Turi György polgármester előterjesztésében leírja: „Az ülésen történtek erősen megvágva kerültek a nyilvánosság elé, úgy, hogy ezzel torzult a valós tartalom. (...) A képviselő-testület ülésének közvetítése, illetve a december 3-i délutáni ismétlése nem volt tényszerű, egyoldalúan tájékoztatott, ezért a szolgáltató súlyosan megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét."

A testület végül olyan határozatot fogadott el, miszerint elvárják, hogy üléseik televíziós közvetítése a törvény szerint tényszerű, tárgyilagos és kiegyensúlyozott legyen. A polgármestert felhatalmazta a plénum, ha a jövőben ezen követelmények megsértését tapasztalja, kifogással forduljon a műsorszolgáltatóhoz, illetve ennek eredménytelensége után panaszt nyújtson be az Országos Rádió- és Televízió Testület panaszbizottságához.

A történet érdekessége, hogy a helyi műsorszolgáltató kft. tulajdonosa Molnár Ferenc, aki egyben önkormányzati képviselő is.
Megkérdeztük a polgármestert, mi volt a konkrét észrevétele az adással kapcsolatban.

– Az előző testületi ülést felvette a helyi televízió, de adásba vágott anyag került – mondta a polgármester. – Ebben zömében Molnár Ferenc szerepelt, illetve néhány mondatot tőlem is idéztek. Ezek azonban a szövegkörnyezetből kiragadottak, részletek voltak, így más értelmet kaptak. A tájékoztatás nem volt korrekt, kiegyensúlyozott, ahogy az elvárható a médiától. Molnár Ferenc a televízióban rövid kommentárt is fűzött a tudósításhoz. Ebben megjegyezte: azért nem közvetítik az üléseket, mert a polgármester nem járult hozzá. Molnár úr azonban elfelejtette közölni a nézőkkel, hogy ő 10 millió forintot kér évente azért, hogy közvetítse az üléseket. Ezt természetesen nem fizetjük ki. Az élő közvetítés elől azonban nem zárkózunk el. A testület most olyan határozatot hozott, hogy az üléseket vagy egyenesben adja a Molnár-tévé, vagy felvételről, de vágatlanul. A Kisalföld megkereste Molnár Ferenc képviselőt is, aki nem kívánt reagálni a testületi ülés határozatára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szülőföldünk a költészetben

A kapuvári Pátzay Pál Általános Iskola hagyományos vers- és prózamondó versenyére tíz iskola közel… Tovább olvasom