Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 33°C Még több cikk.

Tízmillió eurós beruházás a közeljövőben

A Provertha zrt. tulajdonosa, Szalay Antal a kapuvári képviselő-testület előtt jelentette be, rövid időn belül elkezdenek egy új beruházást.
A napokban Kapuváron Szalay Antal, a Provertha zrt. tulajdonosa bejelentette: a közeljövőben tízmillió eurós beruházást indítanak, jó részét vélhetően a rábaközi kisvárosban.
– Legelső, közel nyolcmillió eurós beruházásunk után sem torpantunk meg Kapuváron, az elmúlt években kétmilliót invesztáltunk üzemeinkbe – mondta a tulajdonos.

A képviselő-testület előtt megtartott előadásában ismertette cégének eddigi munkáját és választ adott azokra a testület által többször feltett kérdésekre, melyek a néhány éve megkötött szerződésük több pontját érintik. Szalay Antal hangsúlyozta: cége ez idáig is teljesítette a kontraktusban foglaltakat, a dolgozói létszám bővítését pedig a következő beruházásaik folytán teljesítik. Ehhez azonban az ipartelep még be nem fejezett fejlesztéseinek is meg kell valósulniuk. Erre a város címzetes főjegyzője ígéretet is tett.

A tízmilliós fejlesztés fő iránya egy Közép-Európában is ritkaságszámba menő üzem létesítése lesz, melynek első munkálatai rövid időn belül elkezdődnek a rábaközi kisvárosban. A Provertha jelenlegi, közel száztíz fős dolgozói létszáma a beruházás során kétszázra bővülhet. Szalay Antal kijelentette: az elkövetkező években erősíteni kívánja a cég kapuvári jelenlétét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptembertől megoldódik az iskola ügye?

Jéger Mihály acsalagi polgármester szerint a gondok ellenére is eredményes időszakot tudhat maga mögött a falu. A megállapítást alátámasztandó elmondta: két alkalommal nyertek pályázatot a járdák aszfaltozására. Először négy és fél milliót, amihez hozzátették az önrészt, így 2003-ban és 2004-ben 8 millió 446 ezer forintot fordítottak 1380 méter járda felújítására. Tovább olvasom