Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Tízmillió forint van, háromszázmillió kellene Kapuváron

A kapuvári önkormányzat intézményeinek teljes felújítására több mint háromszázmillió forint kellene.

A legnagyobb tételek közt a Pátzay-iskola, a mozi és a ˝művház˝ szerepel.

Egy 2007-es felmérésben az önkormányzati intézmények vezetői összeírták azokat a javítási, felújítási munkálatokat, melyek a teljes rekonstrukcióhoz szükségesek lennének. A végösszeg meghaladta a háromszázmillió forintot, melyből a legnagyobb tételek többször tízmilliósak. Az egyik legnagyobb falat a mozi lenne. A felmérésben harmincmilliós kiadással számolnak, melyből felújítanák a fűtést, a tetőt és a homlokzatot. A Pátzay-iskolában húszmilliós javítást igényelne a tornaterem, a homlokzat és a tető felújítása. Hasonló munkákat és hasonló nagyságrendű költségeket igényelne a Rábaközi Művelődési Központ (20 millió), a Berg-szakiskola (többször tízmillió), a Király-tó Óvoda lakótelepi és gartai tagóvodája (20–20 millió). A tízmilliós tételek között a Széchenyi-iskola, a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium és a Metrum Művészeti Iskola szerepel.


– Több mint egymillió forintot kaptunk az intézmény felújítására - mondta Horváth László tagiskolavezető.
– Több mint egymillió forintot kaptunk az intézmény felújítására - mondta Horváth László tagiskolavezető.

Ezekkel szemben a város idei költségvetésében – hasonlóan a 2006–2009-es évekhez – tízmillió forintot különítettek el az intézmények javítási munkáira. Ebben az egyik legnagyobb tétel az Anya- és Gyermekvédelmi Tanácsadó kétmilliós homlokzati nyílászárócseréje. A Pátzay-iskolában 1,6 millióból a tornatermet újítják fel és végeznek munkákat a főépületen is. A Széchenyi-iskola 1,2 milliója az aula festését, járdafelújítást, orvosi rendelő kialakítását teszi lehetővé, de futja eszközbeszerzésre is. A tízből egymillió jut a gimnázium Lumniczer utcai épületének felújítására.

Az egyik legnagyobb falat a mozi lenne. A felmérésben harmincmilliós kiadással számolnak.
Nyolcszázötvenezer forint jut a Király-tó Óvoda Arany János utcai tagóvodájának eszközbeszerzéseire és a tetőszigetelésre. Kisebb, néhány százezres tételekből javítják a Metrum művészetoktatási iskolát (300 ezer), a Berg vizesblokkjait (500 ezer), a Mátyás király utcai idősek klubjának nyílászáróit (350 ezer) is. A képviselő-testület legutóbb döntött a tízmilliós keret felhasználásáról, s kétmilliós tartalékot képzett. A munkákra az intézményvezetőknek legalább két árajánlatot kell kérniük és a legelőnyösebbet kell győztesnek hirdetni. Amennyiben az ajánlat magasabb a testületi határozatban előírtnál, a különbséget az intézmény saját erőből fedezi.

Olvasóink írták

  • 1. tber 2010. április 05. 00:27
    „Ez a pénztelenség mindent meggátol ebben az országban. Ez sajnos olyan mikor ugrani akarunk de a lábunkat elötte jól ősszekötöttük, ezért csak helyben ugrálgatás megy. CCsinálod is meg nem is, a felújítások is ilyenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Höveji csipkét varr Véghné Lőrincz Ágnes

A höveji pókos varrott csipke hazájában született 1946. július 31-én. A népművészet iránti szeretete… Tovább olvasom